A Rangadó.hu szakértője

Böde-duplával nyert a derbin a Fradi

A Ferencváros csatára az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt Újpesten.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Böde-duplával nyert a derbin a Fradi

A Ferencváros csatára az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt Újpesten.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Böde-duplával nyert a derbin a Fradi

A Ferencváros csatára az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt Újpesten.

A Ferencváros számára a fél évszázaddal ezelőttihez hasonló tökéletes bajnoki rajt volt a 215. derbi tétje. Az élvonal nyolcadik fordulója előtt egyedüliként veretlen, százszázalékos csapat az Újpest otthonában zárta a szombati játéknapot.

Az újpesti szurkolók látványos koreográfiával köszöntötték kedvenc csapatukat, és az egész meccs során egyértelmű hangerőfölényben voltak a ferencvárosi drukkerekhez képest. Örömük a kezdés után fokozódott, hiszen Balogh Balázs szöglete után az élete harmadik magyar élvonalbeli meccsét játszó szenegáli csatár, Diagne Mbaye megszerezte a vezetést a liláknak (1-0).

Nagy meglepetésre a folytatásban elmaradtak a ferencvárosi rohamok, sőt a hazaiak támadásépítése tűnt összeszedettebbnek, de ez veszélyes helyzeteket nem eredményezett. A 13. percben Balogh Balázs lőtt mellé, a másik oldalon pedig Varga Rolandnak volt egy ígéretes megmozdulása, de az akció végén Böde Dániel nem jutott lövéshez. A 35. percben egy szabadrúgás után Kálnoki Kis fejelt ígéretes helyzetből magasan a kapu fölé. A túloldalon egy szöglet után Böde centikkel fejelt a keresztléc fölé. Egy perccel később Balogh Balázs távoli lövését védte vetődve Dibusz Dénes.

A szünet után Lamah fejese Balajcza kezei között landolt. A vendégek alaposan megnyomták a második félidő elejét. A hazai drukkerek görögtüzeket gyújtottak és hanggránátokat robbantottak Dibusz Dénes kapuja mögött, ezért a Fradi tizenhatosa sűrű ködbe borult, de Kassai Viktor nem szakította félbe a játékot. Az 56. percben Böde lőtt közelről a kapufa mellé, majd alábbhagyott a vendégek mezőnyfölénye, a hetvenedik percben Diagne lőtt a keresztléc fölé.

A 78. percben Leandro de Almeida beadását követően a góllövőlistát vezető Böde Dániel szezonbeli kilencedik találatával egyenlítettek a vendégek (1-1), majd a tizedik góljával az utolsó előtti percben a győzelmet is megszerezték (1-2).

Sikérével klubtörténeti jelentőségű rajtot produkált az FTC a bajnokságban, hiszen nyolc győztes mérkőzést számláló bajnoki rajtot legutóbb 48 évvel ezelőtt, 1967-ben ünnepelhetett a csapat. A zöldek – akik az előző idényt is hozzászámítva immár legutóbbi 28 bajnoki találkozójukon nem kaptak ki, győzelmi szériájuk pedig 11 mérkőzés óta tart – sorozatban nyolcadik sikerüket aratták az OTP Bank Ligában.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője értékelte a mérkőzést. Kattintson ide!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.