Vasárnapi tutitár

Vendégesélyek

Egy olasz, egy spanyol meccs került ma terítékre...
 
 

Vasárnapi tutitár

Vendégesélyek

Egy olasz, egy spanyol meccs került ma terítékre...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Vendégesélyek

Egy olasz, egy spanyol meccs került ma terítékre...

Empoli-Napoli 2x! DNB 2!

Visszatér korábbi sikerei helyszínére Maurizio Sarri, aki csapatával ma végre megszerezheti az első bajnoki győzelmet a szezonban.

Az Empoli tavaly igazi döntetlenspecialista volt, ám azért közben nyert is meccseket, így magabiztosan vívta ki a bennmaradást. A kék-fehérek vezetőedzője Maurizio Sarri volt, aki jó kis csapatot gyúrt össze a Carlo Castellaniban. Igen ám, de a nyáron nemcsak a tréner, hanem meghatározó játékosok sora is távozott a klubtól, az érkezési oldalon a lengyel kapuson kívül mindössze a Milantól vásárolt Saponara számít bemondásnak - a középpályás eddig mindkét bajnokiján betalált. Viszont rajta kívül nem megy a góllövés a kékeknek, a védelem ezzel szemben nem acélos, a nyitó mérkőzésen a Chievo rúgott neki hármat, majd a Milan is kettőt a következő fordulóban. Az Empoli így most pont nélkül áll... A San Siróban Maccaronééknek sok lehetőségük volt a gólszerzésre, de a ziccerek kimaradtak. Kellett volna egy jó befejező csatár, de erre nem futotta a büdzséből. Így viszont nehéz lesz.

Marco Giampaolo vezetőedző nem kalkulálhat a komplett csapattal, a védelemben és a középpályán vannak hiányzók, egy-két játékos majd csak a meccs napján dönti el, hogy tudja-e vállalni a játékot.

A Napolinál Benitezt Sarri váltotta. A rutinos tréner kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen a San Paolóban muszáj jó eredményt elérni. A halványkékek a nyáron önmagukhoz képest visszafogottak voltak a börzén, Reina, Allan, Chiriches mellett a Valdifiori-Hysaj páros érkezett, épp az Empolitól, a szakvezető nyomatékos kérésére. A rajtot elrontották a déliek, a Sassuolo vendégeként 2-1-re kikaptak, pedig a helyzetek alapján nyerniük kellett volna Mertenséknek, aztán egy héttel később Higuain duplájával már 2-0-ra mentek Hamsikék, a vége 2-2 lett a Samp ellen - két perc alatt egalizálták az eredményt a genoaiak.

A Napoliban Hysaj és de Guzman szerepeltetése kérdéses, viszont a román bekk, Chiriches jó eséllyel ott lehet a mérkőzésen.

A Napoli kétségtelenül erősebb kerettel rendelkezik, és ez ma érvényre is jut. Az Empolit csúnyán "kifosztották" a nyáron, és az erősítések elmaradtak. Komoly gondjai lehetnek a hazaiaknak a végelszámolásnál. Szerintünk ma megszerzi első sikerét a Napoli! Tippünk így: 2-es!

Granada-Villarreal DNB 2! 2X!

A vendégek nem távozna üres kézzel a Los Carmenes-ből!

A déli együttes tavaly nagyot hajrázott, így sikerült kivívnia a bennmaradást a La Ligában. A keretében extra változás nem történt, vad céljai ezúttal sem lehetnek a piros-fehér-kékeknek. Az idényt fájó hazai vereséggel kezdték (Eibar), majd viszont győzni tudtak a Getafe vendégeként. A keretben egy bekk szerepeltetése kérdéses sérülés miatt.

A Villarreal az előző kiírásban a 6. helyen zárt, így a sárgák az EL-ben szerepelhetnek. A nyáron a legnagyobb fogás egyértelműen Soldado leigazolása volt, a támadó eddig mindkét bajnokiján beköszönt. Az első gólja a Betisnél egy pontot ért, majd viszont két hete az Espanyolt hátrányból fordítva győzték le az északiak (3-1). Egy középpályás eltiltott lesz még (Soriano), a cserekapus és egy bekk sérült.

A két keret között zongorázni lehet a különbséget, és szerintünk ma a vendégek érvényesítik is a papírformát. Legrosszabb esetben is iksz lesz a vége, de a DNB 2-es tipp is simán adható, és ez még jobban is fizet!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.