Élvonal

Sok jegy van még az Újpest–Fradira

A szombat esti derbire 9750 szurkoló mehet be, de kedd estig csak 4100 belépő talált gazdára.
 
 

Élvonal

Sok jegy van még az Újpest–Fradira

A szombat esti derbire 9750 szurkoló mehet be, de kedd estig csak 4100 belépő talált gazdára.
 
 
 

Élvonal

Sok jegy van még az Újpest–Fradira

A szombat esti derbire 9750 szurkoló mehet be, de kedd estig csak 4100 belépő talált gazdára.

Közös reggelivel egybekötött sajtóbeszélgetést rendezett szerdán délelőtt az Újpest FC, az esemény apropója természetesen a szombat esti, Ferencváros elleni derbi volt, de számos egyéb téma is szóba került.

A magyar–román válogatott mérkőzés előtt a mieink szövetségi kapitánya kijelentette, hogy hazai pályán is elégedett lenne a döntetlennel. A Rangadó.hu felvetésére Balajcza Szabolcs csapatkapitány elmondta: ezen a rangadón ilyesmiről szó sem lehet, egyrészt azért, mert a Fradi elleni derbik a legfontosabb meccsek a szezonban, másrészt pedig azért, mert a közelmúltban számos döntetlent játszottak, ezzel meglehetősen sok pontot elvesztettek.

A tapasztalt kapus – Litauszki Róberttel egyetértésben – elárulta, hogy a zöld-fehérek soraiból Böde Dánielt és Gera Zoltánt is szívesen látná a csapattársai között, Újpesten. Azt is megtudhattuk, hogy a klub légiósai között még mindig vannak olyanok, akik nem sokat tudnak az Újpest és a Fradi örök rivalizálásáról, nekik el kell magyarázni, milyen fontos rangadó előtt állnak; a magyar játékosokat és a régebb óta ittlévő külföldieket viszont inkább vissza kell fogni, nehogy túlpörögjenek, már az elmúlt napok során is voltak kemény párharcok az egymás közti játék során. A Fradi ragyogó veretlenségi sorozatát nem nevezte ijesztőnek, inkább tiszteletre méltónak tartja.

Balajcza elmesélte, hogy a HLSZ közelmúltbeli közgyűlésén az MTK és a Debrecen játékosai közül néhányan úgy vélekedtek, ha az Újpest nem veri meg a Fradit, akkor senki...

A két játékos elmondása szerint a liláknak olyan szempontból nem jött jól a válogatott miatti szünet, hogy Diósgyőrben kikaptak, ráadásul a 92. és a 94. percben kapott gólok miatt győztes állásról buktak, ami miatt nagyon csalódottak voltak. Több klubnál is kaptak néhány nap pihenőt a labdarúgók a múlt héten, de a lilák vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics inkább mini alapozást vezényelt.

Dr. Gyarmati Eszter ügyvezető elmondta, hogy a biztonsági rendelkezések miatt csak 9750 belépőjegyet adhatnak el a szombat esti meccsre, ebből kedd estig 4100 kelt el, de reménykednek, hogy a lehetőségekhez képest telt ház lesz. Ismert, hogy a Fradi-szurkolók egy része a Megyeri út elején, a stadionhoz közeli helyen szeretnék megtekinteni az összecsapást óriáskivetítőn, de ezt a klub részéről nem nézik jó szemmel, pláne a magyar–román előtt, alatt és után történt utcai harcok fényében. Szerda délután lesz egy újabb értekezlet a biztonsági követelményekkel kapcsolatban, akkor ezt a témát is szóba fogják hozni a rendőrség képviselőinek.

A családi szektor természetesen most is üzemelni fog a szokásos kiegészítő programokkal, hiszen azt szeretnék elérni, hogy a derbire is inkább egy remek családi időtöltésként tekintsenek a szurkolók, ne pedig háborúként.

A klub pénzügyi igazgatója, Kovács Sándor elárulta, hogy a jegybevételek sajnos „szabad szemmel nem látható” részét alkotják az éves költségvetésnek. Mindezt a következő adatokkal érzékeltette: tavaly március végétől a naptári év végéig nagyjából 42 millió forint folyt be a jegyekből, a gazdasági társaság pedig egymilliárdos mínusszal zárt. A fiatal játékosok szerepeltetéséből, a külföldi légiósok limit alatt tartásából és az úgynevezett szerencsejáték-pénzekből összeálló központi támogatás már komolyabb tétel, körülbelül 400 milliót tesz ki egy évben. Gyarmati Eszter hangsúlyozta, hogy a vezetőedzőnek nem a MLSZ-kritériumok alapján kell összeállítania a kezdőcsapatot, ezért például a légiós-szabálynak nem is mindig tesznek eleget.

És ha már a pénzügyeknél tartunk: az ügyvezető-asszony elmondása szerint a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet enyhén szólva nem örült a legutóbbi, 1.3 milliós fegyelmi büntetésnek, de a Fradi elleni derbi közelsége miatt nem akart belőle ügyet csinálni, hogy a szombati meccs a lehető legjobb hangulatú legyen. Tárgyalás megtartását kérték az MLSZ-től, aztán szükség esetén fellebbeznek majd. Újpesten igyekeznek az ilyen dolgokat házon belül rendezni, élnek a kizárás intézményének lehetőségével, állítólag ezekre a törekvésekre a szövetségben enyhítő körülményként tekintenek.

Elhangzott az is, hogy a tulajdonos soha nem szokott bejárni az öltözőbe, még ilyen rangadók előtt sem, nem tart lelkesítő beszédet (szerinte ez az edző dolga), és nincs külön prémium sem a Fradi megverése esetére.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.