Vasárnapi tutitár

Kevés gól és kettes!

Ma Walesbe és Ciprusra látogatunk el...
 
 

Vasárnapi tutitár

Kevés gól és kettes!

Ma Walesbe és Ciprusra látogatunk el...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Kevés gól és kettes!

Ma Walesbe és Ciprusra látogatunk el...

Wales-Izrael -2.5!

A házigazda fél lábbal már kint van az Eb-n, ma bebiztosíthatja részvételét a kontinensviadalon. Nem várunk sok gólt e fontos ütközeten...

A B-csoportban a csütörtöki játéknapon nem született meglepetés, az első három verte a hátsó hármat. Jelenleg Wales áll az élen 17 ponttal, mögötte Belgium (14), Izrael (12), Ciprus (9), Bosznia (8) és Andorra (0) a további sorrend.

Chris Coleman szövetségi kapitány szinte csodát tett a válogatottal. A korábban jobbára bukdácsoló együttes veretlenül áll a hatosfogat élén, Cardiffban két siker mellett (Belgium, Ciprus) egyet ikszelt (Bosznia). Ramsey-ék védekezése pazar, hét mérkőzésen kétszer zördült meg a hálójuk - érdekesség, hogy a ciprusiak és az andorraiak vették be a kapujukat.

Szervezett játék jellemzi a walesieket, no és van egy Garath Bale-jük: a Real klasszisa a hátán cipeli a válogatottat, 9 találatukból hatot a madridiak ásza termelt. Csütörtökön a szigeten is Bale érkezett - 1-0-ra győztek a sárkányosok. Eltiltott nincs, várhatóan nem változtat kezdőcsapatán a szövetségi kapitány.

Izrael a remek rajt után kikapott háromszor zsinórban, így pozíciója meggyengült. Ráadásul a zakók a riválisoktól csúsztak be( bosnyákok, walesiek, belgák), így hatványozottan fontos egységek hiányoznak most a közel-keletieknek. A csütörtöki fordulóban sima sikert könyvelhettek el Eli Guttman fiai Andorra ellen, igaz, a második félidőben már kissé takarékos üzemmódban fociztak Hemedék. Zahavi remek formát mutat, ezúttal a nemzeti csapatban is betalált. Eltiltott és friss sérült nincs az izraeliek keretében.

Wales a találkozó esélyese, ám azt jobban érezzük, hogy kevés gólos csatára van kilátás. A -2.5 opció egészen jól hangzik, mi arra fogadunk!

Ciprus-Belgium 2!

A vörösöknek nincs más dolguk, mint nyerniük, és közben szurkolni Walesnek, hogy kalapálja el Izraelt.

A B-jelű hatos így áll három fordulóval a selejtező vége előtt: 1. Wales (17), 2. Belgium (14), 3. Izrael (12), 4. Ciprus (9), 5. Bosznia (8), 6. Andorra (0).

A ciprusiak évről-vére próbálják bizonyítani, hogy már nem lehet őket egy karlegyintéssel elintézni. A mostani kiírásban egy bravúros boszniai sikerrel nyitottak - valljuk be, a lehető legjobbkor mentek Dzekóékhoz. Ezen kívül kétszer páholták el Andorrát Pambos Christodoulou fiai, a "nagyok" ellen csak szoros vereségekre futotta erejükből, kivéve Belgiumot. Mert a brüsszeli kirándulás csúfos véget ért a szigetlakók szemszögéből, a vörösök meg sem álltak ötig.

Marc Wilmots csapata a bosnyákok legyűrésével lépett egy nagyot Franciaország felé. A vörösök eddigi teljesítményére nem lehet különösebb panasz, csak az a fránya cardiffi vereség ne csúszott volna be... Emiatt aztán lépéshátrányban is vannak Lukakuék Bale-ékkel szemben - de a három egységes mínusz egyfelől ledolgozható még, másfelől akkor sem dől össze a világ, ha belgák második helyről masíroznak tovább.

A vendégek keretéről ódákat lehet zengeni, a futballisták zöme európai topcsapatokban szerepel hétről-hétre. Ezúttal Mertens, Origi, Mirallas, Chadli, Lombaerts és Januzaj csak a padra szorult... De Bruyne-ék ötletes játékkal rukkoltak elő, és hátrányból fordítva győztek 3-1-re a bosnyákok ellenében. Összességében 16-3 a gólkülönbségük, vendégként ikszeltek Boszniában, kikaptak ugye Walesben, és nyertek Izraelben. Ha ma nyernek Fellainiék, úgy már nehéz elképzelni, hogy pontot veszítenek a hátralévő két játéknapon: előbb Andorrára utaznak, majd jönnek az izraeliek. Eltiltott nincs a vörösöknél, Hazardék a legjobb összetételben léphetnek pályára.

A két együttes játéktudása között zongorázni lehet a különbséget, és e differencia ki is jön ma este. A belgák nyernek, és folytatják a walesiek üldözését! Tippünk így: 2-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.