Szombati tutitár

Egy sima, egy hendis hazai!

Ma ismételten selejtezünk...
 
 

Szombati tutitár

Egy sima, egy hendis hazai!

Ma ismételten selejtezünk...
 
 
 

Szombati tutitár

Egy sima, egy hendis hazai!

Ma ismételten selejtezünk...

Svájc-Szlovénia 1!

Döntően befolyásolja a továbbjutást a mérkőzés. Ha nyer a házigazda, jó eséllyel ott lesz Franciaországban. Ha nem, akkor még lesz izgulni valója...

Az E-csoportban hat forduló után így fest a tabella: 1. Anglia 18, 2. Svájc 12, 3. Szlovénia 9, 4. Észtország 7, 5. Litvánia 6, 6. San Marino 1.

A helvétek rendesen beragadtak a selejtező elején: előbb otthon kaptak ki az angoloktól, majd Szlovéniában is pont nélkül maradtak. Vladimir Petkovic együttes ezt követően rákapcsolt, és mint a négy tétmérkőzését behúzta. Igaz, Drmicék nem nagyvadakat ejtettek el, de legalább nem hibáztak a San Marino, Észtország és Litvánia ellen (utóbbival kétszer találkoztak).

A piros-fehérek kerete elképesztően erős, Xhaka, Shaqiri, Behrami, Inler, Mehmedi, Dzemali a középpályán, elől Seferovic, Drmic, hátul Ricardo Rodriguez, Djourou, Schaar, Lichtsteiner... Folytassuk még? A csoportból mindenképpen a svájciak továbbjutását várjuk, és, ha ma nyernek, akkor jó eséllyel megkaparintják a 2. pozíciót. Nincs eltiltott a keretben.

A szlovének egy észtországi vereséggel nyitották a sorozatot, utána verték viszont aktuális ellenfelüket. A későbbiekben a kicsiket legyőzték, az angoloktól azonban kétszer kikaptak. Nem futballozott rosszul a 2-3-ra végződött találkozón Srecko Katanec csapata, de a pontszerzéshez ez kevés volt.

Handanovicék helyzete nem reménytelen, hiszen a mai ütközet után elméletileg megoldható feladatok várnak rájuk. Ilicicéknek ma pontot kellene szerezniük, majd szurkolniuk veszettül Rooney-éknak, hogy kedden győzzék le Mehmediéket...

Idegenben viszont eddig nem brillíroztak a zöldek, kikaptak Londonban és Tallinban, csak a litvánoktól hozták el a pontokat Novakovicék...

A két keret erőssége alapján a svájciaknak szavazunk bizalmat. Otthon, a St. Jakob-Park-ban nekiront ellenfelének a házigazda, és meg is nyerni a mérkőzést. Tippünk: 1-es!

Ausztria-Moldova (0-1) 1!

A sógorok rendesen összekuszálták a szálakat a G-csoportban: ha ma nyernek, szinte semmi nem menti meg őket a jövő évi kontinensviadaltól... Ma pedig nyernek, nem is kicsit!

Hat fordulót követően így áll a G-jelű hatosfogat: 1. Ausztria 16, 2. Svédország 12, 3. Oroszország 8, 4. Montenegró 5., 5. Lichtenstein 5, 6. Moldova 2.

A sorsolás elkészítésekor minden bizonnyal kevesen fogadtak volna arra, hogy féltáv után az osztrákok kétszer annyi ponttal állnak majd, mint a vébét megjárt orosz válogatott. Nyugati szomszédaink meghúzták a váratlant, és elsősorban pazar védekezésüknek köszönhetően eddig iskolázzák a mezőnyt. Az első játéknapon Bécsben remiztek Ibráékkal, azóta viszont csak nyertek. A szbornaját oda-vissza ütötték, és a kicsik ellen sem hibáztak. Alabáék gólkülönbsége 11-2 - ez az adat önmagáért beszél. Noha általában nem játszanak gólgazdag mérkőzéseket Jankóék, játékuk mégis látványos: a letámadást már az ellenfél térfelén megkezdik, és így rendre hibára késztetik ellenfeleiket.

Florian Klein, a válogatott hátvédje eltiltott lesz, miután Oroszországban begyűjtötte harmadik sárga lapját.

Moldova erőteljes csörgőlabdát folytat immár évek óta, ezúttal sincs ez másként, a keleti válogatott két iksz mellett négyszer megégett. Az egyik döntetlen értékesnek nevezhető, hiszen Moszkvában remiztek, a lichtensteini "pontrablás" viszont nem kerül be a legsikeresebb mérkőzések gyűjteményébe. A gárda hat fellépésen 3-9-es gólkülönbséget hozott össze, érdekesség viszont, hogy a pontjai idegenből származnak. Alexandru Curteianu szövetségi kapitány nem válogathat a klasszisok között, néhány kelet-európai légiós mellett a válogatott gerince az otthon játszókra épül. Eltiltott nem lesz a keretben.

Kisinyovban tavaly októberben 2-1-re győztek az osztrákok. És ma is simán behúzzák a három pontot, a végén lesz közte kettő. Tippünk így hendis H!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.