Pénteki tutitár

Meglepetés és papírforma?

Ma Feröerre és Dániába látogatunk el...
 
 

Pénteki tutitár

Meglepetés és papírforma?

Ma Feröerre és Dániába látogatunk el...
 
 
 

Pénteki tutitár

Meglepetés és papírforma?

Ma Feröerre és Dániába látogatunk el...

Feröer-szigetek-Észak-Íroroszág 1x!

Meglepheti a házigazda a zöld-fehér együttest...

A mi csoportunkban hat fordulót követően így áll a tabella. 1. Románia 14, 2. Észak-Írország 13, 3. Magyarország 11, 4. Feröer-szigetek 6, 5. Finnország 4, 6. Görögország 2.

Az északiak nem kezdték jól a sorozatot, kikaptak zsinórban háromszor, majd jött a görög túra, amely sikerrel zárult. Azt követően szoros meccsen maradtak alul Bukarestben, majd odahaza ismét megleckéztették a helléneket. A továbbjutásra nincs esélyük Lars Olsen fiainak, viszont ha folytatják a pontok gyűjtögetését, jó eséllyel elkerülhetik az utolsó helyet a csoportban.

Edmundssonék nem cifrázzák túl a játékot, szorgos erőfutball jellemzi őket. Ráálltak az "izlandi útra", és ugye tudjuk, hogy most hol is tartanak Gudjonsenék...

A keretben lesz egy fontos hiányzó, egy bekk, Atli Gregersen begyűjtötte harmadik sárgáját.

Torshavn-ban óriási az érdeklődés, a görögök elverése után nyomban elkapkodták a drukkerek az összes jegyet.

Az észak-írek rendesen bekezdtek, hat mérkőzésükből csak egyet veszítettek el (Románia, 2-0), de győztek nálunk és a görögöknél is. Michael O'Neill szövetségi kapitány csapatának a saját kezében van a sorsa, ha ma nyernek, és hétfőn nem kapnak ki tőlünk, úgy kényelemes pozícióból várhatják az utolsó két selejtezőt.

Laffertyék sem a tiki-takájukról híresültek el, klasszikus brit stílusban nyomják. Zártan védekeznek, ezt bizonyítja, hogy csak négy gólt kaptak. Fizikailag totálisan rendben vannak Brunték - nem lesz lazsálás a kilencven perc alatt, az biztos!

Kicsit lehet, hogy elfogultak vagyunk e tipp meghozatalakor, de valamiért nem érezzük esélytelennek a feröeri nemzeti csapatot. Az észak-írek stabilak, de azért náluk sem labdazsonglőrök futballoznak. Pontot, pontokat szerezhet a házigazda, tippünk tehát 1x!

Dánia-Albánia 1!

Az I-csoportban még bármi előfordulhat, viszont ha ma nem győznek a dánok, akkor lépéshátrányba kerülnek...

Az I-jelű ötösben kissé kusza a helyzet. 1. Portugália (5/12), 2. Albánia (4/10), 3. Dánia (5/10), 4. Örményország (5/1), 5. Szerbia (5/-2). A szerbektől három büntetőpontot levont az UEFA, ezért állnak mínuszban déli szomszédaink.

A dánok verték az örményeket, majd ikszeltek Albániában, aztán a 95. minutumban buktak el otthon a luzitánokkal szemben. Még jó, hogy a szerbek mostanság gyengélkednek, mert így oda-vissza legyőzték őket Vibéék.

Aggerék most győzelmi kényszerben lépnek pályára, megy is a fogadkozás, és az mindenképpen Morten Olsen legénysége mellett szól, hogy nincs eltiltott játékos a keretben, és friss sérülés sem nehezíti a szakmai stáb munkáját. A dán válogatottban sok a légiós, s bizony többen közülük igazán jó alakulatoknál szerepelnek. Kjaerék egy győzelemmel a saját kezükbe vehetik a sorsukat, ha ma viszont botlanak, akkor marad a pótselejtező...

Az albánok eddig igazán pozitív meglepetést okoznak szereplésükkel. Nyerni tudtak idegenben Ronaldóék ellen, otthon remiztek aktuális ellenfelükkel, jött a félbeszakadt szerbek elleni ütközet, amelynek pontjait Gashiék kaptak meg, végül, márciusban pedig hátrányból fordítva verték odahaza az örményeket Gianni De Biasi fiai. A négy veretlenül megvívott selejtezővel Albánia rekordot állított fel, ilyen jól még nem szerepelt soha a balkáni válogatott korábban.

Dániában eddig négyszer szerepelt az albán nemzeti tizenegy, és bizony mind a négyszer kikapott. Persze, ez a mostani együttesben azért már nemzetközi szinten is jegyezett futballisták szerepelnek.

Eltiltottja nincsen a vendégeknek.

Noha nagyra tartjuk a vendégek eddigi sorozatát, ma még is azt gondoljuk, hogy a Bendtnerék behúzzák a három pontot. A dánok rutinosabbak, és ha nem is könnyedén, de győznek. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.