Diósgyőr–Vasas után

Megszólaltak az „igazi” edzők is

Bekő Balázs szerint nehéz szülés volt, Szanyó Károly nemzetközi színvonalat látott.
 
 

Diósgyőr–Vasas után

Megszólaltak az „igazi” edzők is

Bekő Balázs szerint nehéz szülés volt, Szanyó Károly nemzetközi színvonalat látott.
 
 
 

Diósgyőr–Vasas után

Megszólaltak az „igazi” edzők is

Bekő Balázs szerint nehéz szülés volt, Szanyó Károly nemzetközi színvonalat látott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Diósgyőr hazai pályán 2-1-re legyőzte az élvonalba visszakerült Vasast az első forduló szombati játéknapján.

Kimaradt hazai lehetőségekkel indult az összecsapás, a Vasas pedig büntetett is, és Lázok János révén megszerezte a vezetést – ez volt az új bajnokság első találata. Az angyalföldiek könnyen növelhették volna előnyüket, de több lehetőséget is elpuskáztak. A DVTK ezt követően fokozatosan átvette az irányítást, és még a szünet előtt megfordította az állást. A fordulást követően az angyalföldiek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de helyzeteiket elrontották, így a Diósgyőr otthon tartotta a három pontot.

A meccs egyik pikantériája az volt, hogy a lefújás utáni hivatalos értékelések során egyik oldalon sem szólalhatott meg az „igazi” edző. A DVTK-nál debütáló Bekő Balázst az előző idény végén, még a Kecskemét trénereként elküldték a kispadról, és most kellett letöltenie az eltiltását, ezért csak a lelátóról nézhette a találkozót. A meccs után segítője, Visinka Ede értékelt helyette – szavai ide kattintva elolvashatók –, de a klub honlapjának videójában később a vezetőedző is megszólalt:

– Nagyon nehéz volt onnan kintről nézni a mérkőzést. Nagyon sok minden történik a pályán, és nagyon nehéz úgy végigélni, hogy az ember nem tud reagálni a dolgokra, de szerencsére azért valahogy megoldottuk ezt a feladatot – kezdte Bekő Balázs. – Nagyon nehéz meccs volt, a Vasas nagyon bátran és jól játszott. Azt gondolom, hatvan-hetven percig rendkívül jó meccset játszottunk. Az volt bennem, hogy tulajdonképpen már el is dönthettük volna a találkozót, de a végén Antal Botond jó védései is kellettek hozzá. De ezért vagyunk csapat, hogy kisegítsék egymást a játékosok. Nehéz szülés volt, de az a legfontosabb, hogy a három pontot megszereztük. Egy kicsit agyonnyomott minket, hogy mindenki győzelmet várt tőlünk – hozzáteszem: joggal. Van sok minden, amivel nem voltam elégedett. A védekezés masszivitásában javulnunk kell, rengeteg labdát adtunk el indokolatlanul, rossz helyeken, középen. Kértem is, hogy ezt ne tegyük, mert a Vasas ebben jó, és átszalad rajtunk. Sajnos ez néhányszor meg is történt, ezen mindenképpen javítani kell.

A vezetőedző a következő mérkőzésről elmondta: biztos benne, hogy a Ferencváros elleni, idegenbeli meccs teljesen más lesz, de megfelelően fel fognak készülni az ellenfélből, és feltett szándékuk, hogy elhozzák a három pontot a fővárosból.

A vesztes Vasas szakvezetője, Szanyó Károly pro licenc hiányában nem tevékenykedhet hivatalosan vezetőedzőként. A bajnokság kezdete előtt Telkiben az MLSZ értekezletet tartott az NB I-es csapatok ügyvezetőinek, marketingeseinek, sajtósainak. A médiaszabályoknál külön felhívták az angyalföldiek figyelmét az előírásokra, azaz, hogy Szanyó hivatalosan nem értékelhet, nem szerepelhet a meccsek előtt, alatt és után a sajtóban, hanem csak a vezetőedző, aki végül Simon Antal lett.

Az ő nyilatkozata ide kattintva olvasható, de a Vasas honlapján egy videónyilatkozatban Szanyó is kifejtette véleményét.

– Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani... Úgy gondolom, a játék minden elemében jobbak voltunk a Diósgyőrnél. Egyetlenegyben nem, ami a leglényegesebb, az a gól. Márpedig a futballt gólra játsszák – kezdte Szanyó Károly. – Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, és úgy gondolom, fizikálisan is teljes mértékben felőröltük a DVTK-t. Nagyon sajnálom a fiúkat, mert nagyon nagy melót tettek lesz az asztalra. Ezen az úton kell továbbmennünk, és ha ezt a gyors, kombinatív játékot fogjuk a továbbiakban is nyújtani, akkor biztos vagyok benne, hogy ilyen mérkőzések után győzelmi mámorban fogunk ünnepelni. Mindenki láthatta, hogy egyértelmű volt a fölényünk, aki nem így látta, az szerintem nem ért a focihoz. Dolgozunk tovább, csináljuk tovább kőkeményen, amit elkezdtünk, és biztosan meglesz az eredménye záros határidőn belül. Úgy érzem, hogy NB I-es színvonalon, sőt néha nemzetközi színvonalon futballoztunk, és úgy néz ki, hogy a fizikális állapotunk tökéletes. A vereség ellenére emelt fővel jöttünk le a pályáról.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.