A Rangadó.hu szakértője

Peches öngóllal vesztett az újonc

A Debrecen a 91. percben szerzett találattal nyert a Békéscsaba otthonában az élvonal első fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Peches öngóllal vesztett az újonc

A Debrecen a 91. percben szerzett találattal nyert a Békéscsaba otthonában az élvonal első fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Peches öngóllal vesztett az újonc

A Debrecen a 91. percben szerzett találattal nyert a Békéscsaba otthonában az élvonal első fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A várakozásoknak megfelelően igazi futballünnep fogadta a két ősi riválist Békéscsabán. Az újonc a szurkolók fergeteges biztatása közepette vehette fel a harcot a hétszeres bajnokcsapattal, de a szombati hírekkel ellentétben mégsem volt telt ház.

Az első tíz percben kiegyenlített, csapkodó játék folyt a pályán, és bár Balogh Norbert betalált a hazai kapuba, les miatt nem adták meg a gólt. Aztán a 13. percben a Békéscsaba gólt szerzett: Korudzsijev szöglete után Laczkó Zsolt hat méterről a jobb felső sarokba fejelt (1-0). A hazai drukkerek nem sokáig örülhettek, mert a 19. percben Nagy Zoltán révén egyenlített a DVSC; ez a találat is egy sarokrúgás után született. Hiányzott a jó játék, egymás hibáiból próbáltak élni a csapatok, ennek ellenére a viharsarkiak ismét eredményesek voltak: a 36. percben Viczián Ádám kiugrott, és a kifutó Verpecz István mellett a hálóba emelt (2-1).

A középkezdés után Horváth Zsolt 17 méteres lövése szállt fölé. A 42. percben Verpecz védett bravúrral, majd a túloldalon egy szabadrúgás után Varga József labdájába Mursits Roland belepiszkált, Horváth Zsolt lövését pedig Laczkó kivágta a gólvonalról. Az első felvonásban nem volt túl sok helyzet, a játék nem volt igazán színvonalas, mégis három gól született, és némi meglepetésre az újonc hazaiak vezettek.

A szünetben pályára lépett a debreceniek holland csatára, Geoffrey Castillion, aki a csütörtöki Európa Liga-selejtezőben a becserélése után rögtön gólt szerzett. Ezúttal Balogh Norbert centerezése után került helyzetbe, de labdája fölé szállt. Az 58. percben Szécsi Márk lapos lövése mellé ment. Aktívabb lett támadásban a DVSC, de sok volt a rossz passz. A 67. percben az egy perccel korábban beállt Tisza Tibor lőtt közelről a kapuba (2-2).

Megélénkült a játék: előbb Nagy Zoltán lövését védte Mursits, majd Birtalan került helyzetbe, de nyolc méterről célt tévesztett. A 76. percben Bódi Ádám távoli, életerős lövése után Mursitsnak kellett védenie. Már úgy tűnt, hogy pontot szereznek a hazaiak a nyitányon, de az utolsó percben Korhut Mihály szabadrúgása a kapufáról éppen Bényei hátára, onnan pedig a hálóba pattant (2-3).

Ellentétes félidőket látott a nézősereg: a hazai csapat az első félidőben, sőt egészen a hetvenedik percig jól játszott. Az egyenlítőgól után azonban a vendégek mezőnyfölénybe kerültek és egy szerencsés góllal visszahozták a sírból a mérkőzést, és el is vitték a három pontot. A csabaiak nem érdemeltek vereséget, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének – tudósított az onlajnok.com.

– Koncentrálni kell az utolsó percig... A Békéscsaba nem érdemelt vereséget, mert sebességben és játékban is teljesen felnőtt a Debrecenhez, ráadásul kétszer is vezetett. Kettő-kettőnél mérkőzéslabdájuk volt a hazaiaknak, de a harmadik gól a lábunkban maradt, pedig ha azt berúgják, megnyerik a találkozót. Kimaradt, és végül a DVSC győzött, pedig a látottak alapján nem szolgált rá. A Debrecennek ezzel a teljesítménnyel nem lehetnek vérmes reményei a bajnoki címre. A csabaiak a játékkal elégedettek lehetnek, de ilyen hibákat az első osztályban nem lehet elkövetni, mert fontos pontokat veszíthetnek, ahogyan ma is – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.