Szombati tutitár

Gólok és hazai sikerek északon

Ma megint északi meccsekkel támadunk...
 
 

Szombati tutitár

Gólok és hazai sikerek északon

Ma megint északi meccsekkel támadunk...
 
 
 

Szombati tutitár

Gólok és hazai sikerek északon

Ma megint északi meccsekkel támadunk...

Valarenga-Sandefjord 1!

A dobogóra hajtó hazaiak kozmetikáznak otthoni mérlegükön, és legyűrik a kiesőjelöltet!

Eltelt a norvég bajnokság fele, és a Valarenga 27 egységgel az előkelő 3. helyről várhatja a folytatást. De mi lenne, ha a piros-kékek otthon is belelendülnének végre? Határ a csillagos ég, ugyanis az Ullevaalban mindössze 9 pontot termeltek a fiúk... Vonatkozó mutatójuk 3-0-4, idegenben viszont 5-3-0. A formájuk nem volt az igazi, három bajnokit vívtak meg győzelem nélkül, viszont a legutóbbi fellépésükön már jött a siker: az Oddnál nyertek. A keretben eltiltott nincs, és friss sérülttel sem kell számolnia a szakmai stábnak.

A Sandefjord eddig nem tudta felvenni az élvonal ritmusát, a gárda újoncként szerepel az idei kiírásban, de 15 meccsen csak 9 pontig jutott, így nem csoda, hogy az utolsó. A gárda idegenben elképesztően gyenge, 0-1-6-os mérlegéhez 8-24-es gólkülönbség párosul. Mjeldéék valamelyest összeszedettebben teljesítenek mostanában, továbbléptek a kupában, és három ikszet játszottak az elmúlt hetekben. Persze, nem kell hasra esni ettől a három remitől, főleg annak ismeretében nem, hogy két közvetlen riválisát sem sikerült legyőzniük Hansenéknek. A gárdában több bekk is hiányzik sérülés miatt, és egy középpályás pedig eltiltott lesz.

Nem hiszünk abban, hogy a Sandefjord feltámad. Sokkal inkább bízunk a Valarengában, amely otthon elverheti a sereghajtót. Tippünk így 1-es!

Malmö-Örebrö (0-1) 1! +2,5! 1!

A bajnoknak nincs más választása: muszáj győznie, ha a dobogóra akar érni!

A halványkékek rendesen elrontották a szezon első felét. A bajnok jelenleg mindössze az 5. helyen állomásozik, 25 pontja van, nyolccal kevesebb, mint a listavezető Göteborgnak. A helyzete azért nem reménytelen, ehhez viszont továbbra is jól kellene teljesítenie hazai környezetben (4-2-1). No és a formaingadozást ki kellene küszöbölni. Mert a legnagyobb probléma épp ebből adódott Bergetéknél: május közepéig még csak-csak gyűjtögették az egységeket a fiúk, utána viszont jött a hullámvasút. Legutóbb például kikaptak Norrköpingben, előtte otthon nem bírtak a Djurgardennel... A támadósor rendben van, viszont a védelem pocsék - 27-19 a gólkülönbségük 14 fordulót követően. Egy védő sérült, egy eltiltott lesz ma - ez sem a stabilitást növeli...

Az Örebrö sem él meg könnyű napokat, 11 pontjával a 14., azaz osztályozós helyen áll jelenleg. A fekete-fehérek nagyon beragadtak a rajtnál, aztán jött egy jobb széria (öt veretlen meccsel), viszont legutóbb a Djurgarden elleni idegenbeli mérkőzésen nem tudtak meglepetést okozni, és kikaptak. Vendégként egyébként is roppant harmatosak: 0-2-5, 3-15 a statisztikájuk. Érdekesség, hogy Borasban és Norrköpingben, tehát élcsapatoknál remiztek... Egy középpályás sérült, de már régóta, eltiltott nem lesz.

A Malmö erősebb ellenfelénél, és otthon ezért már tényleg nem veszíthet pontot. A védelmek mindkét oldalon gyengék, így jöhet a 3 találat, mint ahogy a hendis és a sima H is. Mi ezekre az opciókra fogadunk!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.