Simán verte a Haladás a Vasast

A Haladás magabiztosan nyert 3-0-ra a vendég Vasas ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.
 
 

Simán verte a Haladás a Vasast

A Haladás magabiztosan nyert 3-0-ra a vendég Vasas ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.
 
 
 

Simán verte a Haladás a Vasast

A Haladás magabiztosan nyert 3-0-ra a vendég Vasas ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Iszlai sárga lapok, Kenesei, Korolovszky és Nagy Gábor sérülés miatt hiányzott a hazaiaktól. A felforgatott összeállításban pályára lépő Vasas ellen Kulcsár Kornél jó meglátása hozta meg az első helyzetet a Haladás számára, amit rögtön gólra is tudott váltani! Kulcsár lépett vissza a labdáért, majd remek ütemben passzolta Radó András elé, aki lendületből rávitte a védelemre, az alapvonaltól visszagurított, Goran Vujovics átlépte a labdát, Nagy Dániel pedig néhány lépésről a léc alá bombázta (1-0).

A gól megfogta a Vasast, és bő öt perc múlva ismét örülhettek a hazaiak: Schimmer jó középre adására érkezett volna Radó, ám Rubus lerántotta, tizenegyes! A második sárga lap ekkor még elmaradt Rubusnak... A labda mögé Vujovics állt, és magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

A szünet után a Vasas megpróbált mindent, átállt háromvédős rendszerre, de lehetősége csak a szombathelyiek hibájából volt: egy középre adásánál Halmosi finoman oldotta volna meg a dolgot, de Kovács Ádám az oldalhálóba bombázott. Halmosi a másik kapunál is veszélyeztetett, ám a kapufa kisegítette a Vasast a rövid felsőbe tartó löketnél. Az 58. percben Radó sokadszor verte meg Rubust, aki nemes egyszerűséggel ráfeküdt. Oross és Halmosi szóltak Berke játékvezetőnek, hogy nem ártana a második sárga lapot előhúznia a zsebéből, így a vasiak kétgólos előnyéhez már emberfór is párosult.

A 62. percben Nagy Dániel rúgatott volna gólt Oross Mártonnal, de Ilizi kapus nagyot védett a ziccernél, ahogy néhány perc múlva Nagy lehetőségét is hatástalanította. A mérkőzésben nem volt benne a Vasas-gól, pedig majdnem összehozták a hazaiak! Egy beadás után Halmosi vette át a labdát a saját kapujának előterében, mire fordult egyet, Csoór ugrott oda, tolta el szerencsével, amikor Halomis elütötte, tizenegyes a Vasasnak! A büntetőhöz Bárányos állt oda, a jobb sarkot választotta, amit Rózsa Dániel észrevett, és kiütötte a lövést! A kipattanónál még mindig aludtak a szombathelyiek, Kovács volt a leggyorsabb, de az ismétlést is hárította a kapus! Az ellentámadásnál pedig Oross, Nagy Dániel, Oross összjáték után a csereként beállt támadó megszerezte a harmadik gólt!

Összességében ilyen arányban is megérdemelten nyert a Haladás Sopron Bank, s ezzel a hátsó régió elejére ugrott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.