Elemzés

Nem kapkodnak U20-as válogatottjaink után

A menedzserek szerint a vébécsapat tagjainak többsége már korábban nevet szerzett, ezért váltanak kevesen klubot a nyáron; Mervó a kivétel.
 
 

Elemzés

Nem kapkodnak U20-as válogatottjaink után

A menedzserek szerint a vébécsapat tagjainak többsége már korábban nevet szerzett, ezért váltanak kevesen klubot a nyáron; Mervó a kivétel.
 
 
 

Elemzés

Nem kapkodnak U20-as válogatottjaink után

A menedzserek szerint a vébécsapat tagjainak többsége már korábban nevet szerzett, ezért váltanak kevesen klubot a nyáron; Mervó a kivétel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mervó maradására kicsi az esély; Mervó Bence egyelőre kivár; Mervó külföldön szerezne rutint – néhány hír az utóbbi hetekből honlapunkról.

Három hete ért véget az U20-as világbajnokság a magyar válogatott számára, amely a későbbi győztes szerbek ellen esett ki a nyolcaddöntőben, hosszabbítás után, ám kis túlzással azóta csak az öt találatot és társgólkirályi címet szerző Mervó Bencéről szólnak a hírek. Ez valamennyire érthető, hiszen a Győri ETO megszűnt, így a keret legértékesebb fiatalja szabadon igazolható.

Mellette csupán két klubváltásról hallhattunk a nyáron a vébé-keretből: Osváth Attila Szigetszentmiklósról a Vasasba ment, Székely György az Újbudából Paksra tart – igaz, egyelőre nem írt alá, és arról is beszélt, hogy inkább külföldön folytatná. Zsótér Donát éppen a héten tért vissza újabb kölcsönszerződéssel a Puskás Akadémiához, és egyelőre a többiek is maradtak eddigi klubjaiknál.

Miért nincs nagyobb érdeklődés a világbajnokságon tisztességesen szereplő, ám a legjobb 16 között búcsúzó válogatott játékosai iránt? – ezt a kérdést tettük fel az átigazolási piacot jól ismerő menedzsereknek.

– Az U20-as vébének természetesen van „felhajtóereje”, nőhet a játékosok értéke, elindulhatnak az úton egy komoly csapat felé. Persze egész más lenne a helyzet, ha mi jutottunk volna a döntőbe, mondjuk az éppen minket búcsúztató szerbek helyett. A magyar keret sajátossága, hogy korukhoz képest kipróbált labdarúgókból állt, akik élvonalbeli csapatokban játszanak, ismeri őket a szakma. Mervó Bence sorsa az ügynökeire tartozik, minden bizonnyal azon dolgoznak, hogy csapatot találjanak neki külföldön – fogalmazott Vörösbaranyi József játékosügynök, a Stars&Friends Hungary ügyvezetője, aki a vébé-keretből Kalmár Zsolt, Lenzsér Bence és Pongrácz Viktor ügyeit intézi.

És ha már Mervó Bence: a támadót képviselő Careers Management Group menedzseriroda egyik igazgatója, Kövesdi Viktor a Magyar Hírlapnak elmondta, kellemes helyzetben vannak, mert Európa szinte valamennyi bajnokságából van érdeklődés a csatár iránt.

– Egyelőre az ajánlatokat vizsgáljuk. Bence számára az a legfontosabb, hogy olyan klubhoz szerződjön, ahol játszhat, hiszen felnőttbajnoki rutinja még nincs. Győrben erre nem volt lehetősége, valamiért nem merték vagy nem akarták játszatni az NB I-es csapatban. Természetesen magyar klubok is keresték, szívesen szerződtetnék, de megköszöntük a hazai egyesületek érdeklődését, mert azt reméljük, hogy külföldön találunk neki csapatot – mondta a lapnak Kövesdi, hozzátéve: két-három héten belül, legkésőbb július közepéig eldől, hogy hova szerződik Mervó.

Illés Zoltán menedzsertől azt kérdeztük, mennyire lepte meg az U20-as játékosok nyári „mozdulatlansága”.

– Nem mondanám meglepőnek. Az U20-as vébének mindig kettős a szerepe: nem lebecsülve azt az eredményt, de amikor 2009-ben bronzérmet nyertünk, több nagycsapat sem engedte el riválisaink játékosait a tornára. Most jobb volt a helyzet, a legjobbak játszottak Új-Zélandon, Mervó esete pedig a gólkirályi cím miatt kiemelkedő – sok menedzser figyelte a tornát, de mondjuk a felnőtt vébével nem hasonlítható össze – kezdte Illés Zoltán.

– A magyar csapat helyzete azért érdekes, mert nem ismeretlen játékosok alkották a keretet, Bernd Storck is főleg azokra számított, akiket Mészöly Géza már kipróbált, még ha voltak is új arcok a pályán. Tehát a közvélemény és a szakma ismerte a játékosokat, nem a megye háromból lettek előhúzva. Talán éppen Osváth Attila az, aki itt csinálta meg a szerencséjét, és igazolt NB I-es együtteshez. A lipcsei Kalmár Zsolt például már korábban eladta magát, nem kellett senkinek bemutatni. Sajnos az általam képviselt Németh Márió esete másik kategória: hiába kezdett az első, győztes meccsen, megsérült, nem tudta megmutatni, mire képes, így neki a világbajnokság rosszul végződött – tette hozzá.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.