Vasárnapi tutitár

Vendégek vasárnapja?!

Ma a Sienára és a Twentére tettük le a voksunkat...
 
 

Vasárnapi tutitár

Vendégek vasárnapja?!

Ma a Sienára és a Twentére tettük le a voksunkat...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Vendégek vasárnapja?!

Ma a Sienára és a Twentére tettük le a voksunkat...

Cesena-Siena 2x!

Megtörhet az átok! A vendégek első idegenbeli sikerüket arathatják a bennmaradásról már lassan letevő Cesenával szemben.

Kiesési rangadót rendeznek ma délután a Stadio Dino Manuzzi-ban: a 19. helyezett a 17.-et látja vendégül. Mégis nagy a különbség a két alakulat helyzete között, hiszen míg a Cesena már lassan a második ligára készülhet, addig a Siena jó eséllyel hosszabbíthatja meg élvonalbeli tagságát.

Mert a Cesena helyzete tényleg kezd kilátástalan lenni: az utolsó előtti helyen állnak Guanaék, 26 mérkőzésen mindössze 17 egységet szereztek, a bennmaradástól 12 pont választja el őket. Nem gy oroszlánbarlang a Stadio Dino Manuzzi: 2-4-6, 9-13-as gólaránnyal (csak a Genoát és a Novarát verték). Elképesztően kevés találatot jegyeznek a fehér-feketék! Ezen akart változtatni a klubvezetés, amikor a télen Iaquintát is a gárdához csábította. Ám hiába a Santana-Mutu-Iaquinta támadószekció, a gólok csak ne akarnak jönni.

Az edzőváltás sem hozta meg a várt eredményt: Beretta mester nem tudta felrázni a brigádot, amely szinte biztosan búcsúzik az élvonaltól. Gyenge formát mutatnak Comottoék, az elmúlt 12 fellépésük közül csak egyet zártak sikerrel. És még egy döbbenetes adat: mintegy 300 perce nem rúgtak gólt a hazaiak!

Szegény embert még az ág is húzza... Eltiltott Pudil, Comotto és Parolo, sérült Guana és Von Bergen. Egy fél csapatra való meghatározó játékos...

A Siena sem lehet biztonságban, ám ha úgy teljesítenek, mint az elmúlt hetekben, akkor meghosszabbíthatják élvonalbeli tagságukat Caalioé. A csíkosak a 17. helyen állnak, 26 mérkőzésen 29 pontig jutva. A Lecce 25-nél jár, tehát nem dőlhetnek hátra Giuseppe Sannino tanítványai.

Akik viszont ha elhagyták Sienát, rendre ijedt nyusziként viselkedtek. Egyedüliként a mezőnyben még nem tudtak vendégségben győzni. Mérlegük 0-5-7, ehhez 6-18-as csapnivaló gólarány párosul. A társaság az elmúlt három fellépését saját stadionjában ejtette meg, ezeken 6 pontot húzott be. Kellenek is a pontok Destroéknak, hiszen a Lecce is turbózik rendesen.

A Sienánál D'Agostinoo, Bolzoni és Gonzalez sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.

Ősszel, fordított felállásban a Siena győzött 2-0-ra. És szerintünk megint a motiváltabb gárda, azaz a vendégek nyerhetnek! Tippünk ennek megfelelően 2x, mivel ugye minden sorozat - így az idegenbeli nyeretlenségi is - megszakad egyszer...

NEC Nijmegen-Twente 2!

Ellenállhatatlanul menetel mostanság a Twente! Nem is állnak meg a piros-fehérek ma délután sem!

A németalföldi pontvadászat a 25. fordulóhoz érkezett el, és a két gárda alapvetően más-más célokért küzd a hátralévő játéknapokon. Mert a NEC már akkor elégedett lenne jószerivel, ha nem kellene pótvizsgáznia a szezon végén. Babosék 24 meccsen 27 pontot zsebeltek be, a McDOS Goffertstadion-ban ebből 18-at, méghozzá meglehetősen érdekes elosztásban. 6-0-6 Vadóczék mérlege, tehát nyugodtan nevezhetjük kiszámíthatatlannak a hazai produktumukat.

Alex Pastoor együttese két hete a Groningen legyőzésével egy három mérkőzésből álló pocsék szériát zárt le, a Twente ellen pedig egy utrechti döntetlennel hangolt (0-0). Jó eséllyel megúszhatja az osztályozót a piros-fekete-zöld brigád, ám eddig nagyon nem ment a csapatnak a nagyok ellen. Szerintünk ma sem szakítanak a hagyományokkal...

A Twente remekel, áll még az Európa Ligában is, legutóbbi hat tétmeccsén nem hibázott. Jelenleg a 2. helyen áll, 23 találkozót követően 48 pont áll a neve mellett. Veszített egységek tekintetében azonban az AZ-nál jobb, hiszen az alkmaariak 49-cel állnak a tabella élén.

Vendégségben 6-3-2-es mérleggel rendelkeznek de Jongék, csak a Roda és a Feyenoord győzte le. A túrákon 32-14-es parádés gólarányt hoztak össze Ferék, 65 találatával az egész liga legtermékenyebb alakulata az enschedei!

A múlt hét különösen jól sikerült a piros-fehéreknek, hiszen előbb a PSV-vel mosták fel a gyepet Eindhovenben, majd a Schalke ellen szereztek előnyt hazai környezetben (1-0).

Két év elteltével nagyon szívesen visszahódítaná a bajnoki címet a Twente, és Steve McClaren csapatának erre most jó esélye van!

Az ősszel, fordított felállásban 2-0-ra nyert a tavalyi ezüstérmes, az előző két Nijmegen-i összecsapáson ugyancsak a Twente diadalmaskodott. És ezúttal is nyernek a vendégek! Húzzuk be bátran a 2-est!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.