Vasárnapi tutitár

Norvég egyesek!

Egy első ligás és egy másodosztályú meccsre fogadunk ma!
 
 

Vasárnapi tutitár

Norvég egyesek!

Egy első ligás és egy másodosztályú meccsre fogadunk ma!
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Norvég egyesek!

Egy első ligás és egy másodosztályú meccsre fogadunk ma!

Tromsö-Haugesund 1!

A kiesési rangadó után a házigazda örülhet majd!

Lassan a féltávhoz érkeznek a csapatok a norvég élvonalban. 13 fordulót követően a Tromsö 9 egységével a 14., osztályozós pozícióban állomásozik. A gárda otthon, az Alfheimben 1-2-3-as sort produkált, mellett szól viszont, hogy legutóbbi hazai fellépésén érte el egyetlen sikerét, ráadásul a bajnokot verték Ondrasekék (Molde, 2-0). A forma mindenképpen biztató, állítjuk ezt annak ellenére, hogy a múlt héten a Stromsgodsetnél pont nélkül maradtak a piros-fehérek (2-1). Steinar Nilsen vezetőedző alakulata komplett lesz, csak perememberek hiányoznak majd, többek között egy középpályás és egy kapus.

A Haugesund tavaly a középmezőny hátsó felében végzett, és az idén is hasonló helyzetben tanyázik. 13 pontjával a 13., idegenben 1-2-3-as felejthető mutatóval. Az elmúlt három bajnokiján mindössze egy pontot húztak be a kék-fehérek, az összképet rontja, hogy közvetlen riválisaival találkozott ebben a periódusban. A keretben egy középpályás több hónapja sérült, rajta kívül más hiányzó nincsen.

A Tromsö - olybá tűnik - elkapta a fonalat. Otthon muszáj nyernie, ha feljebb akar kúszni a tabellán. A Haugesund nincs jó passzban, és szerintünk ma sem térnek magukhoz a vendégek. Bizalmat szavazunk a vendéglátóknak, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Sandnes Ulf-Strömmen 1!

A feljutásra gyúró házigazda alig ha botlik meg a kiscsapat ellen.

A Sandnes tavaly esett ki az élvonalból, a klubnál pedig az azonnali visszajutást tűzték ki célul. A gárda eddig ennek megfelelően is teljesít, 21 egységével a 2. helyen áll. A Songdal messze elhúzott tőle, viszont hátrafelé nagyon is kell figyelnie, mivel aktuális ellenfele hiába csak a 10., 18 pontja van. A tabella nagyon tömör, minden pontnak óriási jelentősége van. A Sandnes otthon masszív, 4-1-1-es mutatója önmagáért beszél, csak a listavezetőtől kapott ki. A formája is rendben van, két győzelemmel a háta mögött érkezik a találkozóra. Egy gólerős középpályása eltiltott lesz.

A Strömmen helyzete csalóka, ugyanis egy győzelemmel az élmezőnyben találhatja magát. 18 pontjából csak 5-öt szedett össze vendégként (1-2-3), a túrákon kevés gólt rúg, igaz, keveset is kap (4-6). A legutóbbi két bajnokit elrontotta, ikszelt majd kikapott, a hétközi kupafordulóban pedig csúnyán kikapott a Stabaek vendégeként (5-1). Egy eltiltott visszatérhet a középpályára.

A pillanatnyi forma és a hazai pálya egyértelműen a Sandnes mellett szól. E két tényező pedig elegendő lesz ahhoz, hogy a vendéglátók begyűjtsék a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.