A világ legjobbjai között a válogatott

Szerdán, az oroszok ellen kezdik a bakui Európa Játékokat a magyar strandlabdarúgók.
 
 

A világ legjobbjai között a válogatott

Szerdán, az oroszok ellen kezdik a bakui Európa Játékokat a magyar strandlabdarúgók.
 
 
 

A világ legjobbjai között a válogatott

Szerdán, az oroszok ellen kezdik a bakui Európa Játékokat a magyar strandlabdarúgók.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első alkalommal sorra kerülő Európa Játékok strandlabdarúgó-tornáját június 24. és 28. között rendezik a bakui Beach Arénában, Azerbajdzsánban.

A résztvevő csapatok két csoportban küzdenek majd egymással, ezt követően a két csoport első és második helyezettjei elődöntőt és döntőt játszanak, míg az alsóház tagjai az 5-8. hely valamelyikéért lépnek majd a homokra.

A magyar csapatnak június 24-én a világranglista-második Oroszország, egy nappal később Spanyolország, majd a csoportmérkőzések zárásaként Olaszország ellen kell majd helytállnia. A másik csoportban Ukrajna, Svájc, Portugália és a házigazda Azerbajdzsán mérkőzik egymással.

A vasárnapi utazást követően a bakui reptéren gyors és zökkenőmentes beléptetésben volt része a csapatnak, a szervezők magas létszámú kiszolgáló személyzettel készültek az Európa Játékok résztvevőinek fogadására. A sportolók szállását rengeteg katona, biztonsági személyzet őrzi, a ki- és belépést szigorúan ellenőrzik, ügyelve a biztonságra. Az időjárás rendkívül barátságtalan, az orkánerejű szél mellett az azeri meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkezendő napokban a hőmérséklet maximuma elérheti a 39 Celsius-fokot is Azerbajdzsán fővárosában. A csapat hétfőn már a mérkőzések helyszínén edzett, Weisz Tamás szövetségi edző szerint minden játékos felkészülten várja a torna rajtját.

– Nagy kihívás előtt állunk, nehéz dolgunk lesz. A tavalyi sikerünkkel biztosítottuk, hogy itt lehetünk az Európa Játékokon, ahol a világ legjobban felkészült és legerősebb csapatai ellen kell majd helytállnunk – nyilatkozta Weisz Tamás szövetség edző az mlsz.hu-nak. – Bizakodó vagyok a csapattal együtt, mindent megtettünk a felkészülés alatt, hogy sikeresek lehessünk ezen a tornán. A felkészülési mérkőzéseink is ezt a célt szolgálták, a játékosoknak most nyomás alatt kell bizonyítaniuk, hogy Európa legjobb csapatai közé tartozik a magyar válogatott. Mi mindent meg fogunk tenni a pályán a győzelemért.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.