Vasárnapi tutitár

Esélyesek estéje

 
 

Vasárnapi tutitár

Esélyesek estéje

 
 
 

Vasárnapi tutitár

Esélyesek estéje

Kolumbia-Peru 1!

A C-csoportban nem dőlt el semmi az utolsó forduló előtt: a "nagyon" viszont most már nem hibáznak...

Kolumbia elrontotta a nyitómeccset, Jose Pekerman együttese fásult játékkal maradt alul Venezuelával szemben. Hiba támadta végig szinte a komplett kilencven percet a sárga-kék alakulat, nem sikerült bevenniük a venezuelaiak kapuját. James Rodriguezék így a második fordulóban győzelmi kényszerben léptek pályára - Brazília ellen! Falcaoék ezúttal taktikusan futballoztak, jól sáfárkodtak a helyzeteikkel - és nagy meglepetésre 1-0-ra verték a Selecaot. Bacca eltiltását tölti a mai mérkőzésen.

Peru alaposan megizzasztotta a brazilokat az első játéknapon, ám a hajrában az aranysárga-kékek bevitték a győztes találatot, így Farfanék pont nélkül maradtak. Ricardo Gareca gárdája jó benyomást nyújtott a lényegesen esélyesebb Dunga-csapat ellen. Aztán jött a Venezuela elleni mérkőzés: Pizzaroéknak megkönnyítették a dolgát a bordók, ugyanis szűk fél óra elteltével Amorebietát kiállították, így a peruiak több mint egy órát emberelőnyben játszhattak. Ki is jött a különbség, és Cueváék behúzták az életben maradáshoz nélkülözhetetlen három egységet.

Mindkét alakulatnak a saját kezében van a sorsa: ha nyernek, továbbjutnak, az iksz is negyeddöntőt érhet, de az már lutri... Szerintünk az erősebb Kolumbia ma nem hibázik, és nem bízza a véletlenre a dolgot. Nyernek Cuardadóék, és továbblépnek a csoportból. Tippünk tehát: 1-es!

Brazília-Venezuela 1!

Dunga mester legénysége magát hozta kellemetlen helyzetbe: ma csak a győzelem jelent biztos továbbjutást - ne legyen kétségünk, még Neymar nélkül is győz a Selecao...

A tavaly hazai vébé-égés követően Dunga mester összerázta a brazil nemzeti csapatot. Az egykori remek középpályás irányításával hosszú győzelmi sorozattal a hátuk mögöttek érkeztek Alvesék a tornára, ahol az az első mérkőzésen ugyan nem brillíroztak, de legalább nyertek. Aztán jött a Kolumbia elleni kilencven perc, amelyen ismételten nem kápráztatták el a közönséget Willianék, ráadásul pont nélkül is maradtak. Kolumbia szervezett volt, a brazilok meg fásultak. És, hogy tetézzük a bajt, a ráadásban Neymar pirosat kapott, ami a legfrissebb hírek szerint négymeccses eltiltással járt.

Venezuela legyőzte Kolumbiát az első fordulóban, ezzel hatalmas meglepetést okozva. A bordók igyekeztek zártan védekezni, és ezt sikerrel is alkalmazták a kissé ötlettelen kolumbiaiak ellen. A folytatás már nem sikeredett ilyen jóra, Amorebieta korai piros lapja ugyanis vereséget eredményezett - Peru 1-0-ra győzött Vargasék ellen.

A brazilok eddig nem voltak meggyőzőek, de most nincs mese, muszáj nyerniük, hogy biztosan továbbjussanak. És ma nem is hibáznak Felipe Luizék, behúzzák a három pontot, ami negyeddöntőt ér. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.