Külföld

„Új kihívást keresek egy másik bajnokságban”

Gulácsi Péter már azt is tudja, mit szeretne érezni pályafutása befejezésének pillanatában.
 
 

Külföld

„Új kihívást keresek egy másik bajnokságban”

Gulácsi Péter már azt is tudja, mit szeretne érezni pályafutása befejezésének pillanatában.
 
 
 

Külföld

„Új kihívást keresek egy másik bajnokságban”

Gulácsi Péter már azt is tudja, mit szeretne érezni pályafutása befejezésének pillanatában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Búcsúinterjút adott az osztrák bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg honlapjának a távozó kapus, Gulácsi Péter, aki nyártól már a német másodosztályú RB Leipzig hálóját őrzi. Honfitársunk 2013 nyarán, Liverpoolból igazolt Ausztriába, ahol kétszer is duplázott, az előző évad végén őt választották a bajnokság legjobb kapusának, és összesen száz tétmérkőzésen védett (65 bajnoki, 6 BL-selejtező, 19 Európa Liga, 10 kupameccs).

A szerző szerint Gulácsi nagyon önkritikus, elemző típusú és ambiciózus játékos, akihez az edzők – akikkel fizikai és pszichológiai területen is sokat dolgozott – és a csapattársak nagyon közel álltak.

– Igen, ez igaz. Nagyon önkritikus vagyok, és szeretnék tovább fejlődni. Hiszem, hogy ez sikerült Salzburgban, különösen mentális téren. Rendszeresen sportpszichológussal dolgozom, és gyakran beszélgetek az edzőkkel is. Ha összehasonlítom a mostani önmagamat a két évvel ezelőtti Gulácsi Péterrel, azt mondhatom, hogy jobban bízom magamban, és megtanultam jobban együtt élni a játékkal a pályán.

A magyar játékos azzal folytatta, hogy osztrák csapatánál nagyon jó a hangulat, és ez a kapusokra is igaz, akik nagyon különböző karakterek, de mindig sokat tanulnak egymástól. Mivel Angliában nem tudott huzamosabb ideig jó teljesítményt nyújtani, tudta, hogy valamin változtatnia kell...

– Ma már tudom, hogy szükséges volt a személyes fejlődésemnek, hogy néha vereségeket és csalódást kelljen átélnem. Ha minden a tervek szerint, könnyen ment volna, valószínűleg nem jutok el idáig. Mindig első számú kapus szeretnék lenni, és mindig a legjobb teljesítményre törekszem, az edzéseken és a meccseken is.

Gulácsi a folytatásban elárulta, hogy idén nyáron vissza akarták csábítani Angliába, volt néhány ajánlata, és bár korábban többször is elmondta, hogy egy nap ismét ott szeretne védeni, úgy érezte, ez még nem a megfelelő idő számára a visszatéréshez.

– Amikor két évvel ezelőtt tárgyaltam a Salzburggal, azonnal tudtam, hogy ide akarok jönni. Már az első pillanattól kezdve éreztem, hogy itt tovább fejlődhetek. Abban az időben a menedzserem is mondta, hogy ha változtatni akarok, akkor a Salzburg a legjobb választás. Meggyőződésem, hogy a sport fogalmát és filozófiáját a Red Bull kiválóan képviseli, ezért szeretnék továbbra is a részese lenni. Új kihívást keresek egy másik bajnokságban, ezért élek az RB Leipzig által felkínált lehetőséggel.

A magas osztrák életminőség nagyon fog hiányozni honfitársunknak, aki ezt mindig értékelte, hiszen korábban már több külföldi városban is élt, tehát van összehasonlítási alapja.

– Nagyon élveztem az életet Salzburgban. A barátnőmmel összeállítottuk a környékbeli látnivalók és tevékenységek listáját, és minden alkalommal felfedeztünk valami újat. A múlt hétvégén például a siklóernyőzést próbáltuk ki, hihetetlen érzés volt!

A százból egy meccset nem tudott megnevezni legemlékezetesebbként a kapus, mert elmondása szerint nagyon sok találkozóra szívesen emlékszik vissza.

– Azokra a pillanatokra, amikor igazi csapatnak érezhettük magunkat, mindig emlékezni fogunk. Természetesen továbbra is vannak céljaim, de ezek némileg változtak az elmúlt években. A játékosok mindig címeket, trófeákat akarnak nyerni, de ezt nem lehet egyedül végigcsinálni a labdarúgásban. Ez csak akkor lehetséges, ha csapatjátékos vagy. Csak akkor lehet címeket nyerni, ha mindenki a legjobbját nyújtja, és még akkor is kell egy kis szerencse. A célom, hogy tovább javuljon a teljesítményem, és még hosszú időn keresztül védhessek, tartósan a legmagasabb szinten. Boldog akarok lenni, illetve megőrizni az erőmet, és a csapatban betöltött szerepemet. A karrierem végén majd azt szeretném mondani, hogy minden sikerült, amit terveztem – mondta végül Gulácsi Péter.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.