Keddi tutitár

Osztályozó és barátságos!

Ma irány Olaszország és Finnország!
 
 

Keddi tutitár

Osztályozó és barátságos!

Ma irány Olaszország és Finnország!
 
 
 

Keddi tutitár

Osztályozó és barátságos!

Ma irány Olaszország és Finnország!

Bologna-Pescara Mindkét csapat betalál: IGEN!

Ma eldől, hogy melyik lesz a 20. alakulat a jövő évi Serie A kiírásában. Parázs visszavágóra van kilátás a Renato Dall'Ara-ban - gólváltással...

Mindkét együttes eseménydús időszakon van túl. A Bologna egy éve esett ki az élvonalból, cél az azonnali visszajutás volt. Eleinte nem is adódtak különösebb problémák, de tavaszra megfáradtak a piros-kékek, és a menedzsment az edzőváltás mellett döntött. A hajrára a rutinos Delio Rossi érkezett a padra. A szakvezető kicsit fel is rázta Laribiéket, amely végül az alapszakasz 4. helyhez volt elegendő. Otthon 9-3-3-as mérleggel rendelkeztek Matuzalemék, feltűnően kevés gólt kaptak, igaz, nem is rúgtak sokat Maiettáék (23-12). A play offban az Avellino várt a gárdára: a megnyugtató idegenbeli sikert viszont rémálomszerű hazai folytatás követte: 3-2-re nyertek a zöldek Bologbnában, de a kiírásnak megfelelően a bajnokságot jobb pozícióban záró együttes léphetett tovább... Megkönnyebbülhettek Sansonéék. A delfinek elleni első mérkőzésen visszafogott támadójátékot láthatott a publikum, a kék-fehérek birtokolták többet a labdát, de lehetőségei jobbára a rossoblunak voltak. Gól nem esett, így Oikonomou-ék várhatják kedvezőbb helyzetből a folytatást.

A keretben egy rutinos bekk sérült, egy másik belső hátvéd viszont már az odavágón visszatérhetett eltiltásából.

A Pescara nagy sorozatban van: az alapszakaszt - botladozva -a 7. helyen zárták a kék-fehérek, Oddo mesterrel a padon sikerült nyerniük az utolsó játéknapon. Aztán jött a play off első köre, és a delfinek idegenben verték a Perugiát. Jött a Vicenza, és Bjarnasonék a bordóknak is megálljt parancsoltak. A korábbi válogatott bekk jól nyúlt a csapathoz, viszont a korábban remeklő támadósor épp a Bologna ellen maradt impotens. Idegenben 8-5-8-as sort hoztak össze a bajnokságban Melchiorriék, vendégségben 39-szer voltak eredményesek, ezzel az övék volt a legbátrabb támadószekció idegenben. A védelemből lesznek hiányzók sérülés és betegség miatt, de ők nem alapemberek. Nagy érvágás Bjarnason kiesése, az izlandi támadó a válogatottal készül.

A várható kezdőcsapatok - köszönet az információkért a Serie B magyar facebook oldalának: BOLOGNA (4-3-1-2) Da Costa, Ceccarelli, Oikonomou, Maietta, Morleo, Casarini, Matuzalem, Buchel, Laribi, Acquafresca, Sansone.

PESCARA (4-3-1-2) Fiorillo, Zampano, Fornasier, Salamon, Rossi, Torreira, Memushaj, Politano, Brugman, Caprari, Melchiorri.

Az első találkozó 0-0-ra végződött, az iksz a Bolognának jó, hiszen előbbre végzett a tabellán. A Pescara számára a feladat adott: gólt, gólokat kell lőni, ami azért általában megy a delfineknek. Viszont a házigazda sem rendelkezhet be a gólnélküli ikszre, hiszen az életveszélyes lenne. Ma - mint általában a visszavágókón - bátrabb játékot várunk az együttesektől. A gólváltás hízelgő opciónak tűnik, 1,91-ért mindenképpen megér egy próbát.

Finnország-Észtország 1!

A házigazda - mások mellett - a mieinkkel küzdenek egy csoportban az Eb-részvételért, ám a kék-fehérek számára egyelőre távoli e cél. A társulat csak a 4., otthon még nyeretlen (0-1-1), az iksz a görögök ellen jött össze, a románok elverték. A 2015-ös év nem indult rosszul Eremenkóék számára, verték idegenben a svédeket, viszont utána csak ikszeltek Jemennel, márciusban a "vizsgamunkát" elrontották: pont nélkül maradtak Észak-Írországban. Az észtek az E-jelű hatosban szenvednek, csak San Marinot előzik meg. A szlovénokat az első játéknapon legyűrték Purje-ék, azóta viszont nagyon nem megy a kék-fehér-feketéknek. A keret gyenge, realitás jelenlegi 5. helyük. A finneket érezzük erősebbnek, ráadásul Pukkiék futballozhatnak hazai környezetben. Kevés gólos mérkőzésen győz a vendéglátó!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.