Vasárnapi tutitár

SJK és Basel!

Egy bajnoki Finnországból, egy kupadöntő Svájcból...
 
 

Vasárnapi tutitár

SJK és Basel!

Egy bajnoki Finnországból, egy kupadöntő Svájcból...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

SJK és Basel!

Egy bajnoki Finnországból, egy kupadöntő Svájcból...

SJK-Rops 1!

Rangadót rendeznek a finn élvonalban: a házigazda behúzhatja a három pontot!

Mindkét együttes a 12. meccsére készül. A vendéglátó 23 pontig jutott, otthonában, a hangulatos nevű Seinajoen keskuskentta-ban ötször nyert, és csak egyszer kapott ki - épp a nagy rivális HJK-tól, épp a legutóbbi hazai fellépésén. Ám az aranysárgák nem roppantak meg, nyomban javítottak: idegenben arattak fölényes sikert a Mariehamnál (0-3).

Jó hír a szakvezetésnek, hogy nincs friss sérült a keretben, és eltiltással sem kell kalkulálnia a trénernek.

A Rovaniemi az elmúlt évtizedben rendszeresen ingázott az első két liga között, aztán végre sikerült megállítani a liftezést. Sőt, most már egészen magasra törtek az északiak: jelenleg a 3. helyen állnak, nevük mellett pedig 21 pont áll. Még nem remizett a társulat (7-0-4), idegenben is eredményes (3-0-2), sőt, remek passzban várja az alakulat a mai rangadót. Három vereséggel nyitottak, azóta viszont 8 fellépésükből hetet behúztak Kokkóék. Juha Malinen vezetőedző a komplett keretével számolhat.

Az SJK kerete erősebb, a Rops viszont szerintünk erőn felül teljesít. Nálunk a hazaiak a favoritok, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Basel-Sion 1!

A svájci kupa fináléjában a bajnok nem hibázik: duplázik a Basel!

A helvét pontvadászatban tulajdonképpen nem történt semmi extra: a Basel esélyeshez méltóan védte meg címét, a piros-kékek jól szerepeltek a nemzetközi porondon is, ráadásul a saját kupában is a döntőbe verekedték magukat. Paulo Sousa együttese utcahosszal nyerte a bajnokságot, kimagaslott a mezőnyből (24-6-6), otthon 12-4-2-es mérlege a legjobb volt a ligában.

Gashiék a kupában is magabiztosan meneteltek, a Munseingen és a St. Gallen vendégeként is simán győztek. A bajnoki cím megszerzése után kissé kiengedtek a fiúk, de a szezont sikerrel zárták (St. Gallen 4-3),

A Sion a 7. helyen zárt, átlagosnál gyengébb teljesítménnyel (12-9-15), idegenben váltakozó (4-5-9) eredménysorral. A pirosan május elejétől remek sorozatot hoztak össze, ám a legutolsó fellépést csúnyán elrontották: 3-0-ra kaptak ki a Luzernnél. A kupában az Aaraut otthon, az FC Züreichet idegenben verték minimális különbséggel. Az együttes idegenben mindössze 14-szer volt eredményes, ez elég gyámoltalan támadófocira vall...

A Baselhazai környezetben nem kegyelmez - bár az idén eddig mindkét St. Jakobban tett látogatását megúszta a Sion (mindkétszer 1-1 lett a vége). Ma a kupát rendes játékidőben hódítja el a házigazda. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.