Élvonal

Komoly hiányérzet Diósgyőrben

Árki Gábor sportigazgató fájlalja, hogy az őszi remek szereplést nem követte hasonló folytatás.
 
 

Élvonal

Komoly hiányérzet Diósgyőrben

Árki Gábor sportigazgató fájlalja, hogy az őszi remek szereplést nem követte hasonló folytatás.
 
 
 

Élvonal

Komoly hiányérzet Diósgyőrben

Árki Gábor sportigazgató fájlalja, hogy az őszi remek szereplést nem követte hasonló folytatás.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A DVTK nem végzett a dobogón, nem indulhat a nemzetközi kupában, nem esett ki, nem voltak licencproblémái, mégis a diósgyőriek tudhatják maguk mögött az egyik legmozgalmasabb szezont. Az MLSZ hétfői díjátadó gálája után Árki Gábor sportigazgató a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a szép szezonzárás ellenére komoly hiányérzetük van, hiszen a téli szünetet a harmadik helyen töltötték, de végül csak a hetedik helyre futottak be.

– Valóban mozgalmas volt, hiszen az évet úgy kezdtük, hogy az Európa Liga selejtezőjében voltak kötelezettségeink, és legjobb magyar csapatként három kört mentünk – kezdte Árki Gábor. – Utána a bajnokságban nyilvánvalóan szerettük volna folytatni ezt a jó szereplést. Az őszi szezon végére a harmadik helyre sikerült eljutnia a csapatunknak, nagy várakozásokkal tekintettünk a tavasz elé, bár tudtuk, hogy – Magyarországon egyedülállóan – két játékost is eladtunk külföldre. Emiatt volt bennünk némi bizonytalanság, de úgy voltunk vele, hogy Tomiszlav Szivics minden kérésének eleget tettünk, az új játékosok az ő kérésére kerültek a csapathoz, ezért bizakodtunk, hogy az őszi szereplést tudjuk folytatni tavasszal. Sajnos nem így jött össze, edzőváltásra került sor, Vitelki Zoltán és stábja az utolsó fordulóra átvette a csapatot, az ő vezetésével négy meccset megnyertünk és egy döntetlenünk volt. Szépen zártuk a szezont, de elég komoly hiányérzet van bennünk a tavasz első hét-nyolc fordulója miatt. Ha akkor is úgy teljesít a csapat, ahogyan az utolsó öt mérkőzésen, akkor kényelmesen elértük volna a dobogót.

A Vitelki-féle stáb megbízatása lejárt, a miskolciak irányítását a Kecskemétről érkező edző, Bekő Balázs veszi át. A klubvezető optimista, és nem tervez komoly változásokat a játékoskeretben.

– Az új vezetőedzővel folyamatosan egyeztetünk. A csapaton belül nem szeretnénk nagy mozgást, de az MLSZ új szabályzatainak meg kell felelnünk, tehát erre is figyelnünk kell majd az átigazolásoknál. Szeretnénk a jelenlegi csapatot együtt tartani, mert végül a tavaszi időszakban is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Olyan szakember foglalkozik majd velük, aki remélhetőleg mindenben meg fog tudni felelni a követelményeknek, és akkor szép ősz elé nézünk.

Vitelki Zoltán semmiképpen nem maradhatna az NB I-es keret élén, hiszen nincs pro licence, de elmondása szerint okvetlenül csapatra, önálló munkára vágyik. Árki szerint erre továbbra is lehetősége lesz a DVTK-nál.

– Természetesen továbbra is a Diósgyőr kötelékébe fog tartozni. Fantasztikus teljesítményt nyújtott ezen az öt mérkőzésen. Látszik, hogy remek szakember, aki nagyon szép jövő előtt áll, de a megfelelő papírjai még hiányoznak, ezeket meg kell majd szereznie.

Ami a stadionrekonstrukciót illeti, a munkálatok már idén nyáron megkezdődnek, de lehet, hogy a felnőtt csapat a következő bajnokságban végig otthon játszhat.

- Remélhetőleg a januári időszakban elkezdődik a stadion bontása, utána pedig az építése is. Az őszi szezonban szerintem még otthon fogunk játszani, a folytatást pedig meglátjuk, hiszen az engedélyeztetéstől kezdve sok minden van, ami lassan megy... – mondta végül Árki Gábor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.