A Rangadó.hu szakértője

Mesterhármas zárta a bajnokságot

A Debrecen hazai pályán 5-0-ra legyőzte a győri fiatalokat az élvonal utolsó mérkőzésén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Mesterhármas zárta a bajnokságot

A Debrecen hazai pályán 5-0-ra legyőzte a győri fiatalokat az élvonal utolsó mérkőzésén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Mesterhármas zárta a bajnokságot

A Debrecen hazai pályán 5-0-ra legyőzte a győri fiatalokat az élvonal utolsó mérkőzésén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kizárólag utánpótláskorú játékosokból álló, licenc nélküli Győri ETO a Debrecen otthonában búcsúzott az élvonaltól. Miriuta László vezetőedző sem volt már a csapattal, ráadásul adminisztratív okok miatt Németh Zoltán edző sem ülhetett le a kispadra, ahonnan így Tokody Tibor irányított. A kisalföldiek ezúttal is cserekapus nélkül játszottak.

Aktívabban kezdtek a győriek, de a vezetést a nyolcadik percben a Debrecen szerezte meg. Egy szögletvariáció után Ferenczi János a tizenhatos sarkáról a hosszú irányába tekert, de lövése megpattant egy védőn, és így Cellár számára már védhetetlen volt (1-0). A hazaiak nem álltak le, a 15. percben Bódi Ádám egy lekészített labdát 18 méterről, nagyon pontosan a kapu bal sarkába helyezett (2-0).

Evés közben jön meg az étvágy, a 18. percben már három gólra növelte előnyét a Debrecen. Bódi kapott jó labdát, majd egyet tolt befelé, és szinte lemásolta az előző találatát, és mértani pontossággal a bal alsóba lőtt (3-0). A csapatok visszavettek a tempóból, néhány veszélytelen lövés azonban mind a két oldalon akadt. Az első félidő lefújása előtt Ferenczi remek beadása után Balogh Norbert sarkára pattant a labda, majd onnan a keresztlécre. Ennél a helyzetnél szerencséjük volt a győrieknek, ha bemegy, elég komikus találat lett volna.

A második félidő jobbára a középpálya közepén zajlott, a pontatlan átadások miatt egyik csapat sem tudott komoly helyzeteket kialakítani. A 62. percben egy beadás után Szatmári érkezett, de a fiatal, debütáló játékos fejesét Cellár hárította. Bódi Ádám vállalkozókedve nem hagyott alább a második játékrészben. A 65. percben távoli lövése egy blokkolni igyekvő védőn megpattant, a győriek kapusa – csakúgy, mint az első találatnál – tehetetlen volt (4-0). Bódi csapata negyedik, saját maga harmadik gólját szerezte.

A 82. percben a Debrecen feltette a pontot az i-re. Ferenczi szépen ment el a szélen, a centerezése is pontos volt, az első élvonalbeli meccsét játszó Sós Bence pedig valósággal besodorta a labdát a kapuba (5-0). A hármas sípszó azt jelentette, hogy az NB I mostani idénye véget ért. A Győri ETO pedig 54 év után búcsúzott az élvonaltól.

A látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:

Nem érdemes sokat beszélni a mérkőzésről, mert NB III-as játékosokkal érkezett a Győr, és amikor megvolt az eredmény, a debreceniek is sok fiatalt beküldtek. Sok sportértéke nem volt a találkozónak, behúzta a Loki, ezzel véget ért a szezon. Az ETO eljött, hogy ne érje szó a ház elejét, nyilván az volt a céljuk, hogy a fiataloknak is legyen NB I-es meccsük, mert ki tudja, mikor kerülnek vissza az élvonalba.

Azt mondom, nem menti meg a Ligakupa-döntő a Debrecen szezonját, de szépségtapasz lenne, ha megnyerné. Ha az őszi időszaktól végignézzük ezt az idényt, akkor láthatjuk, hogy volt bukdácsolás rendesen, főleg az elején, a nemzetközi kupákból való kiesés heteiben. Az nem volt valami fényes... Az emlékezetes kiesés olyan szituáció volt, ami megfoghatja a játékosokat, de sportemberek, ezért a lehető leggyorsabban félre kell tenniük a történteket, és utána ismét jó teljesítményt nyújtani. Ez külföldön jobban működik, itthon nem annyira. A Debrecent nagyon megfogta, ami történt, hosszú idő kellett, hogy kilábaljon a hullámvölgyből, de aztán volt időszak, amikor jobban ment a csapatnak.

Elvárható lett volna, hogy az Európa Ligában továbbjusson a társaság, akkor minden menthető lett volna. Az idei eredményesség elmaradt a várttól, a bajnokságban elvárható lett volna a harmadik hely, és ha a DVSC játékosállományát figyelembe vesszük, akkor alkalmas rá. Hogy hol csúszott el mindez, nem tudom, de az anyagiakon biztosan nem, mert a pénzek itt soha nem csúsztak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.