Másodosztály

Balmaz-siker a kiesési rangadón

A Csákvár 1-0-s előnyről kapott ki a rivális Balmazújváros ellen az NB II 29. fordulójában.
 
 

Másodosztály

Balmaz-siker a kiesési rangadón

A Csákvár 1-0-s előnyről kapott ki a rivális Balmazújváros ellen az NB II 29. fordulójában.
 
 
 

Másodosztály

Balmaz-siker a kiesési rangadón

A Csákvár 1-0-s előnyről kapott ki a rivális Balmazújváros ellen az NB II 29. fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés szempontjából igen fontos rangadót vívott a Csákvár és a Balmazújváros az NB II 29. fordulójának pénteki játéknapján. A csákváriak 29 ponttal a még éppen bennmaradást érő 13. helyen álltak a mérkőzés előtt, míg a vendégek egy ponttal lemaradva a 14. pozíciót foglalták el.

Talán ennek is köszönhetően idegesen kezdtek a csapatok, ezt igazolja, hogy a 15. percben Gajdos Zsolt büntetőjét védte a vendégek kapusa, Bozsidar Radosevics. Az eső áztatta játéktér sem kedvezett a feleknek, alig-alig alakult ki folyamatos játék. Alig több, mint tíz perccel az első játékrész vége előtt Horváth Roland fejesénél ismét Radosevics mutatott be bravúrt, de a 34. percben már ő is tehetetlen volt: a vízben lelassuló labdát elvesztette a vendégek védelme, Mihály Dávid köszönte, és ziccerben kapura lőtt. A labda a gólvonal felé tartva is lelassult, de Gajdos Zsolt tett róla, hogy a hálóban kössön ki (1-0). Az első játékrészben többet veszélyeztetett a Csákvár, de a szerencse is kellett a vezetőtalálathoz.

Balmazújvárosi góllal indult a második játékrész: alig négy perc elteltével Papp Ferenc fejjel volt eredményes egy szögletet követően (1-1). Megrázta magát a vendégcsapat: Milinte kétszer is bravúrral mentette meg a góltól a hazaiakat. Érett az újabb vendégtalálat, és a csereként beállt Batizi-Pócsi Balázs ki is használta a lehetőséget: a 66. percben Milinte újabb védését követően lecsapott a kipattanóra, és a hálóba lőtt (1-2). A hajrára aztán a hazaiak is felélénkültek, Radosevics védései is kellettek a balmazújvárosi előny megtartásához. A Csákvár azonban későn próbált ébredezni, sőt a hajrában a vendégek Vachtler Csaba révén újabb gólt szereztek, így nagy lépést tettek a bennmaradás felé – tudósított az Aqvital FC honlapja.

A vendégek sikere azt jelenti, hogy a sereghajtó Kaposvár matematikailag is kiesett az NB II-ből.

A forduló további programja:

Május 23. szombat
18 óra: BFC Siófok – Szigetszentmiklósi TK-Erima
18 óra: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC
18 óra: Ceglédi VSE – Kaposvári Rákóczi FC
18 óra: Soproni VSE-GYSEV – Vasas FC
19 óra: Zalaegerszegi TE FC – FC Ajka
19 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Soroksári SC

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.