Pénteki tutitár

Egyes és gólok

Ma irány Ausztria és Norvégia!
 
 

Pénteki tutitár

Egyes és gólok

Ma irány Ausztria és Norvégia!
 
 
 

Pénteki tutitár

Egyes és gólok

Ma irány Ausztria és Norvégia!

Mattersburg-Superfund 1!

Pontot tehet a feljutás kérdésére ma a házigazda: ehhez vernie kell mai ellenfelét, és szurkolnia a Hornnak, hogy szerezzen pontot a Lieferinggel szemben.

65 egységével az élről várja a folytatást a Mattersburg együttese. Ivica Vastic alakulata jól hajrázik, néhány hete még hátrányban volt a Lieferinggel szemben, ám a salzburgiak teljesítménye látványosan visszaesett, a zöldeké viszont egyenletes maradt. Most, két fordulóval a vége előtt 3 pont az előnye. Otthon egészen erős (12-2-3), és a formájával sincs nagy probléma: április közepe óta nem kapott ki, ebben a periódusban négy mérkőzést nyert, kettőt adott ikszre. Egy középpályás eltiltott lesz, elől viszont bevethető a gólerős Pink-Onisiwo páros.

A Superfund a 4. 46 ponttal, komolyabb mozgás nem várható helyezésében. Kiegyensúlyozottan teljesítettek a piros-fehérek, vendégségben nem rossz az 5-5-7-es mérlegük. Totálisan kiszámíthatatlanok: két hete nyertek a Lieferingnél, legutóbb otthon kaptak ki a Hartbergtől. Egy kezdő védő sérült, az egyik irányító-középpályás pedig még csak csereként vethető be.

Az idén eddig háromszor találkoztak a felek, kétszer a Mattersburg győzött, egyszer iksz lett a vége. Ma a motivációs tényezők miatt ismét a zöldek sikerét várjuk. 1,6-ért mindenképpen érdemes meghúzni a H-t!

Mjondalen-Molde +2.5!

AZ újonc bevállalós csapat, a bajnok sem mehet nála biztosra. Gólokkal számolunk, nem is kevéssel...

A Mjondalen osztályozón vívta ki a feljutást, és az újonc eddig rendesen állja a sarat a legjobbak között. A gárda 9 forduló alatt 12 egységet gyűjtve a 10. a tabellán, hazai mérlege pedig 3-1-1, ehhez pedig 10-10-es gólkülönbség társul. A formája hullámzó: otthon verte a Rosenborgot, nagy meglepetésre, majd kapitulált a Valarengánál. Vegard Hansen vezetőedzőnek elsősorban a középpályássor összeállításakor lesznek gondjai, ugyanis hárman is hiányoznak majd. Egyikük abszolút meghatározó láncszem.

A Molde egyelőre elmarad tavalyi teljesítményétől, a kékek 9 fordulót követően 14 pontjukkal csak a 6. helyről várják a folytatást. Lemaradásuk a listavezető Rosenborggal szemben immár 8 egység. Idegenben 1-1-2-es Tor Ole Skullerud együttesének a mérlege, kikaptak Stavangerben és Lilleströmben is. Egy adat összehasonlításképpen: az előző kiírásban összesen volt három vereségük a fiúknak, most 9 játéknap alatt sikerült ennyit összehozniuk...

A formájuk nem az igazi, legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg Kamaráék. Pedig meghatározó ember nem hiányzik a keretből, és ma sincs friss sérült.

A Mjondalen bátor taktikát alkalmaz eddig az élvonalban, és várhatóan ma sem áll be bunkerezni az újonc. A Molde erősebb, de valami nem klappol Hollandéknál, így a kimenetel helyett inkább a gólokra megyünk rá. Szerintünk 3 találat tuti, hogy összejön a kilencven perc során...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.