Csütörtöki tutitár

EL és finn bajnoki!

Gólok itt, hazai ott...
 
 

Csütörtöki tutitár

EL és finn bajnoki!

Gólok itt, hazai ott...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

EL és finn bajnoki!

Gólok itt, hazai ott...

Fiorentina-Sevilla Mindkét csapat betalál: IGEN!

A továbbjutás alig ha nem eldőlt Andalúziában, ma gólváltós visszavágót várunk!

Egy hete a Sevilla magabiztos játékkal verte 3-0 arányban a lilákat. Ma a firenzeieknek nincs sok választásuk: úgy kell nekirontaniuk a vendégeknek, hogy közben megőrizzék stabilitásukat. Ami - valljuk be - elképesztően nehéz, már már lehetetlen küldetés Baccáék ellen.

Montella mester legénysége összességében nincs rossz pozícióban, már ami a jövő évi nemzetközi kupaszereplés lehetőségét illeti, hiszen az 5., EL-t érő helyen tanyázik. Mögötte nagy a torlódás, a két genoai alakulat nagyot hajt még e pozícióra. Persze, az Európa Liga megnyerése igencsak vonzó lehetőség volt minden brigád számára, hiszen a trófea elhódítója jövőre a BL-főtáblán vághat neki a kupaszereplésnek.

Ettől most azért igencsak messze vannak Gomezék. Egyrészt a bajnokságban a Stadio Artemio Franchi nem számít bevehetetlen bástyának (7-6-4), másrészt a nagycsapatokkal rendre meggyűlt a bajuk Ilicicéknak: az előttük álló együttesek közül senkit nem tudtak legyűrni a lilák.

A keretből lesznek hiányzók. Rossi és Babacar régóta sérült, de kidőlt Vargas és Richards is. Elől minden bizonnyal a Salah-Gomez páros kezd - meglátjuk, milyen hatékonysággal tudnak majd rohamozni.

A Sevilla igazi EL-spacialista, címvédőhöz méltóan menetelnek egyelőre a piros-fehérek. A csoportkör után a kieséses szakaszban is magabiztosak Vidalék, igazán egyszer sem volt "meleg a pite". A bajnokságban az 5. helyen állnak, két forduló alatt nehezen dolgozhatják le hárompontos hátrányukat a Valenciával szemben. Az elmúlt két bajnokin nem sikerült nyerniük Vitolóéknak, kikaptak a Realtól, ikszeltek Vígóban.

Idegenben azért sebezhetőek Banegáék (9-2-7), de gól van a csapatban. Erős a támadópotenciál, és nagy a merítési lehetőség. Unai Emery rotálja is rendesen csapatát, és eddig a szakembernek rendre bejöttek a húzásai. Ma Beto kapus mellett Pareje (bekk) nem lesz bevethető.

A Fiorentinának muszáj rohamoznia, amit a sevillaiak ki is használhatnak. Ennek megfelelően szerintünk mindkét háló megzörren majd!

SJK-Vaasa 1!

A dúsgazdag élcsapathoz látogat a sereghajtó. Nem lesz ennek jó vége - a vendégek szempontjából...

Az SJK az egyik legtehetősebb együttes Finnországban. A néhány éve még alacsonyabb osztályban szereplő csapat évről-vére fejlődik, most a szakemberek őt tartják a HJK elsőszámú kihívójának. Az aranyszínűek hat fellépésen 13 egységet gyűjtve a 2. helyen állnak (4-1-1), otthon brutálisak! Három siker, nyolc rúgott és nulla kapott gól a statisztikájuk. Simo Valakari legénysége Lahtiban botlott a múlt héten, de hétfőn már rendezték a sorokat, és 5-0-lal végezték ki az addig jól szereplő KUPS-ot. A keretben nincs eltiltott, és friss sérülésről sem számoltak be a szaklapok.

A Vaasa rosszul kezdett, de a klub egyelőre kitart Olli Huttunen vezetőedző mellett. A gárda már 5 zakónál tart, igaz, valamennyi összecsapást csak eggyel bukták el a fekete-fehérek. Legutóbb a Sonare Stadionban vizitáltak, és hiába tartották magukat sokáig Catovicék, a vége 1-0 lett. Most még nehezebb a szitu, ugyanis egy középpályás kisárgázta magát, egy bekk és egy középpályás pedig kidőlt az alapcsapatból. Vannak visszatérők is a keretbe, de azért nehéz lesz ez a mai kirándulás...

Érdekesség, hogy az SJK eddig bajnokin még nem tudta otthon megverni a Vaasát. Ma viszont ez a sorozat megszakad! A házigazda győz!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.