Szerdai tutitár

Irány Norvégia!

Ma nyeretjük a bajnokot és a jelenlegi második helyezettet is...
 
 

Szerdai tutitár

Irány Norvégia!

Ma nyeretjük a bajnokot és a jelenlegi második helyezettet is...
 
 
 

Szerdai tutitár

Irány Norvégia!

Ma nyeretjük a bajnokot és a jelenlegi második helyezettet is...

Lilleström-Molde 2!

A házigazda nincs könnyű helyzetben, a klubot anyagi problémák sújtják, a bajnoknak pedig már illene üldözőbe vennie a Rosenborgot. Egy pont sem marad otthon!

A Lilleström háza tájáról rossz hírek láttak napvilágot néhány hete: a sárga-feketék - lapértesülések szerint - anyagi problémákkal küzdenek. A brigád tavaly az előkelő 5. helyen zárt, most viszont eddig 7 forduló után nyoma sincs a kiegyensúlyozott teljesítménynek. A korábban félelmetesnek tartott Åråsen-ben az idai kiírásban képtelen volt nyerni a társulat, két iksz mellett egyszer kikapott. Összességében 6 pontnál jár, legutóbb a Rosenborg mért rá méretes zakót (3-0). Jó hír, hogy az eltiltott csatáruk visszatérhet. Egy bekk épp szombaton sérült le, rajta kívül még egy támadó marad ki a keretből.

A bajnok 13 egységgel csak 3. a tabellán, 7 ütközetéből már kettőt elveszített (4-1-2). vendégségben 1-1-1 a vonatkozó statisztikája, Hollandék épp a legutóbbi túrájukat bukták el Stavangerben (Viking 2-1). Azért kicsit kozmetikáztak a helyzeten, hiszen a hétvégén a Starton nemes bosszút álltak (4-0). Tor Ole Skullerud vezetőedző szinte a teljes keretével számolhat, friss sérült ugyanis nincs a kékeknél.

Alaphelyzetben nem lenne könnyű dolga a Moldénak Lilleströmben, de a körülmények miatt szerintünk ma győznek a vendégek. Egyrészt, muszáj ragadniuk az éllovas trondheimiekre, másrészt a házigazda körül nagyon nincs minden rendben. Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt a Molde elhozta a pontokat Lilleströmből - és ma is ezt várjuk. 1,7-ért egy próbát mindenképpen megér.

Stabaek-Sandefjord 1!

Az újonc eddig nehezen veszi fel az élvonal tempóját, és nem ma jön ki a gödörből. Hazai sikert várunk!

A Stabaek a kezdeti botladozás után elképesztő formába lendült: zsinórban öt bajnokit nyert meg, közben pedig továbblépett a kupában is. Ennek megfelelően a kékek feljöttek a 2. helyre, 16 pontjukhoz 2-1-0-ás hazai mérleg párosul. A keret nem lesz teljes, egy középpályás eltiltott lesz. Érdekesség, hogy a legjobb védelem a Stabaeké, hiszen 7 meccsen mindössze 3 gólt kapott - 9-et rúgott...

A Sandefjord tavaly megnyerte a másodosztályt, így formálhatott jogot a feljutásra. A gárda biztatóan kezdett, az első három meccséből meg is nyert kettőt (hazait), ám utána elfogyott a szufla. Sorra jönnek a vereségek, már sorozatban négynél járnak a piros-kékek. Idegenben eddig mindig egy góllal, és rúgott találattal maradt alul - ez a támadósor dicsérete, de egyben a védelem kritikája is. Ma egy eltiltott bekk visszatérhet, így talán stabilabb lesz a hátsó alakzat.

Az egymás elleni randevúk nagy része Stabaek sikerrel zárult, a Sandefjord még nem nyert ebben a felállásban. Ma sem jósolunk sok sikert a vendégeknek, szerintünk a pontot otthon maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.