A Rangadó.hu szakértője

Hat góllal kevesebb, mint ősszel

Az októberi 3-3 után ezúttal 0-0-t játszott egymás ellen a Dunaújváros és a Diósgyőr.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Hat góllal kevesebb, mint ősszel

Az októberi 3-3 után ezúttal 0-0-t játszott egymás ellen a Dunaújváros és a Diósgyőr.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Hat góllal kevesebb, mint ősszel

Az októberi 3-3 után ezúttal 0-0-t játszott egymás ellen a Dunaújváros és a Diósgyőr.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés ellen küzdő Dunaújváros az első tavaszi győzelmét éppen egy héttel ezelőtt megszerző Diósgyőrt fogadta az élvonal 27. fordulójának szombati első mérkőzésén.

Nagy iramban kezdődött a meccs, bár komolyabb helyzetet eleinte egyik csapat sem tudott kidolgozni. A hazai szurkolók először a nyolcadik percben hördültek fel, amikor Szalai Vilmos a labdát és a „babát” is vitte a tizenhatoson belül, Eppel Márton szerelésénél. A játékvezető nem ítélt büntetőt, bár láttunk már hasonló esetnél tizenegyest fújni...

A támadásban elkövetett egyéni hibák miatt egyik kapu sem forgott veszélyben, így egy védőnek kellett „gondoskodnia” arról, hogy végül helyzetet jegyezhessünk fel. A 23. percben egy előrevágott labdát Szalai próbált hazakísérni, de addig vacakolt, amíg a több méteres hátrányból induló Eppel utolérte és elpöckölte előle. Antal Botond időben kapcsolt, és kifutva elrúgta a labdát a támadó elől, de éppen a kaputól bő harminc méterre helyezkedő Böőr Zoltánhoz, aki azonnal kapura lőtt, de a visszafutó vendégkapus könnyen védte a nem túlságosan erős kísérletet.

Ezt a – nem éppen tudatos támadásépítést követő – lehetőséget leszámítva továbbra sem láthattunk helyzeteket, a két tizenhatos között folyt a játék. A félidő végét viszont megnyomta a Dunaújváros: a negyvenedik percben Hidvégi beadását Eppel csúsztatta meg, a hosszú oldalon érkező Böőr lövése azonban elakadt Eperjesiben. Négy perccel később Jakabot nem tudták szerelni a diósgyőriek a tizenhatoson belül, a hazai játékos visszagurított labdáját Böőr tizenötről ha nem is sokkal, de fölé lőtte. És még mindig nem volt vége! A 45. percben újra Jakab volt az előkészítő, beadását Vaskó fejelte kapura, de Antal ezúttal is a helyén volt.

Az első játékrészben egyenlő erők küzdelmét láthattuk a pályán, a Dunaújváros az utolsó percek megnyomásával közelebb került a vezetés megszerzéséhez.

A második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, az 51. percben Eppel némi dekázgatás után játszott Böőrhöz, aki megcélozta a diósgyőri kaput, de Antal ezúttal is nagyot védett. A jó kezdés után visszatértek a csapatok az első félidőben látottakhoz, helyzetek kialakítása helyett inkább a középpályán gyűrték egymást. A félidő közepétől egyre inkább átvette az irányítást a Dunaújváros, ami szögletekben és egyre komolyabb helyzetekben mutatkozott meg.

A 69. percben Böőr beadást Antal paskolta tovább, éppen az üresen álló Jakab elé, de a visszamozgó és a szöget remekül záró miskolci kapusban elakadt a hazai középpályás lövése. A 75. percben óriási lehetőséget hagyott ki a hazai csapat: a kitűnően futballozó Böőr ezúttal is remekül adott be balról, a csereként beálló Grubjesics azonban öt méterről, ajtó-ablak helyzetben fölé fejelt. Közben a cserék is megkezdődtek, három esetben sérülés miatt kellett váltaniuk a mestereknek: a hazaiaktól Nikházi és Vaskó, míg a vendégektől az orrtörést szenvedő Szalai Vilmos volt kénytelen elhagyni a pályát.

A 86. percben olyasmi történt, amire addig nemigen volt példa a meccsen: helyzetet alakított ki a Diósgyőr! Gosztonyi kapott remek labdát a tizenhatoson belül a csereként beálló Takács Tamástól, de lövés helyett addig cselezett, amíg a hazaiak szögletre mentettek. A sarokrúgást Takács csúsztatta meg középen, a csereként vele együtt beálló Bacsa pedig mutatós mozdulattal, jobb karral továbbított a kapu bal oldalába. Jutalma nem is lehetett más, mint sárga lap.

A Dunaújváros mindent egy lapra feltéve támadott a győzelem megszerzéséért, de a 93. percben újabb meccslabda maradt ki: Thiago bal oldali beadása után Böőr még azt is megnézhette, hová fejeli a labdát, végül ziccerben a kapu mellé helyezett. A vége 0-0, aminek a Diósgyőr örülhet, a Dunaújváros viszont két nagyon fontos pontot hagyott elúszni. A helyzeteket be kell rúgni...

Ősszel 3-0-ra vezetett a DPASE, de a diósgyőriek 3-3-ra mentették a találkozót. Ezúttal is döntetlen lett a vége, amivel az újonc egyáltalán nem lehet elégedett.

– Igazságtalan a futball! Nem szépítem: szerintem megérdemeltük volna a győzelmet, nem is emlékszem, Nagy Gergelynek volt-e védeni valója. A helyzeteket nem elég kidolgozni, értékesíteni is kell őket. Ez ma nem sikerült, ezért nem tudtuk megszerezni a nagyon fontos három pontot. A múlt héten összejött, most sajnos nem, de a csapat jó úton jár. Három forduló még hátravan, és bízom benne, hogy a jövő héten, a Pécs ellen ugyanilyen játékkal rukkolunk majd elő, csak eredményesebben. Az egy pont is több, mint a semmi, megyünk tovább – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.