Szenvedve nyert a Videoton

A Videoton FC hazai pályán 2-0-ra verte a Kaposvári Rákóczit.
 
 

Szenvedve nyert a Videoton

A Videoton FC hazai pályán 2-0-ra verte a Kaposvári Rákóczit.
 
 
 

Szenvedve nyert a Videoton

A Videoton FC hazai pályán 2-0-ra verte a Kaposvári Rákóczit.

A sárgalapos eltiltások miatt meghatározó játékosait nélkülöző Videoton felforgatott szerkezettel vette fel a küzdelmet a Kaposvár ellen, és kissé álmosan kezdett. Az első tíz percben teljesen kiegyenlített volt a játék. Sőt, a 14. percben Mladen Bozsovicsnak kellett szögletre ütnie Balázs Benjámin veszélyes távoli bombáját – tudósít a Fejér megyei Hírlap.

A 23. percben ismét Balázs lódult meg, de a lövését Vaskó blokkolta, a kontrából pedig Sándor György ziccerben egy védőbe vágta a labdát. Csikorgott a hazai gépezet, nem ment úgy a játék, ahogy a Győr elleni Magyar Kupa-találkozón. A 39. percben újra a Kaposvár juthatott volna előnyhöz, ám Hegedűs tiszta helyzetben eltörte a labdát, ami így Bozsovics zsákmánya lett.

Alig telt el húsz másodperc a második félidőből, Szafarics hat méterről oda lőhette volna a labdát, ahova csak akarja, de ő Bozsovicsot találta telibe. Figyelmeztető jel volt ez a javából a székesfehérváriak számára. Miként Grumics szöglet utáni fejese is, hiszen a labda alig suhant el a kapu mellett. Aztán az 56. percben szabadrúgáshoz jutott a Videoton, Sándor György ívelt Gyurcsó Ádám elé, aki egy csel után alig bombázott a léc fölé. Ez volt az első igazán veszélyes hazai kapura lövés. Elkezdett támadni a címvédő, de sok hiba tarkította a játékot.

A 66. percben Oliveira vette célba a kaput, de Hajdúch védte a lövést. A 67. percben Oliveira jobb oldali beadása után Nemanja Nikolics előrevetődve, Hajdúch lábai között fejelte a labdát a kapuba (1-0). A 73.percben megfogyatkozott a Rákóczi: Jánvári másodszor taglózta le Gyurcsót, így a második sárga után villant a piros lap. A 81. percben Sándor György a kapufára emelte a labdát, végül szöglet lett a dologból. Egy Torghelle Sándor-lesgólt láthattak a nézők, majd a kilencvenedik perben Gyurcsó lövésszerű beadása után Sedlak lábáról a saját kapujába vágódott a labda (2-0).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.