A Rangadó.hu szakértője

Nem nyert a Fradi, bajnok a Videoton

A Ferencváros 2-2-t játszott a Pécs vendégeként, ezzel matematikailag is biztossá vált a fehérváriak elsősége.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem nyert a Fradi, bajnok a Videoton

A Ferencváros 2-2-t játszott a Pécs vendégeként, ezzel matematikailag is biztossá vált a fehérváriak elsősége.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem nyert a Fradi, bajnok a Videoton

A Ferencváros 2-2-t játszott a Pécs vendégeként, ezzel matematikailag is biztossá vált a fehérváriak elsősége.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pécsiek majdnem napra pontosan tíz éve, 2005. május 15-én győztek legutóbb hazai pályán a Ferencváros ellen, bajnoki meccsen. Az ezüstéremre hajtó vendégek mai kudarcáért Székesfehérváron is sokan szurkoltak, hiszen ezzel a Videoton matematikailag is biztosította volna az aranyérmet.

A hetedik percben Lamah beadását Böde Dániel hat méterről, akrobatikus mozdulattal, kapásból lőtte a hálóba (0-1). Négy perccel később egyenlített a PMFC: Weitzer előreívelését Szatmári éles szögből, a kapufa segítségével továbbította a gólvonalon túlra (1-1). Remek kezdés!

És hazai szempontból a folytatás is prímán alakult, hiszen a 25. percben Szatmári húszméteres, lapos lövése a hálóban kötött ki – mintha Dibusz némileg benézte volna. A Fradi pécsi kapusa idén tavasszal csak egy gólt kapott eddig bajnoki meccsen, méghozzá a Puskás Akadémia ellen.

A 36. percben Balogh Béla megrúgta a tizenhatoson belül Varga Rolandot, ezért a játékvezető büntetőt adott a Fradinak, amit Mateos magabiztosan értékesített (2-2).

A szünet után Dibusz Dénes a kapuból messze kifutva, becsúszva mentett Pauljevics elől. A hatvanadik percben Nalepa a földre küldte Márkvárt Dávidot a tizenhatoson belül, de a jogos büntető ezúttal elmaradt. Ezután Uzoma beadását Makrijev három méterről kapura küldte, de bravúrral védett Dibusz. A 68. percben Weitzer szabadrúgását a lesen álló Makrijev küldte a kapufa mellé. A 88. percben Weitzer fejese szállt arasznyival a kapu fölé, és a háló tetején landolt. A 93. percben Varga Roland szöglete után közel volt a győztes gól megszerzéséhez a vendégcsapat, de a kapu előtt elvétették a labdát a csapattársak.

Nagy volt a kontraszt a két félidő között. Az első felvonás eseménydúsra sikeredett és négy gólt hozott, a második viszont sokkal visszafogottabb volt.

A Pécs értékes egy pontot szerzett, a Fradi megőrizte tavaszi veretlenségét, a Videoton pedig bajnok lett.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa értékelte:

Az első félidő nagyon élvezetes, felszabadult, nyílt játékkal telt, ennek eredménye volt a két-két gól. Nagy tétje egyik csapat számára sem volt ennek a meccsnek, hiszen a Pécs kiesése vagy bennmaradása nem most dőlt el, a Fradinak a bajnoki cím lehetősége pedig már elúszott, maximum a második hely jöhet össze. Ez látszott is a játékon, az első felvonás kimondottan élvezetes játékot és négy gólt hozott.

A második felvonásban elszürkült a játék, gondolom, jobban mindkét oldalon vigyáztak a döntetlenre, kevesebb volt a kockázatvállalás. Jobb lett volna, ha a második félidő is olyan jó, mint az első. A Pécs megérdemelte a döntetlent, sőt volt egy tizenegyesgyanús szituáció, amit meg lehetett volna adni, azzal a győzelem is meglett volna. Biztató a Pécs játéka, hiszen a csapat számára a hátralévő négy forduló lesz nagyon fontos, azokat a meccseket kell hoznia. A mai játék és eredmény az önbizalomszerzés szempontjából nagyon hasznos.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.