Csütörtöki tutitár

Északi kaland!

Ma irány Norvégia!
 
 

Csütörtöki tutitár

Északi kaland!

Ma irány Norvégia!
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Északi kaland!

Ma irány Norvégia!

Rosenborg-Start (0-1) 1!

A trondheimi együttes a bajnoki címre tör, a mai meccs a kötelező győzelem kategóriájába tartozik.

A fehér-feketék elkapták a rajtot a norvég élvonalban: négy meccsen 10 pontot gyűjtve vezetik a tabellát. Otthon az Aalesundot kivégezték, viszont nem bírtak a Stormgodsettel, idegenben a Haugesund és a Viking sem jelentett komolyabb akadályt Mikkelsenéknek. Kare Ingebrigtsen vezetőedző egy bekkre és egy középpályásra nem számíthat sérülés miatt. Tavaly ezüstérmes lett a Rosenborg, az idén a cél a bajnoki arany - ehhez persze lesz néhány szava elsősorban a címvédő Moldének...

A Start az előző kiírásban a középmezőny alján végzett, extra terveik ezúttal sem lehetnek a kristiansandi alakulatnak. Négy ütközet után 5 egységgel a 8. (1-2-1), idegenben eddig mindkétszer 1-1-re végzett. A kupában simán továbbléptek a sárgák, viszont a legutóbbi bajnokin otthon kapituláltak a Valarenga ellenében (2-3). Friss sérült nincs a keretben, a kétgólos baloldali középpályás viszont nem biztos, hogy bevethető állapotban lesz ma este.

Az egymás elleni mérleg nyomasztó Rosenborg-fölényt mutat - és ma sem várunk maglepetést. Szerintünk a házigazda kettővel elpáholja vendégét. Tippünk ennek megfelelően hendis H!

Valarenga-Aalesund 1!

Az otthon hagyományosan erős Valarenga remekül kezdett, alig ha a gyengécske Aalesund állítja meg a száguldó piros-kékeket!

Az egykori válogatott futballista, Kjetil Rekdal ütős kis alakulatot pakolt össze Valarengában. A társulat 4 meccsen 10 pontot gyűjtve az élmezőnyben állomásozik, otthon eddig mindkét mérkőzését magabiztosan hozta. A kupában is simán továbbléptek Brownék, legutóbb pedig a Start ellen idegenben is behúzták a három pontot.

Az Aalesund tavaly középcsapat volt, az idei kiírásban viszont rendesen beragadtak a rajtnál. Mindössze egy pontjuk van, gólkülönbségük pedig 2-13... Az iksz otthon a Lilleström ellen jött össze, és noha nem volt könnyű a sorsolásuk (jártak már Trondheimben és Malmőben is), azért az újonc Tromsőtől nem kellett volna kikapniuk. Egy Costa Rica-i középpályás máris eltiltott lesz.

A két alakulat közös múltjának vizsgálatakor kiderült, hogy az Aalesund még soha nem nyert ebben a felállásban, sőt, rendre kikapott. És azt gondoljuk, hogy a sereghajtó nem a jó passzban lévő Valarenga otthonában táltosodik meg. Szerintünk a pontok otthon maradnak! Tippünk tehát: 2-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.