A Rangadó.hu szakértője

Két gól és két piros zárta a fordulót

A címvédő Debrecen 1-1-et játszott a Bp. Honvéd otthonában a hétvége zárómeccsén.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Két gól és két piros zárta a fordulót

A címvédő Debrecen 1-1-et játszott a Bp. Honvéd otthonában a hétvége zárómeccsén.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Két gól és két piros zárta a fordulót

A címvédő Debrecen 1-1-et játszott a Bp. Honvéd otthonában a hétvége zárómeccsén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés ellen küzdő Bp. Honvéd a dobogóra törekvő Debrecent fogadta az élvonal 25. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap este.

Váltakozó dominanciájú mezőnyjátékkal, illetve kisebb lehetőségekkel, de istenigazából eseménytelenül teltek a percek, majd a 27. percben az első komoly helyzetből gól született: Holender pontos beadását Youla szép mozdulattal továbbította a hálóba (1-0). A negyvenedik percben Selim Bouadla távoli bombája a hálóban landolt (1-1). Érdekesség, hogy az első félidőben egyetlen nagyobb helyzet sem maradt ki.

Mint két tojás, úgy hasonlított egymásra a két félidő első húsz perce, ugyanis a szünet után is komolyabb helyzetek nélkül teltek a percek, bár a támadójátékot egyik fél sem hanyagolta. A hetvenedik percben egy kispesti szöglet után Ignjatovics fejesét védte Verpecz, majd Punosevac lövését blokkolták. Két perccel később Ikenne-King megkapta második sárga lapját, ezért emberhátrányba kerültek a hazaiak, majd Marco Rossi vezetőedzőt is elküldték a kispadtól.

A 77. percben Ludánszki Bence egyből piros lapot kapott egy szabálytalanság után, vagyis hamar egyenlővé vált a létszám. A szabadrúgást Vécsei Bálint a lécre bombázta. A hajrában némi debreceni fölény jellemezte a játékot, de a 94. percben Punosevac nyerhette volna meg a meccset a hazaiaknak, de rettenetesen rosszul találta el a labdát.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője értékelte:

Tetszett a végig elég nagy iramú mérkőzés. Nagyon kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, de szereztek két nagyon szép gólt. Holander nagyon szépen húzta meg a bal oldalon, a beadása, illetve Youla mozdulata is remek volt. Bouadla átlövése is hasonlóan szépre, védhetetlenre sikeredett. Szakály Péter kreativitása nagyon hiányzik a debreceni csapatból, ráadásul pechükre sérülés miatt a szünetben Bouadlát is elvesztették. Sokkal jobbak lennének az ilyen meccsek, ha sokkal több néző előtt rendeznék, de megint kevesen voltak a stadionban.

A második félidő a nagy darálásról szólt. Az első kiállítást Marco Rossi megkérdőjelezte, de a második sárga lap jogos volt. A futball lélektanához hozzátartozik, hogy egy kiállítás után a másik oldalon nagyon kell figyelni. Nem bírói hiba, de egy piros lap után nagyon figyelnek az ellenfélre is. A Honvéd közelebb volt a győzelemhez, gondoljunk csak Vécsei kapufájára, illetve az utolsó percben látott óriási helyzetre, amit Nagy Gergely nagyon szépen alakított ki. A harcos, kemény, jó iramú meccsen igazságos eredmény született, ám ez a dobogóra pályázó Debrecennek és a kiesés ellen küzdő Honvédnak is kevés.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.