Vasárnapi tutitár

Holland gólok és olasz hazai!

Két tutit leltünk ma is...
 
 

Vasárnapi tutitár

Holland gólok és olasz hazai!

Két tutit leltünk ma is...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Holland gólok és olasz hazai!

Két tutit leltünk ma is...

Twente-AZ Alkmaar +2,5!

Egymás ellen mindig elszabadul a pokol - ma sem lesz ez másként. Gólváltással és legalább három találattal kalkulálunk!

Az enschedei együttes csalódást keltően szerepel a bajnokságban, lemaradt az EL-ért vívandó rájátszásról, egyszerűen szürke középcsapattá süllyedtek a piros-fehérek. A gárda mindössze a 11. helyen állnak 37 ponttal, a Grolsch Veste Stadium-ban 7-4-4, nem túl fényes mérleggel. Castaignos szeszélyesen tolják mostanság, két hete nyertek a Go Ahead-nél, majd kikaptak Utrechtben. A szezont megmenthették volna a kupával, ám az elődöntőben alulmaradtak a Zwolléval szemben. A keretben egy fontos hiányzó van, az egykori válogatott szűrő, Engelaar.

Az AZ-nál azért jobb a helyzet, az alkmaariak a forduló előtt az 5. pozíciót foglalták el 53 ponttal, a play off tutira vehető, de még tán a Vitesse-t is beelőzheti. A dobogós Feyenoord már öttel megy előttük, ezt a hátrányt három játéknap alatt azért nehéz lenne ledolgozniuk John van den Brom fiainak. Idegenben a 8-2-5-ös mutatójuk bátor felfogásra vall, amit a 27-28-as gólkülönbség csak még inkább alátámaszt. Gudeljék egy rossz sorozat végére tettek pontot a múlt hétvégén, amikor is 3-1-re verték otthon a hágaiakat. Egy belső védő és egy támadó középpályás még könnyített edzéseket végzett a héten, de elméletileg már ott lehetnek a keretben.

Mindkét társulat over/under mérlege 20/11. És a közös múltjuk is gólgazdag összecsapást feltételez. Ma sem szakadnak meg a hagyományok, szerintünk simán összehoz a két piros-fehér együttes három találatot. Tippünk tehát +2,5!

Fiorentina-Cagliari 1!

Az EL-sikeren felbuzdulva a bajnokságban is győz a szét- és kiesés ellen harcoló vendégek ellen a firenzei együttes.

A violák 49 ponttal a 6. helyen állnak, e pozíció alaphelyzetben nem ér EL-t - más kérdés, hogy a Napoli, a Juve és a Fiorentina is áll még a nemzetközi porondon, tehát elképzelhető, hogy a 6. pozíció is európai szereplést jelent majg. Odahaza 6-3-3-as mérleget hoztak össze Montella fiai, akik két bajnoki vereség után csütörtökön a Kijevet búcsúztatták az EL negyeddöntőjében. A violák kerete nem lesz teljes, az alapcsapatból Babacar biztosan nem lesz ott a pályán, és Pizzaro szerepeltetése is kérdéses.

A Cagliarinál lassan lefő az a bizonyos kávé, 21 egységgel, 9 ponttal a vonal fölött álló Atalanta mögött a 19., utolsó előtti helyen állnak a szárdok. Zeman-Zola-Zeman - eddig ezt a három trénert fogyasztotta el a csapat, de az eredmények csak nem jöttek. Most Suazo, a gárda egykori gólfelelőse kapta a nem túl hízelgő feladatot: ki kellene vívni a bennmaradást. Ami nem ígérkezik könnyűnek, hiszen vendégségben eddig is gyatrán tolták a piros-kékek (2-5-8), a formájuk pocsék, ráadásul Rosettini (középhátvéd) és Longo (csatár) eltiltott lesz, és a másik támadó, Sau bevetése sem biztos, ugyanis sérüléssel küzdött.

November végén a Sant'Elia 4-0-ra nyertek Gomezék - és ma is a lilák sikerét várjuk. Ez a Cagliari már nem tér magához, újabb pofonba szaladhat bele. Tippünk tehát izmos 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.