A Rangadó.hu szakértője

Lencse-mesterhármas Dunaújvárosban

A sereghajtó DPASE 2-1-re vezetett, de a hajrában két gólt kapott a Puskás Akadémiától, és 3-2-re kikapott.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Lencse-mesterhármas Dunaújvárosban

A sereghajtó DPASE 2-1-re vezetett, de a hajrában két gólt kapott a Puskás Akadémiától, és 3-2-re kikapott.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Lencse-mesterhármas Dunaújvárosban

A sereghajtó DPASE 2-1-re vezetett, de a hajrában két gólt kapott a Puskás Akadémiától, és 3-2-re kikapott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A sereghajtó Dunaújváros a Puskás Akadémiát fogadta az élvonal 24. fordulójában.

A 13. percben alakult ki az első igazi helyzet: a középen berobbanó Sallai lövése kevéssel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A másik oldalon Eppel ugratta ki Nikházit, de Fiola az utolsó pillanatban nagyot mentett. A 18. percben Böőr középre tekert labdája után Csehi becsúszva megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1-0). A 25. percben Villám hátulról fellökte Lencse Lászlót a tizenhatos oldalvonalánál, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amit Lencse magabiztosan értékesített (1-1).

Eppel Márton a 35. és a 37. percben is próbálkozott, ám a lövését Kelics mindkétszer blokkolni tudta. A negyvenedik percben Hidvégi beadása után Eppel fejelt a kapu mellé. A hajrában folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét a hazai csapat, de az első félidőben újabb gól nem született.

A szünet után több lövést is blokkoltak a védők, mindkét oldalon, majd az 56. percben óriási kavarodás után Fioláról a saját kapuja felé pattant a labda, amit Tar Zsolt a gólvonalról vágott ki. Egy perccel később tizenegyest kaptak a hazaiak, miután Kleinheisler buktatta Nikházit. Böőr Zoltán büntetőjét az ellenkező irányba vetődő Danilovics nem védhette (2-1). A hatvanadik percben Zsótér lőtt 18 méterről, de Nagy Gergely kiütötte a labdát.

A hetvenedik percben Szekeres fejelt volna haza, ha Lencse nem ugrik közbe, ám Nagy Gergely ujjheggyel kipiszkálta a labdát a léc alól. Többet volt a vendégeknél a labda, mindent elkövettek az egyenlítés érdekében. Lencse például egy szép egyéni akció végén áthámozta magán két védőn, de végül célt tévesztett.

A 82. percben Lencse beadása után Zsótér perdített Nagy Gergely kezébe. A másik oldalon Petneházi szabadrúgása után Eppel fejese a keresztlécről vágódott fölé. A 85. percben Lencse kiugrott a bal oldalon, és védhetetlenül a hosszú fölsőbe vágta a labdát (2-2). A kilencvenedik percben jött a slusszpoén: Zsótér lövésébe még beleálltak a védők, de a kipattanót a fiatal játékos Lencse elé tette, aki kilőtte a jobb alsót – mesterhármas (2-3).

Elsöprő hajrájának és Lencse László remeklésének köszönhetően idegenben nyertek a felcsútiak – tudósított a Puskás Akadémia honlapja.

– Elküldtek kispadtól, mert úgy láttam, hogy nem a két csapat döntötte el a mérkőzés kimenetelét – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője. – Egy szép akciógóllal vezetést szereztünk, majd egy érthetetlen tizenegyessel felhozták az ellenfelet. Ebből még sikerült talpra állnunk, értékesítettük a jogos büntetőnket, de a hajrában kétszer lekontráztak minket, ezzel hátrányba kerültünk. A legvégén a felcsútiak egyik játékosa kézzel beleütött a labdába a tizenhatoson belül, de ezért nem adtak büntetőt. Jól játszottunk, motiváltak voltunk, uraltuk a játékot, ami jó jel a jövőre nézve, de a végén nem volt annyi tartásunk, hogy a vendégek kontráit megfékezzük.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.