Vasárnapi tutitár

Két jófajta hazai!

Ma irány Svájc és Spanyolország!
 
 

Vasárnapi tutitár

Két jófajta hazai!

Ma irány Svájc és Spanyolország!
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Két jófajta hazai!

Ma irány Svájc és Spanyolország!

Basel-FC Zürich 1! +2.5!

"Papíron" rangadót rendeznek a helvét élvonalban, azonban alig ha gondoljuk, hogy a vendégek megnehezítenék a bajnok dolgát...

Az első fogadja a harmadikat - elméletileg kiélezett rangadót is várhatnánk a kilencven perctől. De nem ezt tesszük. Mert a Basel egyszerűen más dimenzióban "közlekedik", mint a riválisai. Erősebb a piros-kékek kerete, és a BL-búcsú óta már "csak" a pontvadászatra és a kupára kell koncentrálniuk Paulo Sousa tanítványainak. 26 fordulót követően 58 egység áll Gashiék neve mellett, a St. Jakob Parkban 9-3-1-es, könyörtelen mérleggel rendelkezik. Gashiék 26 meccsen 63 gólt termeltek, a támadósorral tehát nincs probléma. A védelemben a rutinos Samuel ad biztonságot. Egy hét alatt két magabiztos sikert arattak, a bajnokságban az Aaraut végezték ki, a kupában a St. Gallennél nyertek magabiztosan. Degen letöltötte eltiltását, így a portugál szakvezetőnek még nagyobb lesz a variációs lehetősége.

Az FC Zürich őrzi még 3. pozícióját, ám ha így folytatják Urs Meier fiai, akkor hamarosan letaszítja őket a Thun a dobogóról. Mert a bajnokságban már öt forduló óta nyeretlen, legutóbbi három bajnokiját pedig bebukták Etoundiék. A hétközi kupabúcsú már csak hab volt a tortán...

41 pontig jutott eddig az FC Zürich, és ami mellette szól, hogy vendégségben termelékenyebbek Kochék (4-2-4). A keret teljesebb lesz, mint a múlt héten, ugyanis két fontos láncszem letöltötte eltiltását. Egy középpályás és egy csatár viszont hónapok óta még nem bevethető.

Nem érezzük az erőt a vendégekben, a St. Jakob Parkban kellemetlen percek várhatnak a zürichiekre. A Basel parádézik, nem ma botlik. Tippünk H és +2.5!

Real Sociedad-Deportivo La Coruna 1! -2.5!

A baszkok otthon erősek, a Depor pedig gyámoltalan mostanság - ebből hazai lesz!

A baszkok 30 fordulót követően 37 pontjukkal a 11. helyen állnak. A kék-fehérek most már biztonságban vannak; nem volt ez mindig így, ugyanis a rajtnál csúnyán beragadtak. Jött az edzőváltás, és bár sokan kétkedtek David Moyes kinevezésekor, a skót szakember azért csak kivezette a veszélyes zónából Graneróékat. A keret egyébként többre hivatott, érthetetlen volt a visszaesés. Az Anoetában erősek a fiúk (8-3-4), január közepe óta nem kaptak ki saját közönségük előtt. Legutóbbi három hazai fellépésüket behúzták, és összességében is jó formának örvendtek, egészen a múlt hétvégéig, amikor is a bajnoknál kikaptak (Atletico, 2-0). A keret nem lesz teljes, de la Bella, egy fontos bekk sérült, viszont lapértesülések szerint a két csatár, Finnbogason és Vela már teljes értékű munkát végzett a héten, és akár pályára is léphetnek ma este.

A Deportivo nincs könnyű helyzetben: noha a játéknap előtt nem állt kieső helyen, 27 egységével nem lehet nyugodt, ugyanis a vonal alatti Almeria 25-nél járt a forduló előtt. A kék-fehérek vendégségben gyámoltalanok (2-4-8), gólt is csak elvétve szereznek (7-20). A formájuk gyenge, február eleje óta nem nyertek, és a legutóbbi nyolc fordulóban csak három remi jött össze. A hétközi fordulóban például a sereghajtó ellen egy hajrában szerzett öngóllal mentettek pontot Victor Fernandez fiai. A védelem egyik kulcsszereplője, Luisinho eltiltását tölti majd, és Helder Postiga, a rutinos támadó továbbra sem bevethető.

A Riazorban november közepén 0-0 lett a végeredmény. Ma sem várunk gólözönt, viszont a hazaiak azért betalálhatnak. Tippünk 1-es és -2,5!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.