A Paks otthonában nyert a Debrecen

Spitzmüller István góljával 1-0-ra nyert a Paks otthonában a Debrecen a Ligakupa-negyeddöntő első mérkőzésén.
 
 

A Paks otthonában nyert a Debrecen

Spitzmüller István góljával 1-0-ra nyert a Paks otthonában a Debrecen a Ligakupa-negyeddöntő első mérkőzésén.
 
 
 

A Paks otthonában nyert a Debrecen

Spitzmüller István góljával 1-0-ra nyert a Paks otthonában a Debrecen a Ligakupa-negyeddöntő első mérkőzésén.

Kedden pótolták a múlt hétre kiírt, de a pálya alkalmatlansága miatt elhalasztott Ligakupa-negyeddöntő első összecsapását Pakson. Majdnem veszélybe került ez a találkozó is a havazás miatt, azonban nagyjából sikerült letakarítani a pályát, a megmaradt hó pedig elolvadt. A havazás nem állt el a meccs kezdetére sem, így nem éppen a legideálisabb körülmények között játszott a két csapat – tudósít a DVSC honlapja.

A Paks szinte az alapcsapatával állt fel, a vendégeknél pedig főleg azok játszottak, akik szombaton, Kaposváron, a Magyar Kupa-negyeddöntőn nem léptek pályára. Kondás Elemér vezetőedző többször is hangsúlyozta, hogy a három sorozatban szeretne lehetőleg mindenkinek szerepet szánni.

Jól kezdte a mérkőzést a hajdúsági együttes, amelynek volt lehetősége a vezetés megszerzésére is. A hazaiak először a huszadik percben teremtettek veszélyt, akkor Magasföldi lövését Verpecz védte, majd a kapus öt perccel később ziccert is fogott. Feljött a Paks, de idővel ismét kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, csak a gól váratott magára.

A szünet után nagyon nagy elánnal vetette magát a küzdelembe a Debrecen, és az 55. percben Spitzmüller révén a vezetést is megszerezte. Az egyre erősödő havazás befolyásolta a játékot, sok volt a pontatlan passz. Közben a DVSC-nél bemutatkozott az új igazolás, a gaboni Roguy Meyé is, aki a 72. percen lépett pályára. A hazaiak próbáltak egyenlíteni, de támadásaikban nem volt átütőerő, Verpecznek szinte semmi dolga nem akadt. Maradt tehát az eredmény, a Debrecen a kaposvári Magyar Kupa-meccs után ezúttal is egygólos előnyt szerzett a visszavágóra, amit március 7-én rendeznek.

Kis Károly, a Paks edzője: – Az első félidőben három-négy óriási helyzetet hibáztunk el. Eldönthettük volna, ha nem is a továbbjutást, de a mérkőzést mindenképpen. Ezt nem tettük meg, és a második félidőben már nem ugyanabban a ritmusban játszottunk. Ennek több oka van. Az egyik, hogy a Debrecen jóval zártabb volt, nem tudtuk őket feltörni. Ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, és ellenfelünk rúgott gólt. A másik, hogy főleg a kapott gólt követően nem tudtunk ötletes játékkal kirukkolni, és így nem is adódtak nagy lehetőségeink a gólszerzésre. Természetesen nem adjuk fel, de ahhoz hogy sikerüljön továbbjutni, bravúrra lesz szükség.

Kondás Elemér, a Debrecen edzője: – Remekül kezdtük a mérkőzést, jól adogattunk, többször az ellenfél védelme mögé kerültünk, de ott egy kicsit elkapkodtuk a lehetőségeket. Utána ránk jött a Paks, egy kontrából nagy ziccert alakított ki. Úgy gondolom, hogy taktikusan, jól játszottunk. A második félidőben a hazaiak már nem nagyon tudtak helyzetet kialakítani, ellenben nekünk sikerült veszélyt teremteni az ellenfél kapujára, és gólt is lőttünk. A végére kicsit irreálissá vált a pálya, nehezebb volt futballozni, de fegyelmezetten játszottunk. Sikerült előnyt szereznünk a visszavágóra, de a továbbjutás nincs lefutva, otthon is mindenképpen nyerni szeretnénk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.