Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Budapest Honvéd 

A Rangadó.hu szakértője

Fél szezon után nyert ismét a Honvéd

A kispestiek 14 nyeretlen bajnoki meccs után 3-1-es győzelmet arattak a Haladás otthonában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Fél szezon után nyert ismét a Honvéd

A kispestiek 14 nyeretlen bajnoki meccs után 3-1-es győzelmet arattak a Haladás otthonában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Fél szezon után nyert ismét a Honvéd

A kispestiek 14 nyeretlen bajnoki meccs után 3-1-es győzelmet arattak a Haladás otthonában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Amikor a Bp. Honvéd 1-1-et játszott a Haladás otthonában, 19 év után ismét dobogós helyezést ünnepelhetett az élvonalban. Nincs szükség a történelemkönyvek megsárgult lapjaira ahhoz, hogy kiderítsük, mikor történt mindez, hiszen még két év sem telt el a 2012–2013-as szezon utolsó fordulója óta. A szombathelyiek, és a legutóbbi 14 fordulóban nyeretlen kispestiek mostani meccsén már nem az érmes helyezések vagy a felsőházi pozíciók jelentették a tétet, hanem a bennmaradás kiharcolása. A két együttest mindössze három pont választotta el egymástól a tabellán a kezdés előtt, a hazaiak a 12. helyen álltak, a vendégek pedig sereghajtók voltak.

A korábbi Honvéd-légiósok közül Alcibiade és Martínez a kezdőcsapatban, Mancini pedig a kispadon kapott helyet a Haladásnál, amelyből Halmosi Péter eltiltás, Rocchi, Dudás, Katona Máté, Devecseri, Schimmer és Rácz Barnabás pedig sérülés miatt hiányzott.

A házigazda szombathelyiek kezdeményeztek a meccs elején, majd a 13. percben Punosevac labdáját Prosser lőtte kapura, Rózsa Dániel szögletre mentett. A beívelés egyből kapura ment, Rózsának egyet vissza kellett lépnie, hogy ki tudja ütni, de érkezett Ignjatovics, és közelről a hálóba továbbított (0-1). A kapott gól után néhány perccel már ismét a Haladás dominált, és az egyenlítésre sem kellett sokat várni: Radó András éles szögből átemelte Kemenes Szabolcsot, ez önmagában még nem eredményezett volna gólt, de a labda a kapus testéről a hálóba pörgött (1-1).

A negyvenedik percben a tizenegyespontnál várakozó Prosser Dánielt őrizetlenül hagyták a hazai védők, ezért miután megkapta a labdát, zavartalanul lőhetett a hálóba (1-2). Két perccel később Punosevac távoli lövése a vetődő Rózsa Dániel teste alatt a hálóba vágódott (1-3). Érdekesség, hogy az első félidőben csupán egy kimaradt helyzetet jegyezhettünk fel, egyébként mindig gól született, ha kapura ment a labda.

A szünet után egy kispesti szögletet követően Hidi Patrik lőtt távolról a kapufa mellé. Az 52. percben Martínez pontos beadása után Radó fejelhetett közvetlen közelről, de Kemenes nagy bravúrral szögletre mentett. Az élénk kezdés után alaposan visszaesett az iram és a színvonal, majd Prosser túlságosan erős beadása után Punosevac fejéről vágódott a kapu fölé a labda. A második félidő nagyon gyengére sikeredett, mert a kétgólos előnyben lévő vendégek nem akartak, a hátrányban játszó hazaiak viszont nem tudtak változtatni a játék képén és az eredményen.

A kispestiek legutóbb éppen a Haladás ellen tudott bajnoki meccset nyerni, vagyis tulajdonképpen fél szezon után győzött ismét.

– A Haladásnak ebben a szezonban nincs szerencséje a Honvéddal. Kettő-egynél éreztem, hogy baj van, ezért kiegyeztem volna a döntetlennel, de három-egynél már egyértelmű volt számomra, hogy ebből még egy pont sem lesz a Haladás számára. Nem éreztem a csapatban azt a tüzet, amit az utóbbi meccseken igen. A Halinak elsősorban nem a Debrecent és a Paksot kellene megvernie, hanem az ilyen mérkőzéseken a közvetlen riválisokat. Most mindent kezdhetnek újra. A játék képe alapján nem érdemelt döntetlent a Hali, bár a kispestiek „csak” annyival nyújtottak többet, hogy rúgtak három gólt, mást nem csináltak jobban – mondta a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa. Hamarosan...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.