Csütörtöki tutitár

Elefántok és delfinek...

Ma a Serie B-ben vadászunk tippekre!
 
 

Csütörtöki tutitár

Elefántok és delfinek...

Ma a Serie B-ben vadászunk tippekre!
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Elefántok és delfinek...

Ma a Serie B-ben vadászunk tippekre!

Varese-Catania 2!

A hazaiaknál már a búcsúra készülnek, a vendégek még reménykedhetnek: a szigetlakók fontos három pontot gyűjtenek be, és folytatják a menekülést!

A Varese öles léptekkel halad a harmadik vonal felé. Nem elég, hogy gyengén teljesít a csapat, pénzügyi okokból még a szövetség is négy pontot elvonással sújtotta a piros-fehéreket. Így jelenleg az utolsó az együttes, papíron 28 egységgel, és 5-6-5-ös hazai mérleggel. Igen ám, de a sikereiket nem mostanában érték el Falconéék, saját közönségük előtt decemberben diadalmaskodtak utoljára, összességében pedig januárban húztak be három pontot egy meccsen. Kilenc ütközetből hat bukta, három remi - így fest a közelmúlt mérlege. Legutóbb Borgheséék ikszeltek Modenában, de ezzel sem sikerült elmozdulniuk a 22. pozícióból. A bennmaradást érő 17. helytől 9 pontra vannak Stefano Bettinelli fiai - elnézve a formájukat, aligha ússzák meg a kiesést. A keret ezúttal sem lesz teljes, egy csatár és egy középpályás eltiltott, a házi gólkirály továbbra is sérült, csak úgy, mint egy fontos bekk és még egy középpályás.

A szicíliaiak tavaly estek ki a Serie A-ból, és ha így folytatják, akkor újabb osztályváltás vár rájuk. És nem, nem a visszajutás küszöbén állnak az elefántok, hanem a kiesés szele csapta meg őket, de rendesen. A piros-kékek kerete nem rossz, ráadásul a téli leállás alatt tovább erősítették a tulajdonosok - ám ennek ellenére csak nem tudnak elmozdulni a veszélyes zónából. Jelenleg 35 ponttal a 20., tehát kieső pozícióban állomásoznak Dario Marcolin fiai, idegenben pedig ők az egyetlen alakulat, amely képtelen volt győzni (0-5-10)!

Az elefántok formája nem volt éppen ideális, sőt, egészen a múlt hétig, amikor is megverték a play offra gyúró Avellimót (1-0).

A szigetlakók kerete ezúttal sem lesz teljes. Egy bekk visszatér ugyan eltiltásából, de a gárda "esze", Rosina "besárgult", így ma nem lehet ott a pályán. Sérült továbbá egy bekk és egy középpályás. Elől Maniero és Calaio bevetésre kész.

Noha a Catania még nem nyert idegenben, ma mégis bizalmat szavazunk a társaságnak. A szicíliai alakulat erősebb, és még reális esélye van a bennmaradás kivívására - nem úgy, mint a vendéglátóknak. Szerintünk megszakad a piros-kékek rossz sorozata, és végre három ponttal zárnak egy kirándulást. Tippünk tehát: 2-es!

Pescara-Brescia 1!

A delfinek egy sikerrel nagy lépést tehetnének a play off tagság bebiztosításához, a vendégeknél áll a bál, tartalékosak lesznek, és a pénz is fogytán...

Marco Baroni vezetésével egész jó kis csapat jött össze Pescarában. A halványkék-fehérek a gyenge rajt után összekapták magukat, a 2015-ös esztendőben pedig oly annyira jól tolják, hogy már a 7., play offos helyen állomásoznak. 48 pontjukhoz átlagos, 5-7-4-es hazai sor társul. Hét bajnoki óta nem találtak legyőzőre, ebben a periódusban négy mérkőzést is behúztak. A minap rangadón a Speziától hoztak el értékes pontot. Ugyan a házi gólkirályukat (Maniero) a télen eladták, egyelőre ez nem érződik a teljesítményükön. Friss sérült nincs a keretben, eltiltott sem lesz, az első számú kapusuk viszont hosszú ideje betegeskedik.

A Brescia nagy talány... Az egykor szebb napokat látott északi alakulat az utolsó előtti a Serie B-ben, a pocsék teljesítmény mellett még financiális szabálytalanságok miatt 6 pontos büntetéssel is sújtotta a klubot a szövetség. Így most 28 egység áll a gárda neve mellett. Idegenben 3-5-9 a vonatkozó mérlege, a formája az edzőváltás óta sem jött meg: legutóbbi 5 bajnokiján nyeretlen maradt, ebben a periódusban csak két pont jött össze. És, hogy tetézzük a bajt, a klub ikonikus támadója, a 11 gólt számláló Andrea Caracciolo sérült, rajta kívül pedig a hat találatig jutó középpályás, Benali eltiltott lesz. Rajtuk kívül még egy középpályás nem bevethető.

Az ősszel Bresciában is nyert a Pescara, és ma is bizalmat szavazunk a delfineknek. Szerintünk a pontok a Stadio Adriatico-ban maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.