Magyarország - Görögország 

Európa-bajnoki selejtező

Tényleg döntetlen lett a magyar-görög

Nem született gól a mérkőzésen; Gera és Nikolics hagyta ki csapatunk legnagyobb ziccereit.
 
 

Európa-bajnoki selejtező

Tényleg döntetlen lett a magyar-görög

Nem született gól a mérkőzésen; Gera és Nikolics hagyta ki csapatunk legnagyobb ziccereit.
 
 
 

Európa-bajnoki selejtező

Tényleg döntetlen lett a magyar-görög

Nem született gól a mérkőzésen; Gera és Nikolics hagyta ki csapatunk legnagyobb ziccereit.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Összefoglaló:

A magyar válogatott hazai környezetben gól nélküli mérkőzést játszott Görögországgal az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel teljesítette a Dárdai Pál szövetségi kapitány által előzetesen kitűzött minimális célt, azaz az egy pont megszerzését.

Ami a magyar csapat összeállítását illeti, Dárdai nem okozott komoly meglepetést, így a kapuban az a Király Gábor kapott bizalmat, aki 93. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, így az erre vonatkozó örökrangsorban megelőzte Fazekas Lászlót, és immáron egyedül áll a második helyen a 101-szeres válogatott Bozsik József mögött. A görög kispadon debütáló Sergio Markarián öt helyen változtatott azon az együttesen, amely legutóbb hazai pályán kikapott Feröertől.

Az első félidő túlnyomó részében a görögök birtokolták többet a labdát, azonban ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg. A magyar csapat rendkívül fegyelmezetten visszazárt, keményen védekezett és nem hagyott teret a vendégeknek, akik így többször is komoly technikai hibákat vétettek. Az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét – talán az egyetlen komoly lehetőséget – Gera Zoltán hagyta ki, a Ferencváros támadója Szalai Ádám beadása után találta magát ziccerben, de fölé lőtt.

A fordulást követően a görögök nekiugrottak a magyaroknak, az első öt percben többet veszélyeztettek mint a teljes első játékrészben. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, rendre a magyar tizenhatos előterében járatták a labdát. A hajrában a magyar együttes kijött a szorításból, Pintér Ádám és Nikolics is eldönthette volna a három pont sorsát, de gól nem született.

A magyar válogatott így nyolc ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában, míg a görög együttes mindössze két ponttal továbbra is utolsó. Dárdai Pál csapata legközelebb június 13-án a finnek otthonában lép pályára.

A csoport állása: 1. Románia 13 pont, 2. Észak-Írország 12 pont, 3. Magyarország 8 pont, 4. Finnország 4 pont, 5. Feröer 3 pont, 6. Görögország 2 pont

Korábban írtuk:

Király Gábor, Stieber Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Pintér Ádám dicsérhető a magyar válogatottból. Reális a döntetlen, sőt inkább mi örülhetünk az egy pontnak a látottak alapján, de ne feledjük, Gera és Nikolics is elképesztő helyzetet hagyott ki...

Vége 0-0

92. perc: Dárdai Pál nem használja ki mindhárom cserelehetőségét, pedig Gera például már nagyon fáradt.

Három perc a hosszabbítás.

89. perc: Kacuranisz lövését fogta Király Gábor.

88. perc: az újabb sarokrúgásunk után Nikolics körülbelül másfél méterről magasan a kapu fölé lőtt. Itt volt a meccslabda. Hihetetlen.

88. perc: Pintér Ádám remek lövése sajnos éppen középre tartott, ezért a kapus szögletre ütötte.

85. perc: magyar szöglet után Juhász Roland fejelt a kapu fölé.

83. perc: most a vendégek végezhetnek el két sarokrúgást egymás után, a második után Király kiütötte a labdát.

82. perc: Nikolicsot állította meg les miatt a bíró, pedig ez most tényleg nem volt az.

81. perc: Sajnos ma a szögleteink és a szabadrúgásaink sem veszélyesek.

80. perc: Dzsudzsák lövése megpattant egy védőn, így a kapufa mellett ment ki, szöglet.

79. perc: Pintér Ádám kapott sárga lapot.

77. perc: kettőt cseréltek a görögök, úgyhogy ma többet már nem fognak...

75. perc: Kitartó és életveszélyes görög rohamok és ziccerek után mostanság kezdi összeszedni magát csapatunk.

72. perc: egymás után két magyar szöglet, de mindkettő veszélytelen.

70. perc: Elek Ákos sérülés nem tudja folytatni, a helyén Pintér Ádám. A görögök is cseréltek egyet.

69. perc: Ezt is megúsztuk... Újabb veszélyes görög beadás suhant el a kapunk előtt.

67. perc: Kone nagy helyzeténél újra hatalmasat mentettek a mieink. Csere a magyaroknál: Szalai Ádám a közönség gonosz de jogos füttykoncertje közepette le, az NB I góllövőlistájának vezetője, Nemanja Nikolics be.

66. perc: Fetfacidisz is besárgult.

65. perc: Szalai beadása után magyar szöglet következik, pedig a hosszú oldalon érkezett teljesen üresen Stieber...

64. perc: Kone kapott sárga lapot. Dzsudzsák sérülése még tényleg nem múlt el, többször fogdossa a lábát.

62. perc: továbbra is a görög válogatott uralja a játékot, nem is kicsit. A mieink csak nyomozzák a labdát,

60. perc: Kádár Tamás mentett szögletre egy újabb veszélyes görög beadásnál. Elek Ákos közben visszatért, de sárga lapot kapott annál a jelenetnél, amikor ő sérült meg...

58. perc: Helyesbítünk, az első félidőben Stieber Zoltán kilépésénél jogosan intett lest a partjelző.

54. perc: Elek Ákos egy párharc során megsérült, de hordágyra nem volt szükség, lebicegett a pályáról.

53. perc: Dzsudzsák léphetett volna ki a szélen, de Szalai passza rossz volt, viszont legalább a gyors görög ellencsapást megúsztuk...

51. perc: egy görög szöglet után Kone fejesét védte Király, majd Fetfacidisz lőtt a kapufa mellé.

50. perc: Toroszidisz lapos beadása után elgurult a labda a kapunk előtt... Nagyon melegszik a pite!

48. perc: Kone fejelt közelről a kapu fölé, ezt a félidőt is nagy lendülettel, sokkal jobban kezdik a vendégek.

46. perc: elkezdődött a második félidő, Fetfacidisz rögtön nagy helyzetbe került, megint az utolsó pillanatban sikerült tisztázni előle.

45. perc: Az orosz játékvezető nem hosszabbított, a szünetben az állás 0-0. Bizonytalan kezdés után magukhoz tértek a mieink, a görögöknek több helyzetük volt, a mieinknek viszont nagyobb, de Gera sajnos kihagyta.

44. perc: Dzsudzsák remek szabadrúgása után Karneisz kezéből Juhász kisodorta a labdát, majdnem gól lett a vége, de a bíró lefújta.

41. perc: Király kaparintotta meg a labdát egy beívelés után, majd Juhász Roland maradt a földön, de szerencsére nincs baja, máris visszatérhetett.

38. perc: Stieber Zoltán lövése nem okozott gondot a görög kapusnak, de egy próbálkozásnak jó volt... A túloldalon Király Gábor is magabiztosan védett Fetfacidisz lövése után.

34. perc: Dzsudzsák lapos lövése ment mellé.

33. perc: Egy pillanatra nagy gondban voltak a magyar védők a kapu előtt, de végül elhárult a veszély. A görögök kétségtelenül nagyon technikásak, remekül meg tudják tartani a labdát, ellenben például Szalai Ádámmal...

28. perc: Alakul a magyarok játéka, egy ideje már nem csak a védekezésre koncentrálnak, hanem támadás-kezdeményeik is vannak.

23. perc: Fetfacidisz három magyar forgatott meg a kapu előterében, de végül nagy nehezen sikerült felszabadítani. A túloldalon Gera Zoltán kapott tökéletes labdát Szalai Ádámtól, de a kapuval szemben állva, nagyjából tíz méterről magasan fölé lőtt. Óriási lehetőség volt!

22. perc: Stieber remek ütemben lépett ki a labdával, a partjelző beintette a lest, de nem volt igaza. Nagy ziccer lehetett volna belőle!

19. perc: egy görög szabadrúgás után kontráztak a mieink, de Dzsudzsák lövését vetődve védte Karnezisz.

14. perc: Fiola mentett Krisztodolopulosz elől a tizenhatosunkon belül.

13. perc: az első komoly magyar lehetőség: Dzsudzsák szabadrúgását Szalai fejelte a kapu fölé.

11. perc: Leandro kapott sárga lapot, majd a vendégek szabadrúgása ezúttal már veszélyes volt, de Toroszidisz a kapu fölé fejelt.

10. perc: gyakran állítja meg a játékot a bíró magyar szabálytalanság miatt...

9. perc: a görögök túlkombináltak egy ígéretes szabadrúgást, úgyhogy nem lett semmi belőle.

8. perc: nagyon hiányoznak a lelátókról a magyar ultrák, mert a nézők csak néznek, de nem nagyon szurkolnak. Szinte kizárólag a görög drukkerek hangját lehet hallani.

7. perc: támadásépítéssel próbálkoztak a magyarok, de a vendégek könnyedén tisztáztak a tizenhatoson belül. Eddig egyértelmű a görög fölény.

4. perc: a görög csapatkapitány, Toroszidisz nevéhez fűződik az első lövés, amely ugyan a kapu fölé ment, de bántóan szabadon hagyták őt a mieink...

2. perc: Dzsudzsák Balázs szabálytalankodott és a görögök birtokolták a labdát. Eddig ennyi történt.

20.45: Elkezdődött! Hajrá, magyarok!

20.39: a csapatok visszatértek a pályára, a stadionban tulajdonképpen telt ház van. Jönnek a himnuszok.

20.30: most a másik kapu előtt locsolják fel a pályát. Közben a lelátók már majdnem teljesen megteltek, a görögök széksorait is beleértve.

20.28: véget ért a bemelegítés, mindkét csapat visszament az öltözőbe. Bő negyedóra múlva kezdődik a mérkőzés.

20.20: a VIP-szektorban labdarúgásunk számos ismert személyiségét felfedeztük már, köztük van Mészöly Kálmán, Lengyel Ferenc, George F. Hemingway, Dunai Antal, Bozsik Péter, Kovács Zoltán és Mátyus János is.

20.03: érdekesség, hogy a görög szurkolók szektora mellett nincs üresen hagyott ütközőszektor, vagyis a szervezők nem tartanak balhétól. Persze, mivel a magyar ultracsoportok a kötelező regisztráció miatt nem járnak meccsre, az MLSZ nem is vállalt nagy kockázatot.

20.02: pályán a magyar válogatott mezőnyjátékosai, és mivel a lelátókon már körülbelül félház van, a hangulat is egyre jobb.

19.57: a magyar válogatott kapusai (Király Gábor, Bogdán Ádám és Dibusz Dénes) kijött a pályára, hogy elvégezze a bemelegítést. Megérkeztek a görög kapusok is.

19.55: Két hazai győzelem a csoportunkban: Észak-Írország – Finnország 2-1, és Románia – Feröer-szigetek 1-0
Ez azt jelenti, hogy ha ma a mieink győznek, akkor kettészakad a tabella hatos mezőnye, a román, északír, magyar trió meglép a többiektől! Nem kicsi a tét! Hajrá, magyarok!

19.50: a görög szurkolók rendkívül lelkesek, kék-fehér mezbe öltözve, sálakkal, zászlókkal várják a kezdést.

19.37: a helyi hangosbemondó szó szerint értelmezi a funkcióját, és tényleg nagyon hangos... Közben a nézők gyülekeznek, de nagyon visszafogottan.

19.35: Senki sem kérte, hogy locsolják fel a pályát! Vagy mégis?! Mindenesetre az egyik kapu előtt beindultak a locsolóberendezések a gyepen...

19.30: a magyarok a Király – Leandro, Kádár, Juhász, Fiola – Dzsudzsák, Elek Á., Gera, Tőzsér, Stieber – Szalai összetételű kezdőcsapattal szállnak harcba a görögökkel.

19.20: a Compact Disco nevű zenekar frontembere, napjaink egyik legismertebb hazai lemezlovasa, Lotfi Begi szolgáltatja a zenét a stadionban. Elrabolni valószínűleg most sem fognak minket, mert a beléptetésnél öt méteren belül két ajtónálló ellenőrizte a sajtóigazolványunkat, szóval túlzott biztonsági intézkedésekből most sincs hiány. A környék a kordondzsungel miatt úgy néz ki, mintha polgárháborúra készülnének.

19.15: a magyar és a görög válogatott, valamint a játékvezetői stáb tagjai is körbesétáltak a pályán. A hivatalos kapunyitás után fél órával még elég kevesen vannak a lelátókon.

19.11: Szeretettel köszöntjük a Rangadó.hu olvasóit, megkezdjük élő szöveges tudósításunkat a Magyarország–Görögország Európa-bajnoki selejtezőről, a ferencvárosi Groupama Arénából. A legfrissebb bejegyzéseket mindig a cikk tetejét találják. Tartsanak velünk! Hajrá, magyarok!

A mai mérkőzések előtt a magyar válogatott az F-csoport harmadik helyén állt hét ponttal, miután hazai pályán kikapott Észak-Írországtól, viszont legyőzte Finnországot, illetve idegenben döntetlent játszott Romániával, és nyert Feröer ellen. A görög már háromszor játszottak hazai környezetben, de Romániától, Észak-Írországtól és Feröertől is rúgott gól nélkül kaptak ki. Csupán a finnek vendégeként tudtak egy pontot szerezni, ezért az utolsó (6.) helyen állnak.

A görögök nem mellesleg tavaly nyár óta nyeretlenek. Az aktuális formájukkal és a játékoskeretükkel kapcsolatban néhány érdekességet megtudhatnak ide kattintva!

Az Észak-Írország – Finnország és a Románia–Feröer mérkőzés 18 órakor kezdődött, a végeredményről hamarosan beszámolunk.

Az MLSZ is megszólalt Dárdai-ügyben. A szövetség alelnöke is kijelentette, hogy a kapitány novemberig marad a válogatott élén.

A közelmúltban távozott az Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán, aki úgy véli, hogy nekünk több a vesztenivalónk ma este, de lehet, hogy az egy pontnak is örülnünk kell majd az erős görögök ellen.

Dárdai bízik Simon Krisztián gyorsaságában. A szélső az 1860 München második leggyorsabb játékosának számít, ez jól jöhet a válogatottban is.

A Wisla Kraków védője, a magyar keretbe visszatérő Guzmics Richárd áradozik a lengyelekről, és elmesélte: a tévében látta, hogy nagyon jól össze van rakva válogatottunk.

Király Gábor szerint Dárdai Pál semmit sem változott, a kapitány edzőként is olyan szorgalmas, amilyen játékosként volt.

És megint – illetve még mindig – Dárdai: a korábbi magyar szövetségi kapitány, a német Lothar Matthäus úgy véli, sok lesz honfitársunknak a kettős terhelés (Hertha&válogatott), Dárdai viszont novemberig, a selejtezősorozat végéig szeretné kihúzni a jelenlegi szereposztásban. Persze, a berliniek úgy tudják (vagy csak remélik?), hogy ha a Hertha bennmarad a Bundesligában, a magyar vezetőedzőt véglegesítik, és távozik a válogatott éléről.

Hogy állunk tapasztalat dolgában a görögökkel szemben? Köszönjük szépen, jól! Ezt az ide kattintva olvasható összeállításunk is alátámasztja.

A görög válogatott ezen a héten nem hazai környezetben, hanem Ausztriában készült a nagy meccsre! A hetvenéves uruguayi szövetségi kapitány, Sergio Markarián taktikus csapatot ígér, és nagyon elégedett, mert jól sikerült számukra az elmúlt néhány nap.

Csapatunk egyik legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb játékosa, Tőzsér Dániel is beszélt a várakozásairól szombat délután. Azt mondta: szeretné, ha már a bemelegítés alatt olyan remek lenne a hangulat a stadionban, hogy tátva marad a görögök szája.

Öt év, négy szövetségi kapitány – az elmúlt időszakban a magyarok és a görögök válogatottnál sem volt biztos pont az edzői poszt...

Szerdán egy rendhagyó edzőmeccsre került sor: a magyar válogatott a Ferencvárossal találkozott, de az eredményt a mai napig nem hozták nyilvánosságra. Az viszont nem titok, hogy Bogdán Ádám állt a Fradi kapujában.

Kedden Dzsudzsák Balázs is beszélt a várakozásairól és a lábsérüléséről. Sötét lónak nevezte a görög csapatot, és hangsúlyozta, hogy nem foglalkozik az ellenfél neves védőivel. Egyébként a hét közepén a mieink csapatkapitányának tavalyi, bukaresti gólját választották 2014 legszebb magyar találatának.

Tudta-e, hogy a legutóbbi négy tornát nem hagyták ki a görögök?! 2004-ben Európa-bajnokságot nyertek, azóta csak egy vébére nem jutottak ki.

Két korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter és Bozsik Péter is megszólalt a találkozó felvezetése során. Előbbi szerint ezer sebből vérzik a görög csapat, amelyet azonban a hullámvölgy ellenére sem szabad lebecsülni. Utóbbi úgy véli, kiélezett és feszült lesz a meccs.

Lapozzuk fel a históriás könyvnek azt a fejezetét, amely a magyar-görög válogatott párharcokkal foglalkozik, és azt is, amely a klubcsapataink szereplését összegzi. Készült egy olyan cikk is, ami csak a közelmúltbeli, egymás elleni meccsekből vonja le a tanulságokat.

Ne feledkezzünk meg a ma esti találkozó orosz játékvezetőjéről, bár nagyon reméljük, hogy nem a 35 éves Szergej Karaszjev lesz a meccs főszereplője...

A magyar foci legutóbbi – máig utolsó – aranygenerációjának emblematikus tagja Esterházy Márton, aki mögött megannyi válogatott meccs, illetve görögországi szereplés áll, úgyhogy a Rangadó.hu őt is megszólaltatta. Az említetteken kívül egyébként további magyarok is segítették a görög futball felemelkedését az elmúlt évtizedekben.

Régebben az MTK rutinos csatára, Torghelle Sándor is megfordult Görögországban. Lássuk, ő mit vár a ma esti meccsről! A népszerű tévékommentátor, Hajdú B. István is megszólalt a selejtező kapcsán, és kijelentette: szerinte a görögök a legerősebbek a csoportban!

Korábban Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán vagy Szalai Ádám állt az érdeklődés középpontjában egy-egy válogatott összetartás során, mostanság viszont szinte kizárólag Dárdai Pál szövetségi kapitányra kíváncsi a magyar és a német sajtó. A 39 éves edző kedden az eddigieknél nehezebb felkészülést vizionált, és kijelentette: „Sosem leszek igazán edző”. Szombaton már arról is beszélt a kapitány, hogy Dzsudzsák lábsérülése sajnos még mindig nem gyógyult meg tökéletesen.

Elek Ákos nem nyaggatja kínai csapattársát, Huszti Szabolcsot, hogy térjen vissza, de már beszélgettek a dologról, és a válogatottságot lemondó légiós nemrég úgy fogalmazott: soha ne mondd, hogy soha...

Sajnos a mieink keretéből három fontos játékos is kiesett sérülés miatt az elmúlt hét folyamán. Korcsmár Zsoltról, Lovrencsics Gergőről és Vanczák Vilmosról van szó. Hármuk közül Korcsmár sérülése a legsúlyosabb.

Manapság két magyar játékos futballozik a görög élvonalban. Közülük Pintér Ádám itt van a stadionban, hiszen jelenleg is kerettag, a bajnoki címvédő Olimpiakosz kapusa, Megyeri Balázs viszont csak a várakozásait tudta elmondani, mivel ő nem került be a válogatottba.

Továbbjut a magyar válogatott a selejtezőcsoportból! Legalábbis a fogadóirodák többségénél a legjobb húszban szerepel Dárdai Pál együttese...

A nagy érdeklődéssel várt selejtezőre már napokkal ezelőtt elkelt minden jegy, és bár ezen a héten mégis felszabadult néhány, azért nagyon reméljük, hogy tényleg telt ház lesz a magyar szektorokban. Sajnos a magyarországi görög közösség tagjai pórul jártak, mert a magyar és a görög szövetség sem segített nekik, hogy belépőt vehessenek a vendégszektorba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.