Karrier

Topligába kerülhet Megyeri Balázs

Az Olimpiakosz magyar kapusa iránt görög, török, angol és német klub is érdeklődik.
 
 

Karrier

Topligába kerülhet Megyeri Balázs

Az Olimpiakosz magyar kapusa iránt görög, török, angol és német klub is érdeklődik.
 
 
 

Karrier

Topligába kerülhet Megyeri Balázs

Az Olimpiakosz magyar kapusa iránt görög, török, angol és német klub is érdeklődik.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megyeri Balázs szerződése idén nyáron lejár a görög élvonalbeli Olimpiakosznál, és egyelőre nem tudni, hosszabbít-e, vagy távozik. Az ügynöke szerint a görögök még nem jelentkeztek írásos szerződésajánlattal, pedig a jelenlegi keret tagjai közül a 24 éves kapus van a leghosszabb ideje, öt éve a klubnál. Vannak érdeklődők a Bundesligából, Törökországból, de az AEK Athén és a Derby County is felfigyelt rá.

Az Origo.hu a csapat ügyeit jól ismerő görög sportújságírótól úgy értesült, hogy az Olimpiakosz szeretné meghosszabbítani Megyeri szerződését, mivel jó esély van arra, hogy a mostani első számú kapus, Roberto Jiménez távozik a klubtól. A görögök úgy tudják, Megyeri csak akkor fogadja el az ajánlatot, ha garantálják neki a biztos csapattagságot. De mivel még nem dőlt el Jiménez jövője, a magyar kapus figyeli, milyen egyéb lehetőségek jöhetnek számításba.

Menedzsere, Hrutka János szerint könnyen lehet, hogy az Olimpiakosz nyáron kapus nélkül marad, és szerinte nincs összefüggés Megyeri és Roberto jövője között.

– Balázsnak lejár a szerződése, Robertónak még van egy éve, de ő olyan teljesítményt nyújtott, hogy továbbállhat egy másik klubhoz, ez esetben az Olimpiakosz akár kapus nélkül is maradhat – mondta az Origónak Hrutka.

A 2010 óta Görögországban védő kapust az origo.hu információi szerint szerette volna megnézni a Derby County egyik játékosmegfigyelője az AEK–Olimpiakosz kupameccsen, ám végül nem Megyeri védett, mert a találkozó fontosságára való tekintettel az edző ezúttal a bajnokikon bevetett Jiménezt játszatta.

Hrutka szerint tavaly nyáron volt egy kísérlet a görögök részéről, hogy hosszabbítsanak Megyerivel, viszont írásban azóta sem jelentkeztek, hiába ígérték decemberben és idén is.

– Balázs a legrutinosabb a csapattagok közül, hiszen már öt éve a csapatnál van, és az ötödik bajnoki címe felé halad, ezért úgy érzem, ennél több figyelmet érdemelne. Hogy marad-e, nem tudjuk, de a Bundesligából és Törökországból is van iránta érdeklődés, sőt a városi rivális AEK Athén is figyeli. A Derby Countyról viszont nem tudok – ha komoly lenne az érdeklődés, akkor tudnék –, bár ettől még elképzelhető, hogy megnézték az egyik meccsen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.