Magyarország U17 - Románia U17 

Utánpótlás

Hazai elitkör előtt az U17-válogatott

Péntektől szerdáig hazai környezetben játszik az Európa-bajnoki szereplésért Belvon Attila csapata.
 
 

Utánpótlás

Hazai elitkör előtt az U17-válogatott

Péntektől szerdáig hazai környezetben játszik az Európa-bajnoki szereplésért Belvon Attila csapata.
 
 
 

Utánpótlás

Hazai elitkör előtt az U17-válogatott

Péntektől szerdáig hazai környezetben játszik az Európa-bajnoki szereplésért Belvon Attila csapata.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott a cseh, a skót és a bosnyák együttessel került azonos csoportba, a kvartettek győztesei mellett a nyolc elitkör-csoport hét legjobb második helyezettje is biztosítja helyét a bulgáriai Európa-bajnokságon, ez azt jelenti, hogy jó eséllyel a második hely is részvételt jelenthet Belvon Attila együttese számára – írja az MLSZ honlapja.

A válogatott a hét elejétől Telkiben készül, ahol a korábban elsajátított taktikai elemeket, köztük a labdakihozatalokat, a csapatrészek együtt mozgását, a védekezést és a pontrúgásokat gyakorolták a játékosok. Szerdán videóelemzés is szerepelt a programban, amely során a pénteki ellenfelet, a cseh válogatottat előző mérkőzésein keresztül mutatták be a játékosoknak.

Az elmúlt napokban voltak nehézségek is a keretben, Herjeczki Kristóf, Dragóner Filip, Gergényi Bence és Tajti Mátyás is sérülten érkezett Telkibe, mindannyian különmunkát végeztek az előző napokban, de közülük végül csak Gergényi nem tudta vállalni a játékot a tornán.

– A felkészülésünk célegyenesbe ért, mindenki a tétmérkőzések lázában ég – mondta az MLSZ honlapján Belvon Attila szövetségi edző. – Voltak gondjaink a sérülésekkel, de bízom benne, hogy a mérkőzésekre mindenki fitt és egészséges lesz. A cseh válogatott hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját az őszi selejtezőben, ez sokat elárul játékerejükről. Ellenfelünk mozgékony, dinamikus, gyors játékosokkal rendelkezik, roppant szervezetten, folyamatosan előrefelé védekezve, hatékony célfutballt játszik, nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás pénteken.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Varga Ádám (Ferencváros)
Védők: Nemes Barna (Bp. Honvéd-MFA), Szalai András (MTK), Patik
Márton (FC Salzburg, osztrák), Virág Ákos (Debrecen), Nagy Zsombor (MTK), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Rapid Wien, osztrák)
Középpályások: Bodrogi János (Bp. Honvéd-MFA), Vogyicska Bálint (MTK), Keményffy Máté (Puskás Akadémia), Tajti Mátyás (FC Barcelona, spanyol)
Támadók: Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd-MFA), Bíró Bence (SC Vitória Guimaraes, portugál), Dragóner Filip (Ferencváros), Herjeczki Kristóf (Bp. Honvéd-MFA), Kovács Dávid (Vasas Kubala Akadémia)

Az elitkör programja

Március 20. péntek
14 óra: Skócia – Bosznia-Hercegovina, Tatabánya
16.30: Csehország – Magyarország, Telki (TV: Sport1)
Március 22. vasárnap
14 óra: Csehország – Bosznia-Hercegovina, Tatabánya
16 óra: Magyarország – Skócia, Felcsút (TV: Sport2)
Március 25. szerda
14 óra: Skócia – Csehország, Tatabánya
14 óra: Bosznia-Hercegovina – Magyarország, Felcsút (TV: Sport1)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.