Dupla nullás nyitómeccs az NB II-ben

Nem vált valóra a mikrofonpróba

A listavezető Vasas házigazdaként nem bírt a kiesőhelyen álló Kaposvárral a másodosztály huszadik fordulójában.
 
 

Dupla nullás nyitómeccs az NB II-ben

Nem vált valóra a mikrofonpróba

A listavezető Vasas házigazdaként nem bírt a kiesőhelyen álló Kaposvárral a másodosztály huszadik fordulójában.
 
 
 

Dupla nullás nyitómeccs az NB II-ben

Nem vált valóra a mikrofonpróba

A listavezető Vasas házigazdaként nem bírt a kiesőhelyen álló Kaposvárral a másodosztály huszadik fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

„Vasas–Kaposvár három-null!” – mondta mikrofonpróba gyanánt az Illovszky-stadion helyi műsorközlője péntek délután, a Kaposvár elleni másodosztályú mérkőzés előtt. Bár a listavezető egy kiesőhelyen álló csapatot fogadott, az angyalföldiek nem lehettek elbizakodottak, hiszen a tavalyi nyári remek rajt után éppen a Rákóczi ellen botlottak először. A somogyiak kispadján most mutatkozott be edzői pályafutása során harmadik alkalommal Prukner László, szakmai igazgató. A korai időpont és a tévéközvetítés miatt a szokásosnál kevesebben foglaltak helyet a lelátókon, de így is tisztességes nézőszám jött össze.

A meccs előtt köszöntötték a 75. születésnapját a közelmúltban ünneplő Fister Ferencet, illetve az 59 éves dr. Genzwein Ferencet. Egyben bejelentették, hogy a Testnevelési Egyetem kancellárja lett a Vasas felnőtt labdarúgóinak tiszteletbeli elnöke. A meccset a helyszínen tekintette meg többek közt Mocsai Lajos, az egyetem rektora, valamint Szepesi György, Moldova György, és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó is.

Egész jó iramban, és a várakozásoknak megfelelően nyomasztó fővárosi fölénnyel kezdődött a találkozó, a Vasas dominanciája később állandósult, és a helyzetek sem maradtak el. A kaposvári védelem az esetek többségében jól működött, és mivel néha a szerencse is a vendégekkel volt, nem kaptak gólt. A házigazdák rendületlenül próbálkoztak, mentek előre, de hiányzott az átütőerő és a ritmusváltás a játékukból. A somogyiak nagyon ritkán tudtak ellenakciókat vezetni, a legveszélyesebbet Rajczi Péter zárhatta volna góllal, de egyrészt nem járt sikerrel, másrészt lesen volt.

A második félidő elején az angyalföldi drukkerek elkezdtek elégedetlenkedni, pedig a közelmúltban a sereghajtó Balmazújváros ellen is az utolsó percben rúgta a gólokat kedvenc csapatuk. Az 53. percben Somodi csak kiütni tudta a labdát egy veszélyesnek tűnő hazai lapos beadás után, de az érkező Remili lábáról a kapu fölé pattant. A túloldalon Király Vitalij jó lövése után Hermány Bence is bemutatott egy fontos védést. A következő említésre méltó esemény a csereként beálló Kenesei Krisztián távoli kísérlete volt, amelyet a kaposvári kapus csak kiütni tudott, de a szöglet nem volt veszélyes.

Ismét felpörögtek az angyalföldiek, Berecz Zsombor távoli, lapos kísérlete a kapufa mellett suhant el. Szanyó Károly vezetőedző már a 68. percben kihasználta harmadik cserelehetőségét is, mert továbbra sem lehetett érezni az átütőerőt együttese támadójátékán. A dunántúliak elkezdték húzni az időt, az árnyékos tribünön pedig egyre hűvösebb lett az idő. A 75. percben jött az amúgy is jól védő Somodi Bence legnagyobb bravúrja: egy szöglet után úgy védte a közeli fejest, hogy a védők tömörülése miatt nem is láthatta tisztán a Vasas helyzetét.

Négy perc volt a ráadás, ám a bíró előbb kifelé ítélt szabadrúgást, aztán elvett a Vasastól egy szögletet, Kenesei lövése pedig a keresztléc fölött suhant el. A házigazdák az utolsó pillanatig próbálkoztak, de nyomasztó mezőnyfölényük ellenére (a Balmazújváros elleni meccsel ellentétben) most a kilencvenedik perc után sem tudtak gólt szerezni, így a Gyirmót vagy a Békéscsaba megelőzheti őket a tabellán; a győriek és a viharsarkiak rangadóját szombaton rendezik.

Edzői értékelések

Szanyó Károly, Vasas: – Abszolút nem érdekel, hogy tíz-egy volt a szögletarány a javunkra, az viszont sokkal jobban, hogy abból, amit megbeszélünk az öltözőben, nagyon keveset kapok vissza. Át kell értékelni a helyzetünket, ami ebben a pillanatban sem rossz, hiszen az első helyen vagyunk. Nehéz kimondani, de az antifutball ellen sokkal többet kell mozogni. Abszolút egyetértek a Kaposvár játékával, viszont a játékosaim mozgásával, annak minőségével és mennyiségével nem annyira...

Prukner László, Kaposvár: – Részünkről a küzdelem dominált. Sok problémával küszködtünk, de ez a döntetlen összekovácsolhatja a csapategységet. Remélem, ez az egy pont is segít abban, hogy elérjük a céljainkat.

A 20. forduló további programja

Március 21. szombat
15 óra: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár
15 óra: Ceglédi VSE – FGSZ Siófok
17 óra: Zalaegerszegi TE FC – Soroksár SC
18 óra: Soproni VSE-GYSEV – Szigetszentmiklósi TK-Erima
18 óra: Mezőkövesd-Zsóry FC – Szolnoki MÁV FC
18 óra: Gyirmót FC – Békéscsaba 1912 Előre
Március 22. vasárnap
15 óra: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – FC Ajka

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.