Jelentős előnyben az MTK

Magabiztosan nyert 3-0-ra az MTK a Békéscsaba otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
 
 

Jelentős előnyben az MTK

Magabiztosan nyert 3-0-ra az MTK a Békéscsaba otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
 
 
 

Jelentős előnyben az MTK

Magabiztosan nyert 3-0-ra az MTK a Békéscsaba otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Már a 15. percben vezetést szerzett a vendégcsapat: Frank Richárd ívelt be baloldalról, Tischler Patrik érkezett, és a kapuba bólintott. Számos lövőhelyzetet alakítottak ki a fővárosiak, a következő nagy lehetőség egy beívelésnél adódott, amikor Kálnoki Kis Dávid szabadon fejelhetett, végül a kapu mellé szállt a labda – tudósít az MTK honlapja.

Az első félidő hajrájában ismét gólt szerzett a másodosztály Nyugati-csoportjának listavezetője. Kanta József a félpályáról kiugratta Könyves Norbertet, aki egyedül törhetett kapura, majd elpasszolta a labdát a kapus mellett (0-2). Az első félidő végén a békéscsabaiak kapusa, Máthé Gábor kiütötte a labdát, majd Frank 25 méterről kapásból rárúgta, és a felsőlécet találta el! Az első félidőben végig magabiztos mezőnyfölényben játszott az MTK.

A második felvonásban is sokkal több helyzetet alakítottak ki a látogatók. A 77. percben Vukmir a félpályánál szerelte ellenfelét, beívelt az üres területre, majd Kanta lazán elgurított a kifutó kapus mellett (0-3). Az állás a végén már nem változott, magabiztos győzelmet aratott az MTK, amely végig gyorsabbnak, erősebbnek, ügyesebbnek tűnt, mint ellenfele. A Békéscsaba talán egyszer sem játszott olyan gyengén az ősszel, mint most. Látszik, hogy a felkészülésnél nem voltak olyanok a lehetőségek, amilyeneket szeretett volna Pásztor József. A viharsarkiak először léptek fűre ezen a tavaszon...

Pásztor József, a Békéscsaba edzője: – Sajnos, nem voltunk olyan állapotban, hogy megszorítsuk az MTK-t. A fővárosiak könyörtelenül kihasználták a hibáinkat.

Garami József, az MTK szakmai igazgatója: – A csapatoknak nagyon nagy ellenfele volt a pálya, mert mély volt a talaj, és ez több kellemetlenséget okozott. Ehhez mi alkalmazkodtunk jobban, nagy mezőnyfölényben játszottunk. A második félidőben figyelmesebben játszottunk, és néhány helyzetet sikerült kialakítanunk. A harmadik, mindent eldöntő gólt is sikerült megszereznünk. Összességében a csapat jó teljesítményt nyújtott, és megérdemelten jutottunk az első mérkőzésen háromgólos előnyhöz. Ez dicsérendő Békéscsabán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.