A Rangadó.hu szakértője

Csak a csodaszabadrúgásnak örülhettek

Az Újpest házigazdaként 2-1-es vereséget szenvedett a Pakstól az élvonal huszadik fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Csak a csodaszabadrúgásnak örülhettek

Az Újpest házigazdaként 2-1-es vereséget szenvedett a Pakstól az élvonal huszadik fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Csak a csodaszabadrúgásnak örülhettek

Az Újpest házigazdaként 2-1-es vereséget szenvedett a Pakstól az élvonal huszadik fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Újpest és a Paks is gyatrán kezdte a tavaszi szezont, de a lilák úgy is folytatták, a tolnaiak viszont emberhátrányban fordítottak és nyertek a Puskás Akadémia ellen.

A hatodik percben Haraszti Zsolt kapott pontos indítást a félpályánál, hosszú sprintje után már a tizenhatoson belül járt, amikor lövésre szánta el magát, és a labda Litauszki Róbert vállán megpattanva a hálóba került (0-1). A 31. percben egy szép paksi kényszerítő, Könyves beadása, majd Haraszti átlépése után Bertus Lajos megszerezte a vendégek második találatát (0-2). A két gól között annyi történt, hogy Bardhi 13 méterről leadott lövését Molnár Péter vetődve hárította – a hazaiak játéka ezúttal is meglehetősen vérszegény volt, a vendégek pedig nem siettek sehova.

A 35. percben Sztaniszavljevics szépíthetett volna, de közeli próbálkozását Rodenbücher szögletre blokkolta. A 42. percben Könyves lövésébe Balajcza beleért, így a labda elpattogott a kapufa mellett. A hosszabbítás pillanataiban Bardhi a térfél közepénél megítélt szabadrúgást kapura lőtte – a labda a keresztlécet is érintve vágódott a hálóba (1-2).

A szünet után Báló Tamás felszabadítónak szánt fejese Szabó János kezére pattant a tizenhatoson belül, de a jogos büntető elmaradt. Az ötvenedik percben Barhi lövését Molnár szögletre ütötte – a hazaiak rohamoztak az egyenlítésért. Ezután Heris közeli fejesét hihetetlen bravúrral ütötte szögletre a Paks kapusa. Némileg alábbhagyott az újpesti nyomást, de a 68. percben Nego közeli lövését Molnár a kapufa segítségével hárította.

Két perccel később Tamási Zsolt megkapta második sárga lapját, ezért a paksiak emberhátrányba kerültek. A 76. percben Bardhi újabb remek szabadrúgását is védte Molnár. A 81. percben Haraszti szabadrúgása következett, de ezt Balajcza hatástalanította vetődve. A túloldalon Vasziljevics fejelt a kapu mellé. A 93. percben Nego került óriási ziccerbe, de egy méterről Molnár Péterbe lőtt. Izgalmas, eseménydús meccsen nyert a Paks; az újpestiek a második félidőben már mutattak valamit játékban, és egy pontot talán megérdemeltek volna.

– Teljesen ellentétes két csapatot láthattunk az első félidőben. Ha egy otthon játszó együttes bizonyítani akar, de egy szép kontrából már a meccs elején gólt kap, akkor nyilvánvalóan begörcsölt. Az Újpest játékán a nyomait sem lehet látni a tudatosságnak – ez a három belsővédős futball nem az ő sajátosságuk – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője. – A Paks kimondottan jól nézett ki, a tudatos kontráit szépen végigvitték. A hazaiak kaptak egy lehetőséget a szabadrúgásgóllal, és a második félidőben már rajtuk is lehetett látni, mit akarnak. Vállalkozószelleműek voltak, ültek a cseleik, a beadásaik. A kiállítás után pláne csak Molnár Péter tartotta meccsben a Paksot, mert ha sikerült volna az újpesti egyenlítés, akkor rámehettek volna a három pontra is. Az első felvonás elfogadhatatlan volt hazai pályán az Újpesttől, de a második félidő alapján egy pontot megérdemelt volna – a Paks viszont nem érdemtelenül szerzett hármat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.