A Rangadó.hu szakértője

Közel volt a sikerhez a Honvéd

A kispestiek 1-1-et játszott a Puskás Akadémia otthonában az élvonal huszadik fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Közel volt a sikerhez a Honvéd

A kispestiek 1-1-et játszott a Puskás Akadémia otthonában az élvonal huszadik fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Közel volt a sikerhez a Honvéd

A kispestiek 1-1-et játszott a Puskás Akadémia otthonában az élvonal huszadik fordulójában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal huszadik fordulója előtt csak jobb (vagy kevésbé rossz) gólkülönbsége miatt nem állt kiesőhelyen a Bp. Honvéd, amely a Puskás Akadémia vendége volt szombat délután.

Sokáig csak mezőnyjáték zajlott a pályán, helyzetek nélkül; a szögletek után sem alakult ki komoly veszély a kapuk előtt. A 15. percben Holender ütközött a kapujából kifutó Daniloviccsal; mindkét játékos nagy lendülettel érkezett, ápolták őket, de a kispesti fiatalt néhány perccel később, a felcsúti kapust pedig a szünetben kellett lecserélni.

A 32. percben Elez lőtt a kapu fölé húsz méterről, négy perccel később pedig megszületett a kispestiek gólja: Morgan harcolt ki szabadrúgást harminc méterre a kaputól. Hidi Patrik ívelte középre, a remekül emelkedő Punosevac pedig tíz méterről, nagy erővel a kapuba fejelt (0-1). A szünet előtt Punosevac lőtt a kapu mellé egy szöglet után. Megérdemelten vezettek a vendégek, mert több helyzetük volt és a mezőnyben is domináltak, bátran játszottak.

A szünet után Nagy Gergő került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A túloldalon Lencse László cselezte ki magát gólhelyzetből az ötös sarkánál – több volt ebben... A hatvanadik percben Kleinheisler veszélyes beadását Elez csúsztatta ki az ötösről. A szöglet után egy kavarodást követően a kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda. A 66. percben ismét Kleinheisler veszélyeztetett, ezúttal húsz méterről lőtt, Kemenes vetődve védett.

A 75. percben Ikenne-King becselezte magát a tizenhatosra, de keresztben előtte a labdát a kapu előtt – nagy helyzet volt. A másik oldalon Kosznics kifejelt egy szabadrúgást, de Tóth Balázs remek ütemben érkezett, és 18 méterről a kapuba bombázott (1-1). A 84. percben Kosznics szerelte Harsányit egy komoly szólót követően a tizenhatoson belül. Egy perccel később Kosznics fejelte egy méterrel a kapu fölé Hidi szögletét.

A 88. percben Elez passzolt be Ikenne-Kingnek a tizenhatos vonalára, aki jobbra cselezett, majd az ötösről átpasszolta a túloldalra, de ott nem volt érkező. A 92. percben Hidi Patrik lábában maradt a kispesti győzelem: hat méterről a kapu fölé tekert egy szögletet követő kavarodás végén – tudósított a Bp. Honvéd honlapja.

– Az első félidő nagyrészt arról szólt, hogy két olyan csapat játszik egymás ellen, amely két vereség után van. Csapkodó, alacsony színvonalú volt a játék, majd a Honvéd kapott előbb észbe, és egy szép fejes góllal vezetést szerzett. A második felvonásban némileg megváltozott a játék képe, sokat tett az egyenlítéstért a Puskás Akadémia, a gól mégsem volt benne a mérkőzésben. Tóth Balázs becserélése jó húzásnak bizonyult, hiszen gólt szerzett. Erősen közepes színvonalú meccs volt, igazságos döntetlennel – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.