Vasárnapi tutitár

Hajrá Palermo!

Minden rossz sorozat megszakad egyszer. Ezt vallják Szicíliában is! Londonban gólváltással számolunk...
 
 

Vasárnapi tutitár

Hajrá Palermo!

Minden rossz sorozat megszakad egyszer. Ezt vallják Szicíliában is! Londonban gólváltással számolunk...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Hajrá Palermo!

Minden rossz sorozat megszakad egyszer. Ezt vallják Szicíliában is! Londonban gólváltással számolunk...

Siena-Palermo x2!

Meglepetést szimatolunk a Serie A-ban: az eddig idegenben nyeretlen rózsaszínek akár három ponttal is távozhatnak a hullámvölgyben lévő északiaktól...

A 25. játéknapot rendezik az olasz bajnokságban, és a mi meccsünkön pályára lépő csapatok egyaránt motiváltan várhatják az összecsapást. Persze, más-más célok vezérlik majd az egységeket, de a lényeg, hogy mindkét félnek nagy szüksége van a három pontra!

Kezdjük akkor a hazaiakkal. A Siena a 17. helyen várta a fordulót, előnye a már kieső helyen álló Leccével szemben mindössze két pont (és egy meccs). A fehér-feketék 24 ütközetben 23 pontot szorgoskodtak össze. Otthon, a Stadio Artemio Franchi-ban egészen meggyőzőek Sannino mester tanítványai, hiszen 5-3-4-es mérleget produkáltak 17-9-es egészen remek gólaránnyal (a Juve, az Inter és a Genoa nyert nála).

Február elejéig nem is volt nagyobb probléma az együttessel, ám az elmúlt hetet nagyon elrontották Calaioék: előbb csúnyán megégtek Leccében (4-1), majd hazai környezetben a Catania fricskázta meg őket (0-1). Ennek aztán az lett a következménye, hogy a Lecce igencsak feljött a csíkosakra, és immáron mindössze két egységre zsugorodott az előnyük a piros-sárgákkal szemben.

A gárda házi gólkirálya, az immár tíz találatnál járó Calaio pedig nem lehet ott a meccsen, ugyanis a Catania ellen begyűjtött sárgája eltiltást ért! D'Agostino, Angelo és Brkic sérült, tehát velük sem kalkulálhat a szakmai stáb. Nincs mit ragozni, nincs könnyű helyzetben Giuseppe Sannino...

És akkor nézzük a Palermot, a klubot, amelyben a közelmúltban arab milliárdosok vásároltak tulajdonrészt. A rózsaszínek jelenleg a 8. pozícióból várják a folytatást, 24 csatában 34 egységet bezsebelve. A szicíliaiak még könnyen odaérhetnek az EL-t érő 6. helyre, hiszen hátrányuk mindössze 4 pont a Romával szemben.

Igen ám, de ahhoz mondjuk nemcsak otthon, hanem idegenben is futballozniuk kellene Miccoliéknak! Mert eddig ezt nem nagyon tették Balzarettiék. 12 túrán 4 iksz és nyolc zakó a mutatójuk, amely finoman fogalmazva is gyatra mérleg.

Ami Bortolo Mutti alakulatának formáját illeti: nagyban meghatározza az említett kettőség, hiszen otthon remekelnek (10-0-2) a soruk, legutóbb épp a Lazionak rajzoltak egy ötöst Budanék, előtte viszont Szardínián kaptak ki (2-1 Cagliari).

Az alapcsapatból Bacinovic és Hernandes sérült, velük nem kalkulálhat a rutinos szakvezető.

A statisztika szerint ebben a felállásban 2009-ben nyert ugyan a Siena, de előtte legutóbb 2003-ban! A többi meccsen a vendégek jók voltak legalább egy pontra, de 2010-ben és 2005-ben is nyerni tudtak a szicíliaiak Északon!

Minden rossz sorozat megszakad egyszer... Így a Palermo idegenbeli gyengélkedése is. Ebben az alapigazságban bízunk ezúttal is. Az az érzésünk, hogy a vendégek megnyerhetik az összecsapást, ám azért a döntetlen kimenetelt sem zárjuk ki. Tippünk ennek megfelelően: 2x!

Arsenal-Tottenham Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek Londonban a Premier League 26. fordulójában: az Emirates-be a sarkantyúsok látogatnak! Gólváltással kalkulálunk!

A 26. fordulónak futnak neki a gárdák a ködös Albionban, és a mérkőzésnek óriási a tétje; no meg arról sem szabad megfeledkezni, hogy a két brigád finoman fogalmazva sincs épp baráti viszonyban egymással. Presztízs lesz a javából, és az ütközettől gólváltást várunk. Az ágyúsok 48-szor, a sarkantyúsok 49-szer voltak eddig eredményesek, és egymás ellen is szépen termelik a találatokat. Könnyen jöhet a +2,5-ös opció is, mondjuk ezt annak ellenére, hogy Adebayor sérült a vendégeknél. Nem ragozzuk tovább a dolgot, mindkét háló megzörren a mai meccsen!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.