Élvonal

Kiállítás után nyert az MTK

Az emberhátrányba kerülő kék-fehérek két gólt is lőttek a Bp. Honvédnak a 19. fordulóban.
 
 

Élvonal

Kiállítás után nyert az MTK

Az emberhátrányba kerülő kék-fehérek két gólt is lőttek a Bp. Honvédnak a 19. fordulóban.
 
 
 

Élvonal

Kiállítás után nyert az MTK

Az emberhátrányba kerülő kék-fehérek két gólt is lőttek a Bp. Honvédnak a 19. fordulóban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bp. Honvéd az MTK csapatát fogadta az élvonal 19. fordulójában, vasárnap délután. Tulajdonképpen mindkét együttes hazai pályán játszhatott, hiszen a kék-fehérek albérletben a Bozsik-stadionban vannak otthon mostanság. Ennek ellenére kis – de tényleg nagyon kis – túlzással üres lelátók előtt rendezték a találkozót.

A kilencedik percben Youla közeli fejese jelentette az első lehetőséget, majd hat perccel később, egy szögletet követően Kosznics fejelt az oldalhálóba. Érdekes módon a kiesés ellen küzdő kispestiek voltak kezdeményezőbbek, nem a dobogós MTK. A nagy ziccerek elmaradtak, csak beívelések és szabadrúgások által próbált veszélyt teremteni a Honvéd, kevés sikerrel. A túloldalon Csiki Norbert lapos beadása után Hidi Patrik mentett szögletre. A 34. percben Kanta József szabadrúgását Kemenes vetődve kiütötte. Az eseményekben nem bővelkedő első félidő izgalommentesre sikeredett, a színvonal a nullához konvergált.

Az 54. percben Thiam megkapta második sárga lapját, ezért emberhátrányba került az MTK – a játékvezető túlságosan szigorúan, fölöslegesen szórta a lapokat. A piros lap után tíz perccel megszerezték a vezetést a kék-fehérek, miután Kanta József szabadrúgását Horváth Zsolt fejjel a kapuba csúsztatta (0-1). Négy perccel később Horváth Zsolt remek egyéni akciója után a beadása is pontosra sikeredett, Csiki Norbert pedig a hálóba passzolt (0-2). Hegedüs Lajosnak mindeközben kétszer kellett védenie, hiszen a kispestiek sem adták fel a meccset.

A 78. percben Punosevac távoli, pattogós lövését vetődve védte az MTK kapusa, újabb tíz perc elmúltával pedig Torghelle lőtt centikkel a kapufa mellé. A Honvéd rendületlenül próbálkozott a hajrában, de a szépítés elmaradt, az egyenlítés meg pláne... Az MTK – akárcsak pénteken a Paks – akkor fordította a maga javára a találkozót, amikor emberhátrányba került. A kékek tovább üldözik a listavezető Videotont, a Honvéd pedig továbbra is küzd a kiesés ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.