Összeállítás

Az elmúlt évek legdurvább sérülései

Stephen Ireland megúszta, de jó néhányan nem voltak ilyen szerencsések.
 
 

Összeállítás

Az elmúlt évek legdurvább sérülései

Stephen Ireland megúszta, de jó néhányan nem voltak ilyen szerencsések.
 
 
 

Összeállítás

Az elmúlt évek legdurvább sérülései

Stephen Ireland megúszta, de jó néhányan nem voltak ilyen szerencsések.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén súlyosan megsérült Stephen Ireland. Az angol élvonalbeli Stoke City játékosának a Hull City labdarúgója, Maynor Figueroa lépett oda kőkeményen, aminek következtében felszakadt az ír játékos lába. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy csont nem törött, így néhány hét kihagyás után újra edzésbe állhat a középpályás.

Az elmúlt években nem minden játékos volt ilyen szerencsés: sajnos rengeteg súlyos sérülés árnyékolta be az elmúlt időszakot is, a Rangadó.hu összeállításában ezekből gyűjtöttünk néhányat.

Amikor a „kicsi” is elég

Teljesen ártalmatlan szituációt követően szenvedett súlyos sérülést 2006-ban az akkor a Manchester Unitedet erősítő Alan Smith, aki jelenleg a Bajner Bálintot is soraiban tudó Notts County játékosa. Egy Liverpool elleni rangadó alkalmával John Arne Riise bődületes erejű szabadrúgásába lépett bele, de olyan szerencsétlenül támasztott ki, hogy a lövés eltörte a lábát. Hét hónapot hagyott ki, mielőtt újra pályára lépett volna. 2006 amúgy is a komoly sérülések éve volt a sztároknál is: a többi között a Chelsea kapusa, Petr Cech az akkor elszenvedett sérülése óta visel fejvédőt a meccseken.

Alan Smith blokkja

A következő esztendőben a szintén angol West Ham United játékosa, Kieron Dyer kapott egyet hátulról ellenfelétől, Joe Jacobsontól a Bristol Rovers elleni Ligakupa-meccsen. Az amúgy is sérülékeny játékos hírében álló Dyer lábszára kettétört a rúgás következtében – bár maga az eset elsőre nem tűnt olyan súlyosnak –, és visszatérésére egy teljes szezont kellett várni.

Kőkemény belépők

2008-ban is egy angliai sérülés borzalmas képei járták be a sportsajtót: az akkor az Arsenalban futballozó brazil-horvát Eduardo február elején a birminghami Martin Taylor brutális belépőjét követően maradt a földön – eltört a lába. A társak reakciójából azonnal tudni lehetett, hogy nagy a baj: aki kicsit is megőrizte hidegvérét, az hordágyért kiáltott, míg a többiek az arcukat a kezükbe temetve álltak a pályán. Az ellenfél még reklamált a piros lap miatt, ám annak jogosságát senki sem vitathatta – Taylor hárommeccses eltiltást kapott, de később is csak a csapat tartalékai között szerepelt egy ideig. Eduardo egy évet hagyott ki, de visszatérésekor, a Cardiff ellen újra megsérült.

Hasonló volt a helyzet az Anderlecht védője, Marcin Wasilewski és az akkor a Standard Liége-t erősítő Axel Witsel találkozójánál: a lengyel játékos lába több helyen is eltört Witsel ámokfutását követően. A belga válogatott játékos nyolc meccset hagyott ki a szövetség döntése értelmében – Wasilewski kilenc hónapot.

Amikor a másik (is) sírva fakad

Aydin Yilmaz, a török Galatasaray játékosa tavaly év elején törte el a lábát az Elazigspor elleni kupameccsen. Yilmaz ellen fújtak szabálytalanságot, ugyanis ő késett el egy belépővel, ám ő is húzta a rövidebbet: olyan szerencsétlenül tapadt le a lába, hogy azonnal eltört. Az ellenfél játékosát is megviselte a látvány, el is sírta magát a pálya szélén.

Yilmaz szerencsétlen belépője

Szintén könnybe lábadtak Ryan Shawcross szemei az Arsenal elleni bajnokin még 2010 elején. A játékos sírva vette tudomásul, hogy piros lapot kapott, ám a heves érzelmi reakciót nem a kiállítás váltotta ki: az Arsenal játékosának, Aaron Ramsey-nek lépett oda kőkeményen – törés lett vége, november végén léphetett újra pályára a walesi játékos.

Az NB I sem kivétel

A hazai mezőnyben is voltak találkozók, amelyeket egy-egy súlyos sérülés árnyékolt be az elmúlt években. Múlt hétvégén Lázár Pál, a DVSC játékosa eszméletlenül zuhant a földre, miután egy szabadrúgásból ellőtt labda fejen találta. Szerencsére a Loki játékosa néhány hét kihagyással megúszta, de nem volt ilyen szerencsés például a ferencvárosi Leonardo, akinek a győri Marek Strestík törte el a lábát, illetve hasonlóan súlyos sérülés miatt szakadt meg egy időre a diósgyőri Gosztonyi András és Csirszki Martin karrierje is.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.