Pénteki tutitár

Hazai és gólok!

Ma irány Ausztria és Hollandia!
 
 

Pénteki tutitár

Hazai és gólok!

Ma irány Ausztria és Hollandia!
 
 
 

Pénteki tutitár

Hazai és gólok!

Ma irány Ausztria és Hollandia!

LASK Linz-Austria Lustenau 1!

A feljutásért küzdő hazaiak győzelmi kényszerben lépnek pályára: nem nyomasztja őket a tét, otthon tartják a pontokat!

A 22. fordulót rendezik a sógoroknál a második vonalban. A házigazda a feljutást szállt harcba, ám egyelőre csak a 3. pozíciót foglalja el: 40 pontjánál eggyel gyűjtött többet a Mattersburg-Liefering páros. Odahaza még veretlenek a fehér-feketék (8-3-0), sőt, gólt is elvétve kapnak (21-5). Az első tavaszi fordulón nem sikerült győzniük Fabianoéknak: 0-0-ra végeztek a St. Pöltent fogadva. A helyzetüket maguk tették nehézzé Vujanovicék, ugyanis a téli leállás előtt háromszor is remiztek zsinórban - ezt használták ki a riválisok. A keretben nincs friss sérült, Karl Daxbacher vezetőedző így erős együttest küldhet pályára a Linzer Stadionban.

AZ Austria Lustenau a tabella hátsó felében állomásozik, és egyelőre közel sincsenek biztonsági zónában a zöldek. Mindössze két alakulat áll mögöttük, üldözőiktől három pont az előnyük. Jelenleg 24 egység áll a nevük mellett, 3-3-4-es túramérlegük átlagosnak mondható. A tavaszi rajt nem indult jól Tadicék számára: sima 4-2-es vereséget szenvedtek otthon a Lieferingtől. Egy kezdő bekk eltiltott lesz - a háromgólos hátvéd kiesése érzékeny veszteség a gárdának.

Az idei kiírásban eddig kétszer ütköztek a felek: előbb 1-2, majd 3-1 lett, mindkétszer a LASK javára. Ma sem érzünk meglepetést, szerintünk a házigazda otthon tartja a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Emmen-FC Oss +2.5!

Két őrült csapat csap ma össze az Unive Stadium-ban. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy megállnak három találatig a felek...

A "sajtosok" egészen jól teljesítenek az idén, szinte biztosan tagjai lesznek a play offnak. Jelenleg az 5. pozíciót foglalják el 46 egységgel, otthon 6-6-2-es, kiegyensúlyozott mérleggel. Gólkülönbségük 66-44, az over/under mutatójuk pedig 23/4! A formájuk nem az igazi, legutóbbi négy bajnokijukból hármat elveszítettek. A keret sem teljes, minden csapatrészből lesz egy-egy hiányzó, viszont elől újra összeállhat a Bergkamp-Peters támadókettős - már 28 találatot jegyez e két csatár...

Az FC Oss középcsapat, 8. 43 ponttal, most rájátszást érő helyen állomásozik. Idegenben 5-3-6-os sorához 30-28-as gólkülönbség párosul, és a formájuk is biztató: három meccsen hét egységet termeltek. Legutóbb 1-0-ra verték a Fortuna Sittardot - ilyen is ritka náluk... Over/under mérlegben ugyan azt tudják mint aktuális ellenfelük (23/4). Noha a télen a házi gólkirályukat eladták Angliába (Scunthorpe), így is veszettül termelik a találatokat, no és azért a védelmük sem atombiztos. Egy támadó sérült.

Eddig 23-szor találkoztak, 20-szor jött a +2,5 - háromszor a +1.5. Ma megint a gólokban látunk fantáziát, nehezen tudjuk elképzelni, hogy visszafogottak lesznek a fiúk. Mi az overre fogadunk!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.