A Rangadó.hu szakértője

Magyar Kupa-győztes a Rába ETO

A címvédő győriek 4-1-re győzték le a Veszprémet a teremlabdarúgó kupadöntőben.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Magyar Kupa-győztes a Rába ETO

A címvédő győriek 4-1-re győzték le a Veszprémet a teremlabdarúgó kupadöntőben.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Magyar Kupa-győztes a Rába ETO

A címvédő győriek 4-1-re győzték le a Veszprémet a teremlabdarúgó kupadöntőben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiskunfélegyháza adott otthont a teremlabdarúgó Magyar Kupa döntőjének. Az elődöntőben a Csömört legyőző Veszprém, valamint a Berettyóújfalu elleni rangadót megnyerő Rába ETO játszotta a finálét.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Veszprém, némileg talán meg is lepte az esélyesebbnek vélt győrieket. Az első percekben Tóth Gyula bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne szerezzenek vezetést a bakonyiak. Kezdett magára találni az ETO, és a hetedik percben Dróth passza után Palomeque meg is szerezte a vezetést (1-0). A folytatás is győri dominanciával telt, a jól védő Revelandot kétszer is a kapufa segítette ki. Már-már kezdett nagyon ellenfele fölé nőni a Győr, amikor egy kiváló ütemű átadást Boromisza Gábor továbbított a kapuba (1-1). Ismét felpörgött a Veszprém, a 18. percben például Lódinak kellett fejjel mentenie a gólvonalon, majd a kapufa mentette meg a győrieket. Paprikás hangulatban teltek az utolsó percek, kisebb kakaskodásokból nem volt hiány. A játék képe alapján reális döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A 23. percben Dróth Zoltán vette át a labdát, majd egy tolás után hat méterről lőtt a hálóba (2-1). Egy perc sem telt el, és egyenlíthetett volna a Veszprém, de Juanra mentett a gólvonalon. A 26. percben Tóth védett hatalmasat egy centerezést követően. Ismét a Veszprém percei következtek, de Tóth pazar formában védte kapuját, és bár Bényi lövésénél már ő is verve volt, a veszprémi játékos a keresztlécet találta telibe. A 28. percben Dróth villant ismét, kötényt adott védőjének, majd a kapuba bombázott (3-1). A középkezdés után ismét Tóth mutatott be bravúrt.

A hajrában levitte kapusát a Veszprém, de a Győr jól zárt hátul, és egy veszprémi hiba után újabb gólt szerzett, eldöntve ezzel a találkozót. Az ETO megvédte címét, 2015-ben is megnyerte a Magyar Kupát.

– Mindkét csapat ugyanakkora eséllyel vágott neki a döntőnek, sőt kettő-egyig talán a Veszprém állt közelebb a sikerhez, hiszen több helyzetet dolgozott ki, mint ellenfele – mondta a Rangadó.hu szakértője, Korolovszky Gábor, korábbi válogatott labdarúgó, a magyar teremlabdarúgó-válogatott másodedzője. – Ahogy azonban lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Örömteli volt látni, hogy egyik csapat sem állt vissza, nem játszottak kontrákra, hanem egyértelműen a győzelemért hajtottak, gólokat akartak rúgni, bátran támadták le ellenfelüket. Abszolút várható volt, hogy a Veszprém egyenrangú ellenfele lesz a Győrnek, hiszen a játékosaik hétre-hétre bizonyítják tudásukat az NB I-ben is. Madarász János kiválóan összefogta a csapatot. A fiatalokon, mint például Vas Ádámon is látszott, hogy extra motivációval léptek pályára, meg akarták mutatni, mit tudnak, bátran mentek neki a Győrnek. Az ETO részéről kiemelendő a kapuban remeklő Tóth Gyula teljesítménye, illetve a gólokat szerző, valamint gólpasszt jegyző Dróth Zoltán játéka – nagyon jó látni, hogy egy külföldiekkel megerősített együttesben ilyen kiemelkedő játékra képesek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.