A Rangadó.hu szakértője

Vereség és tüntetés Újpesten

Már nem sereghajtó a Pécsi MFC, miután Manjrekar és Rácz góljával 2-0-ra győzött idegenben.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Vereség és tüntetés Újpesten

Már nem sereghajtó a Pécsi MFC, miután Manjrekar és Rácz góljával 2-0-ra győzött idegenben.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Vereség és tüntetés Újpesten

Már nem sereghajtó a Pécsi MFC, miután Manjrekar és Rácz góljával 2-0-ra győzött idegenben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az első veszélyes lehetőséget az egyik kulcsjátékosukat, Szuljicsot adminisztratív okok miatt nélkülözni kénytelen házigazdák alakították ki – Forró Gyula beívelése után Kim Ojo fejesét Polekszics védte –, de az első gólt Márkvárt Dávid lapos beadását követően a kanadai válogatott James Manjrekar szerezte a sereghajtó PMFC javára (0-1). A 17. percben Bardhi beadása után egyenlíthettek volna az újpestiek, Andrics beletette a lábát, de a pécsiek kapusa ezt is védte. A folytatásban ingerülten, sok apró szabálytalansággal fűszerezve játszottak a hazaiak, a negyvenedik percben Nagy Gábor veszélytelen kísérletét fogta Polekszics.

A fordulás után Sztaniszavljevics fejelt a keresztléc fölé, de ennél nagyobb problémájuk is volt a hazaiaknak, hiszen az 52. percben Nagy Gábor megkapta második sárga lapját, úgyhogy az Újpest emberhátrányba került. A 61. percben Pauljevics lövését Balajcza kiütötte, de inkább a létszámhátrányban lévő hazaiak próbáltak támadni. Hosszú sérülés után visszatért a pályára Kabát Péter, de nem előtte, hanem a pécsi Balogh Béla előtt adódott nagy helyzet, ám a beívelés után a kapufa mellé fejelt.

Az elégedetlen újpesti szurkolók a klubvezetők ellen fordultak a hajrában, a belga tulajdonos ellen tüntettek, és egy kis dobálózástól sem riadtak vissza. A pályán megint Sztaniszavljevics szerezhetett volna gólt, de lemaradt Bardhi beadásáról, aztán Nego fejelt a kapu mellé. Egy kontra végén Heris lerántotta Makrijevet, a játékvezető először nagy meglepetésre nem ítélt semmit, aztán amikor a partjelző szólt neki, kiállította a hazaiak védőjét. Szatmári szabadrúgását Balajcza bravúrral védte, majd a szöglet után Rácz Ferenc bombagólja tett pontot a meccs végére (0-2).

Meglepő idegenbeli sikerével a Pécs elmozdult a tabella utolsó helyéről. Érdekesség, hogy ez volt a PMFC szezonbeli harmadik sikere, és mindhármat idegenben érte el.

– Volt újpesti játékosként és edzőként gratulálok a pécsieknek, hiszen azt játszották, amit az ő helyzetükben kell, jól szűkítették a területeket, a kontrákat jól végrehajtották, és ha jobban koncentrálnak, akkor az első kiállítás után megszórhatták volna a hazaiakat – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest egykori olimpiai bajnok labdarúgója, majd vezetőedzője. – Mindkét csapat nagyon pontatlan volt, sok labdát eladtak. Az Újpest teljesítménye, elképzelés nélküli, ideges, fegyelmezetlen játéka egyszerűen érthetetlen, ezúttal is látszott a minőségi játékosok hiánya. Az első tavaszi meccsen hazai vereség a sereghajtó ellen – nem csoda, hogy a közönség tüntet. Hagyjuk, hogy kik hiányoztak a csapatból, ilyen teljesítményt egyszerűen nem szabad nyújtani – és ez a pályán lévőkre vonatkozik. Az egyik legkevesebb gólt kapó védelem ilyen hibát nem véthet, mint az első gól előtt... Nem szeretem, amikor azt mondják, hogy harcolni kell a pályán, mert szerintem inkább futballozni kéne, de ma küzdelmet és futballtudást sem láttam. Ezzel a kerettel nem sok jót ígér a tavasz az Újpest számára...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.