YouTube

Elindult az MLSZ TV archívuma

Az új csatornán közel négyezer mérkőzés lesz elérhető, ebből 266 teljes válogatott meccs.
 
 

YouTube

Elindult az MLSZ TV archívuma

Az új csatornán közel négyezer mérkőzés lesz elérhető, ebből 266 teljes válogatott meccs.
 
 
 

YouTube

Elindult az MLSZ TV archívuma

Az új csatornán közel négyezer mérkőzés lesz elérhető, ebből 266 teljes válogatott meccs.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Aréna Pláza mozijának VIP-termében tartott sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy archív felvételeket feldolgozó Youtube-csatornát indított. A sajtótájékoztató végén a meghívott legendák, Mészöly Kálmán, Dunai Antal és Nyilasi Tibor engedett betekintést néhány kedves történet erejéig a meccsek hátterébe.

A szövetség fontos feladata a magyar futballmúlt dokumentálása, és amíg a könyvek és egyéb kiadványok tekintetében ez a munka jól halad, időszerűvé vált a mozgóképek archiválása is. A hetvenes-nyolcvanas évek archivált anyagai meglehetősen hiányosak, így talán ez az utolsó pillanat, amikor még megmenthetőek a magyar futballtörténelem legemlékezetesebb góljai mozgóképen.

A munka két évvel ezelőtt kezdődött, a mérkőzések összegyűjtésében és listázásában a legfőbb forrást a szövetség fő partnere, az MTVA jelentette, de külföldi partnerek (Francia TV, BBC) és szorgalmas gyűjtők segítségével sikerült olyan felvételeket is megszerezni, melyek itthon már elvesztek.

Így győzött a Videoton harminc éve a spanyol fővárosban

Korábban a mérkőzéseknek csak egy részét közvetítette a televízió, ezeknek a felvételeknek a 95 százaléka már a szövetség birtokában van. A rengeteg anyag feldolgozása egy évig tartó folyamatos munkát jelent, így várhatóan az összes meglévő archív mérkőzés 2016 elejére lesz elérhető az MLSZ TV Archív Youtube-csatornán. A folyamatos feltöltésekről az mlsz.hu hetente egy cikkben számol be.

Az új csatornán közel négyezer mérkőzés lesz elérhető, ebből 266 teljes válogatott meccs és több mint háromszáz összefoglaló az 1930-as évektől egészen napjainkig. A „kezdőcsomag” hatvan válogatott összefoglalót, 12 teljes mérkőzést, és 27 klubmeccset tartalmaz, így olyan különleges összecsapásokat élhetünk át újra, mint az 1954-es vagy az 1966-os vébé meccsei, az itthon soha nem vetített argentin-magyar 1991-ből, a Videoton 1984–1985-ös UEFA Kupa-menetelése, vagy az oldalra a napokban felkerülő NSZK–Magyarország (0-1) mérkőzést 1985-ből – írja az MLSZ honlapja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.