Szerdai tutitár

Két erős hazai!

Ma irány Európa és Ázsia!
 
 

Szerdai tutitár

Két erős hazai!

Ma irány Európa és Ázsia!
 
 
 

Szerdai tutitár

Két erős hazai!

Ma irány Európa és Ázsia!

Arsenal-Monaco 1!

Előnyt szereznek az ágyúsok a visszavágóra! Sőt, összességében a londoniak továbbjutásával kalkulálunk!

Az angol elitalakulat egyre jobb formát mutat - e tendenciában nagymértékben közrejátszik az az el nem hanyagolható körülmény, hogy egyre több sérült tér vissza a piros-fehérek keretébe. Persze, még így is van bőven hiányzó, ám azért összességében már nagyobb a variációs lehetősége Arsene Wengernek.

A mai BL-ütközetben Arteta, Debuchy és Diaby biztosan nem lehet ott, Oxlade-Chamberlain és Ramsey viszont akár a keretben lehet. Ospina sincs száz százalékos állapotban, így a kapuban jó eséllyel Szczeszny kezd majd.

Az ősszel még hullámzó teljesítményt nyújtó angolok mostanra egyre jobb produkciót adnak le hétről-hétre. A legutóbbi hat bajnokijukból ötöt behúztak, és a riválisok botlásainak köszönhetően felléptek a dobogóra. Az FA Kupában is állnak még Giroudék - optimista hangulatban várják a mai BL-nyolcaddöntőt Özilék.

Az Emirates-be különben sem nyerni járnak az ellenfelek: a Premier League-ben 8-3-1-es a mutatójuk, ehhez 28-11-es gólkülönbség párosul.

A kezdővel kapcsolatban még kedden volt néhány kérdőjel a gall mester fejében, ám nagy valószínűség szerint Welbeck (Walcott), Özil és Sanchez lesz majd a trió Giroud mögött, a szűrőposzton Cazorla és Coquelin kaphat szerepet, Szczeszny vagy Ospina előtt pedig a Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal négyes tisztogat.

A Monaco a 4. helyen áll a francia bajnokságban, ám lassan lemondhatnak a hercegségbeliek BL-e álmaikról, ugyanis a nagy hármas már rendesen elhúzott tőlük. Lemaradásuk 7 egység a 3. Marseille mögött, és noha egy meccsel kevesebbet játszottak déli riválisuknál, valamiért nem érezzük az erőt Leonardo Jardim alakulatában.

A támadójátékuk halovány, 25 fellépésen 26 találatot jegyeztek. Ocampos, az egyik legkreatívabb csatáruk ma már a Marseille-t erősíti. A védekezéssel nem volt különösebb probléma, hiszen mindösszesen 19-szer kapituláltak, ám most pont ez a csapatrész lesz foghíjas...

Érzékeny veszteség a rutinos védekező középpályás, Toulalan kiesése, a labdaszerző játékos eltiltás miatt nem léphet pályára Londonban. A védelemből sérült továbbá Raggi, a hétvégén kidőlt a balbekk Kurzawa is, no és Carvalho - utóbbi felépülésére van halovány esély. Ugyancsak edzést hagyott ki a labdaszerző középpályás Bakayoko, valamint a portugál Moutinho - ő azért vállalhatja majd a fellépést, mellette Kondogbia szűrhet.

Az Arsenalnak inkább a támadójátékban rejlik az ereje, a Monaconak pedig a védekezésében. Ám most hiányos lesz a hátsó alakzat, ezt pedig kihasználhatják Sanchezék. Szerintünk a londoniak előnyt szereznek a visszavágóra, és összességében Welbeckék továbbjutását is várjuk. Tippünk tehát: 1-es!

Al-Hilal - Lokomotív Taskent 1!

Az ázsiai BL C-csoportjában találkozik egymással a szaúdi 2. (jelenlegi idényben 4.) és az üzbég ezüstérmes. Az Al-Hilal az előző BL-szezonban a döntőig menetelt, ahol végül szoros párharcban elvérzett. Játékban van a hazai gárda, amely komoly előnyt jelenthet, immáron 16 kört tudott le az aktuális pontvadászatából. Saját bajnokságában otthon erős (6-1-1 mérleg), támadásban acélos.

A Taskent simán futott be a bajnoki 2. helyre a 2014-es szezonban, ugyanakkor nagy hátránya, hogy november óta nem játszott komoly tétmeccset. Egy-két légióstól eltekintve hazai játékosokra épít, a nem túl acélos honi bajnokság előző idényében vendégként nem szenvedett vereséget.

Az Al-Hilal azonban más tészta, évről-évre jól teljesít a BL-ben és otthon nagyon erős, szerintünk nem lesz meglepetés!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.